You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Humanitært arbejde i Thailand - Josephine Riis

Josephine Nathalie Riis

Inden jeg skulle af sted til Thailand var jeg meget nervøs da det var langt væk hjemmefra og jeg skulle af sted alene. Men jeg holdt humøret oppe da jeg godt vidste at dette ville blive en uforglemmelig oplevelse og så havde jeg hørt at thaifolk er rigtig søde mennesker.

Da jeg kom hjem til min Thaifamilie blev jeg glædeligt overrasket. De var fantastisk dejlige mennesker, de boede rigtig fint og så boede jeg sammen med 4 andre søde frivillige. Jeg var samtidig så heldig at få en meget speciel oplevelse da min thaimor fik arrangeret at vi kunne komme ind i et kvindefængslet Bang Lumpitak for et donere forskellige børneprodukter til dem som har født inde i fængsel og gerne må beholde børnene i et stykke tid, det var en meget speciel oplevelse at være i et thai fængsel da vilkårene er en del anderledes end herhjemme.

Josephine Nathalie Riis

Mit arbejde i Phuket bestod af at lege og tage mig at de forskellige børn samt undervise dem en lille smule engelsk i børnehaven/børnehjemmet Holland House. De børn som var på Holland House var enten børn der kom fra meget fattige familier eller hvor deres forældre sad i fængsel. Men det gav mig også en lyst til at gøre alt hvad jeg kunne for at de fik en dejlig dag i når de var på Holland House.

Det var dog lidt svært i starten da både de ansatte og selvfølgelig børnene kun snakker thai. Men man kunne jo ikke gøre andet end at prøve at forstå igennem kropssprog og så lære så meget thai som muligt.
Josephine Nathalie Riis Der gik ikke lang tid og så kunne man mærke en forskel på børnene. Som beskrevet skulle vi lære børnene en lille smule engelsk, vi var 3 frivillige der fik lavet en masse ting som vi kunne hænge op for at de kunne lære så meget som muligt. Udover dette projekt, havde vi også bestemt os for at vi lære både de ansatte og børnene hvordan man børstede tænder ordentligt, nede i Thailand går man ikke op i at børste børns mælketænder og de er derfor ofte rådnet væk.

Project abroad var rigtig gode til at arrangere ting i weekenderne så os frivillige kunne komme ud og se og opleve ting som vi ikke var vant til. Samtidig var Project Abroad så fleksible at det var muligt for mig at få en uge fri midt i mit ophold så jeg kunne få besøg hjemmefra. Det sætter jeg stor pris på.

Josephine Nathalie Riis Efter jeg har arbejdet som frivillig har jeg fået et kæmpe indblik i en anden kultur og hvordan det er at leve mindre privilegeret. Så kan man virkelig se hvor godt vi generelt har det her hjemme i Danmark. – Og det giver mig en kæmpe lyst til at blive ved med at lave noget lignende.

Dette har været en KÆMPE oplevelse som aldrig vil kunne erstattes.

Læs mere om projektet her

Se videoer om Humanitært arbejde her

Josephine Riis

Denne frivilligberetning kan indeholde referencer til frivilligt arbejde på børnehjem. Find ud af mere omkring Projects Abroads nuværende holdning til frivilligt arbejde på børnehjem, og vores fokus på helhedsorienteret arbejde med børn.

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲