You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Jura & Menneskerettigheder i Tanzania - Anne-Sofie Nielsen

Menneskerettighedsprojekt i Arusha, Tanzania

Anne Sofie Nielsen

Jeg har altid interesseret mig for menneskerettigheder, og derfor valgte jeg at tage af sted på et af Projects Abroads menneskerettighedsprojekter. At det lige blev Tanzania var egentligt en tilfældighed, men det viste sig at være et rigtig godt valg.

Jeg startede på et humanitært projekt i Tanzania i en måned, og havde derefter to måneder hos Inherit Your Rights, og jeg kendte dermed allerede landet og kulturen.

Anne Sofie Nielsen

Jeg arbejdede hos en NGO kaldet Inherit Your Rights. Det er en meget lille NGO, og derfor er frivillige en vigtig ting for dem. I den tid jeg var der, var vi 5 frivillige fra Projects Abroad, og en fra Tanzania.

Inherit Your Rights hjælper Maasai enker med deres rettigheder, med mest fokus på ejendomsrettighederne. En vigtig del af arbejdet var at køre rundt og interviewe enkerne og derved lære om deres problemer og se hvordan vi kunne hjælpe dem.

Anne Sofie Nielsen

Da vi jo var fem, lavede vi ikke alle det samme. Min opgave var blandt andet at køre ud med de lokale som arbejdede med os, og interviewe enkerne. Nogle af disse interviews forgik i landsbyer som lå rigtig langt ude i ingenting. Vi kørte i timer ud i ørkenen, ingen veje eller noget der lignede.

En anden opgave jeg lavede var at hjælpe enkerne med at blive selvstændige. Dette gjorde vi blandt andet ved at vi assisterede dem i at lave kort, som vi herefter solgte i butikker og på et marked en gang om måneden.

Kortene lavede vi sammen med enkerne i en landsby kaldet Kyoga. Vi tog derud to gange om ugen, og kom derfor til at kende disse kvinder rigtig godt, og fik et godt samarbejde med dem. Det gjorde det bare ekstra dejligt at fortælle køberne af kortene historien bag dem.

Anne Sofie Nielsen

Vi lavede også en masse research om mulighederne for at få juridisk hjælp til enkerne. Dette udmundede i et langt dokument, som skal laves til et hæfte som enkerne kan få.

Vi tog også ud sammen med de lokale som vi arbejdede sammen med, for at give lektioner i rettigheder.

Vi var ude i en landsby kaldet Monduli en dag. Her gav Ngeeyan enkerne en lektion i hvor og hvordan de kunne få hjælp, og hvad deres rettigheder er. Midtvejs brød en af enkerne ud i gråd, da hun ikke vidste at der var mulighed for at få gratis juridisk hjælp. Dette gik rent ind hos alle os frivillige, vi følte virkelig at vores arbejde betød noget.

Ud over frivilligt arbejde så har Arusha også en hel masse ting man kan lave i fritiden, og Projects Abroad medarbejderne i Arusha hjalp også med at planlægge ture. Jeg var selv på en hel masse ture, både små dagsture i weekenderne, men også længere ture som safari og bestigning af Kilimanjaro i min ferietid. Så ud over at arbejdet i Arusha er helt fantastisk, så er fritiden også fyldt med masser af muligheder.

Læs mere om projektet her

Se videoer om Jura & Menneskerettigheder her

Anne-Sofie Nielsen

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲