You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilliges beretninger : Johanne V., Alle Businessprojekter i Kina

Johanee Villumsen

Mit navn er Johanne, jeg er 20 år og kommer fra en mindre by i udkanten af Viborg. Jeg blev student sommeren 2010 fra Viborg Katedralskole fra en samfundsvidenskabelig linje og skulle da finde ud af, hvad jeg ville lave i mit sabbatår. Jeg vidste, jeg ville ud at rejse, og jeg var fast besluttet på, at det skulle være til Kina, da jeg havde haft kinesisk gennem min gymnasietid og gerne ville blive bedre til at tale sproget. Ligeledes ville jeg gerne bruge mit sabbatår til at få noget arbejdserfaring for at finde ud af, hvilken vej jeg skulle gå i fremtiden. Alt dette har ført til, at jeg nu befinder mig i Shanghai med Projects Abroad, da de med deres Business-program gjorde det muligt for mig at kombinere mine krav for mit sabbatår: Rejse, Kina og arbejdserfaring. Jeg skal være her i 3 måneder. Det har været utrolig nemt at falde til, da alle er så imødekommende og det, at man deler lejlighed med andre frivillige, er bestemt et plus, da man hurtig kommer til at lære de andre at kende.

Johanee Villumsen

Jeg arbejder for et engelsk firma, der hedder De Gournay, som er mest kendt for håndmalet tapet, og jeg er utrolig glad for at arbejde der. Jeg møder mandag til fredag fra kl. 9.00 til 18.00, men jeg har en times pause midt på dagen, som jeg ofte bruger sammen med mine kinesiske kollegaer. De er rigtig venlige og meget interesserede i at lære mig at kende og stiller mig ofte spørgsmål om den danske kultur, og mit liv i Danmark. De lærer mig ligeledes om den kinesiske kultur.

Når jeg får fri, tager jeg ofte ud at spise med de andre frivillige, og i weekenden tager vi i byen, spiser brunch sammen hver søndag, tager på sightseeing, shopping osv. Alle snakker med alle, og alle føler sig velkomne i hinandens selskab. Jeg er netop lige vendt hjem igen til Shanghai fra en skøn weekendtur til Beijing sammen med fire andre frivillige, og vi har allerede snakket om at tage en en-dags tur til Hangzhou, når chancen byder sig igen.

Johanee Villumsen

Der er en verden til forskel, hvis man ser på den danske kultur i forhold til den kinesiske kultur, og det er det, der gør Kina så spændende, synes jeg, fordi alting er så anderledes. Shanghai er en storby med mange millioner af mennesker og mange forskellige områder, lige fra overvældende områder med skyskrabere, til mindre områder med fede butikker og caféer, til små beskidte områder med mange fattige. Men uanset hvor man befinder sig føler man sig tryg, for det ligger ikke til den kinesiske kultur at begå åbenlys vold mod andre, men de kan helt bestemt være meget nærgående. Maden er også meget anderledes, og det er selvfølgelig en smagssag, om man kan lide den eller ej. En ting, der er væsentligt anderledes fra den danske kultur, er måden, man taler sammen på. I Danmark er vi meget direkte, når vi stiller - og besvarer spørgsmål, hvor kineserne derimod kredser omkring det, de gerne vil sige i stedet for at sige det direkte. Det er altid spændende at opleve andre landes kulturer, og den kinesiske er bestemt alle pengene værd.

Johanee Villumsen

Min pointe er, at hvis bare man er åben over for nye udfordringer og nye mennesker, så er Projects Abroad den helt rigtige organisation at rejse med, da de giver dig muligheden for at få nye udfordringer på arbejdsfronten og ligeledes muligheden for at møde nye mennesker og derved skabe gode kontakter verden over. Jeg har været her i Shanghai i en måned, og indtil nu har jeg været rigtigt glad for mit ophold og glæder mig over, at jeg har to måneder tilbage i denne fantastiske storby til at få flere spændende oplevelser og nye udfordringer, før jeg vender hjem til Danmark.

Johanne V.

Frivillige er alle forskellige og har derfor forskellige oplevelser. Dette er en personlig beretning, og din egen oplevelse på projektet kan være helt anderledes. Vores projekter udvikler sig løbende med tiden. Vind og vejr kan også have en indflydelse på dit arbejde på projektet. Vi anbefaler derfor, at du bruger disse beretninger som inspiration og forholder dig til selve projektbeskrivelsen eller kontakter vores danske rådgivere.

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲