You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Humanitært arbejde i Tanzania - Line Hansen

Line Hansen

Fascinationen af en anden kultur og mentalitet, i særdeleshed den afrikanske, har gennem hele mit liv fascineret mig, og et ønske om at opleve en afrikansk kultur på egen hånd var stor. Derfor blev beslutningen om en rejse til Tanzania som frivillig i to måneder hurtigt til en realitet. Inden jeg havde set mig om, stod jeg alene og nervøs i lufthavnen på vej mod en for mig hidtil ukendt verden. I løbet af flyveturen væltede spørgsmålene frem; ville familien være søde? Ville jeg blive ensom, og var det i virkeligheden dumt at rejse alene?

Spørgsmålene blev hurtigt manet til jorden. Familien Sebastian var mere, end jeg kunne drømme om. Min “mor” tog imod mig med åbne arme, og allerede da den første aften var omme, følte jeg mig som en datter af familien. Til trods for at jeg rejste alene, følte jeg mig ikke på noget tidspunkt ensom. Indlogeret sammen med mig hos Familien Sebastian var en amerikansk jævnalderende frivillig. Vores venskab blev hurtigt tæt. Vi oplevede de samme situationer ved at være anderledes i en tanzaniansk kultur. Der fremkom en usagt forståelse, som også efter jeg er kommet hjem, har dannet grundlaget for et livslangt venskab.

Line Hansen

Jeg forsøgte inden jeg tog afsted at indstille mig på en anderledes kultur, mentalitet og dermed en kæmpe forandring i den hverdag, jeg var på vej mod. Men trods alle mine tanker fremkom den meget venlige tanzanianske kultur mig en smule chokerende. I mine daglige ture til børnehjemmet i en “dalla” blev min privatsfære ofte krænket. Folk, der rører ved mit hår, spørger om jeg er gift, og hvad jeg ellers laver i landet - Jeg prøvede at huske mig selv på, at alle henvendelserne var ment venligt af befolkningen og bundede i en nysgerrighed, som ikke eksisterer herhjemme.

Line Hansen

Hver dag når jeg ankom til børnehjemmet, blev jeg modtaget af en skare af løbende børn, hvis ønske var at byde mig velkommen, men endnu mere havde de et ønske om at vinde min kærlighed. Line Hansen Livet på børnehjemmet var utrolig livsbekræftende, og det uundgåelige bånd, jeg knyttede til børnene, har været guld værd for min samlede oplevelse. Den baggrundsviden, jeg hurtigt fik om børnene, var skræmmende, men gjorde, at hvis jeg kunne få et smil frem på samtlige læber, havde det for mig været en god dag. Til trods for den ustrukturerede hverdag på børnehjemmet, havde en anden frivillig og jeg mulighed for at tage fuldstændig initiativ og dermed også ansvar for vores egen undervisning og klasse.

Først var det skræmmende, men den udvikling, vi kunne se hos børnene gennem de to måneder, gjorde, at vi fik en stor selvsikkerhed i vores undervisning. Den anden underviser og jeg brugte store dele af vores fritid på besøg hos børnene i et forsøg på at lære kulturen bedre at kende. Uden undtagelser blev vi altid taget varmhjertet imod af børnenes familierealtioner - Det er et perfekt billede af den tanzanianske kultur.

Resten af min fritid brugte jeg sammen med de andre frivillige fra Projects Abroad. Vi fik et rigtig godt sammenhold, og en stor del af os besluttede at tage til Zanzibar i slutningen af vores ophold. Personerne, omgivelserne og landet gjorde min tur til Tanzania perfekt og uforglemmelig.

Læs mere om projektet her

Se videoer om Humanitært arbejde her

Line Hansen

Denne frivilligberetning kan indeholde referencer til frivilligt arbejde på børnehjem. Find ud af mere omkring Projects Abroads nuværende holdning til frivilligt arbejde på børnehjem, og vores fokus på helhedsorienteret arbejde med børn.

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲