You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Humanitært arbejde i Tanzania - Lise Kongsgaard

Kort sagt: fedeste oplevelse i mit liv

Lises billeder fra safari i Arusha Lise sammen med vennerne på Zanzibar Værtsfamiliens nyeste medlem Frivillig sammen med værtssøskende

Efter mange måneders planlægning og spænding var det endelig min tur til at tage ud som frivillig i 12 uger. Destinationen var Tanzania og byen Arusha. Jeg skulle arbejde på børnehjemmet Cradle of Love, der har børn i alderen 0-3 år.

Efter en lang flyvetur lander jeg endelig i Kilimanjaro lufthavn. Jeg bliver hentet af en fra Projects Abroad og bliver kørt ud til min værtsfamilie. Min værtsmor, Zahra (som var meget gravid på dette tidspunkt), tager imod mig med kram og åbne arme. Efter en lille rundvisning er det tid til hvile, og jeg får slappet af i min nye store seng! Senere kommer de to frivillige, som også bor i huset, og præsenterer sig, og så skal vi have frokost.

De første par uger går primært med at falde til i de nye fantastiske, men meget anderledes omgivelser. Jeg har introduktionsdag med en medarbejder fra Projects Abroad, der viser mig rundt i Arusha og hjælper mig med at få styr på det praktiske, jeg begynder at arbejde på børnehjemmet og hygger med de andre frivillige. Hver torsdag arrangerer det lokale Projects Abroad staff et socialt event, hvor man møder en masse andre frivillige og hygger sig rigtig meget.

Arbejdet på børnehjemmet var en fantastisk, men også hård oplevelse. Jeg arbejdede mandag-fredag. Nogle gange 4 ½ time om dagen. Andre gange 6 timer, når jeg besluttede at komme tilbage efter frokost. Som frivillig er ens vigtigste job at give børnene opmærksomhed, omsorg og masser af kærlighed, som man tydeligt kan se, at børnene mangler. Derudover hjalp jeg også med at give de mindste mad, og hvis der manglede nannies fx pga. sygdom, hjalp jeg også med at skifte og give rent tøj på.
Meget hurtigt fik jeg en stor kærlighed til alle de skønne børn på børnehjemmet, og selvom det at passe børn er meget ensformigt, så nød jeg det i fulde drag og gjorde mit bedste for, at alle børn skulle få omsorg og opmærksomhed at mærke.

Weekenderne gik med tur til Arusha (cafébesøg og shopping), tur til markeder eller hygge ved en pool et sted. Altid sammen med andre frivillige. På et tidspunkt var vi 5 frivillige i mit hus - det var rigtig hyggeligt, og vi lavede rigtig mange ting sammen, og sammen med andre frivillige, som boede i samme lille landsby som os. Der var altid noget at finde på. Via nye bekendtskaber endte jeg, sammen med to af mine roomies, med at komme med til et afrikansk bryllup, hvilket også var en særlig oplevelse.

Som frivillig hos Projects Abroad er der også mulighed for, med lidt planlægning, at holde ekstra fridage i hverdagene for at komme ud at opleve det land, man bor i - afhængigt af hvor lang tid, man er der selvfølgelig. Jeg valgte at tage på safaritur og til Zanzibar. Begge ting var et kæmpe hit og fantastiske oplevelser. Derudover var jeg også på weekendtur ud til kysten og en dag ved hot springs. Mange andre frivillige bestiger også Kilimanjaro, som også skulle være en fed oplevelse, men grundet dårlig ryg måtte jeg desværre melde pas til den oplevelse.

I de tre måneder, jeg var i Tanzania, endte jeg med at få et rigtig godt forhold til min værtsfamilie. Især min værtsmor og hendes niece og nevøer blev jeg meget tætte med. Min værtsmor fødte en sød lille pige, mens jeg var dernede, og det var rigtig hyggeligt at have en baby i huset.

Gennem de sidste 3 måneder lærte jeg ikke kun at bo og begå mig i en anderledes kultur, jeg lærte også utroligt meget om mig selv. At rejse alene har uden tvivl været en kæmpe fordel for mig, og jeg er blevet meget mere selvstændig og bedre til at åbne mig op for nye mennesker.

At rejse ned til et land, der ikke har samme muligheder og ressourcer, som det du er vant til, for at hjælpe, har været en fantastisk oplevelse. At hjælpe og støtte børn, der virkelig har brug for dig, og ikke har samme muligheder, som du selv har haft, har virkelig givet mig en øjenåbner, og hver eneste dag er jeg lykkelig for, at jeg rejste ud som frivillig.

At skulle sige farvel til børnene på børnehjemmet, min værtsfamilie, mine nye afrikanske bekendtskaber, Projects Abroad staff og de andre frivillige var virkelig hårdt, da alle havde været med til at give mig den fedeste oplevelse i mit liv - og én ting er sikkert: I will be back! 😉

Læs mere om projektet her

Se videoer om Humanitært arbejde her

Lise Kongsgaard

Denne frivilligberetning kan indeholde referencer til frivilligt arbejde på børnehjem. Find ud af mere omkring Projects Abroads nuværende holdning til frivilligt arbejde på børnehjem, og vores fokus på helhedsorienteret arbejde med børn.

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲