You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Humanitært arbejde i Sydafrika - Sara R. Møller

Sara Rosenbeck Moller Humanitært arbejde i Sydafrika Sara Rosenbeck Moller Humanitært arbejde i Sydafrika Sara Rosenbeck Moller Humanitært arbejde i Sydafrika Sara Rosenbeck Moller Humanitært arbejde i Sydafrika Sara Rosenbeck Moller Humanitært arbejde i Sydafrika Sara Rosenbeck Moller Humanitært arbejde i Sydafrika Sara Rosenbeck Moller Humanitært arbejde i Sydafrika Sara Rosenbeck Moller Humanitært arbejde i Sydafrika

Det er virkelig svært at skulle beskrive min tid i Capetown - der er så mange fantastiske oplevelser og minder, som næsten ikke kan beskrives med ord, så kort sagt: Ta’ derned, oplev det, nyd det og lev i øjeblikket!

Nervøsiteten var stor og spekulationerne mange, inden jeg rejste; hvilken familie ender jeg ved, hvordan bliver projektet, kan jeg klare mig alene i Sydafrika, hvordan er de andre frivillige, og er det så godt som Projects Abroad fremlægger det? Og ja! Det var det og endda bedre, end jeg nogensinde kunne have forventet.

Sara Rosenbeck Moller Humanitært arbejde i Sydafrika

Livet og rytmen i Capetown kan slet ikke sammenlignes med Danmarks travle og en smule forhastede hverdag. Dernede har man tid, og det man ikke når, det nås i morgen - eller dagen efter, eller dagen efter det… Familien, jeg boede hos, var helt fantastisk. De tog varmt i mod mig, støttede mig, og jeg blev hurtigt en del af det hele. Jeg blev lukket ind i deres kultur, hjem og hverdag, hvilket var enormt spændende og rart - jeg følte mig hjemme fra første dag.

Sara Rosenbeck Moller Humanitært arbejde i Sydafrika

Jeg startede som frivillig på et Røde Kors Børnehospital. Sammen med andre frivillige mødte vi hver morgen, fandt en masse legetøj frem og gik så ud på de forskellige gange og legede med børnene, der strålede af glæde, så snart vi kom. Ikke alle var lige raske, hvilket også gjorde arbejdet til en større udfordring, end jeg først havde forventet. Jeg nød at se glæden i børnenes øjne, og jeg følte virkelig, jeg gjorde en forskel, så jeg kan varmt anbefale jobbet på hospitalet - jeg skulle blot vænne mig til det. Sara Rosenbeck Moller Humanitært arbejde i Sydafrika Jeg valgte dog alligevel at flytte projekt til en børnehave. Lederne af Projects Abroad i Capetown var en virkelig stor hjælp og støttede alle frivillig i de valg og ønsker, vi end måtte have, og selv følte jeg mig aldrig alene eller usikker - der var altid mulighed for et godt råd, en hyggelig kop kaffe, hjælp til projektet osv..

Arbejdet i børnehaven var også en kæmpe oplevelse. Den lå i townshippet Vrygrond, og det var i sig selv en kæmpe oplevelse at få lov at hjælpe og arbejde i et så hårdt trængt og fattigt område. Lederne i børnehaven var fantastiske. Trods enorm fattigdom var alle varme, åbne, kærlige, positive og optimistiske og stemningen altid god. Sara Rosenbeck Moller Humanitært arbejde i Sydafrika Jeg savner stadig børnenes søde ansigter og trang til kærlighed. Altid var vi elskede og ønskede, og børnehaven summede af liv. Jeg arbejde sammen med andre rigtig søde frivillige - vi fulgtes til og fra arbejde og lavede ofte, ja næsten hver dag, et eller andet sammen; tog til stranden, badede og solede, tog ind til Capetown og nød livet i gaderne, købte os fattige på de spændende markeder, tog ud til Waterfront og blev en del af turistlivet, deltog i en tur på Robben Island - altid var der noget at lave. Ofte tog vi ud om aftenen, spiste og hyggede og oplevede dermed også nattelivet i Capetowns indre. Sara Rosenbeck Moller Humanitært arbejde i Sydafrika Vi passede på hinanden og tog altid sammen af sted, og da Projects Abroad havde nogle lidt private taxachauffører, benyttede vi os altid af disse, som vi selv også fik et rigtig godt forhold til. Sammenholdet blandt de frivillige var i det hele taget super godt, og der var altid nogen at gøre ting sammen med - og arrangementer var der nok af; vi tog på Safari, kørte til Cape Point og Cape of Good Hope, vi svømmede med pingviner, så de flotte byer i området, besteg Table Mountain og Lions Head, tog på picnic og så sommerkoncerter - jeg kunne blive ved.

Oplevelserne og de mange indtryk strømmede ind. Weekenderne var altid besat med planer og nye ture, vi skulle på, og også Projects Abroad arrangerede vildt spændende weekendture (én om måneden), som næsten alle frivillige deltog i. Den første tur var en vinsmagningstur i det smukke område Stellenbosch. Vi boede på et super fedt hostel hvor vi grillede, hyggede og festede, smagte på fornem vin og ost og bare nød livet og de smukke omgivelser. Sara Rosenbeck Moller Humanitært arbejde i Sydafrika Den anden weekendtur bød også på alverdens oplevelser; elefantridning, ziplining over en smuk kløft, og sidst men ikke mindst sprang vi verdens højeste bungiejump! Det virker næsten urealistisk, for vi oplevede så meget på én gang, men det var fantastisk og uforglemmeligt. Mit ophold i Capetown og alt, hvad det førte med sig, ligger lunt i mit indre. Livet i Danmark var dog svært at komme tilbage til, men langsomt fandt jeg ind i den danske rytme igen.

Sara Rosenbeck Moller Humanitært arbejde i Sydafrika

Selvfølgelig er det en udfordring at tage af sted som frivillig ligegyldigt hvor, man begiver sig hen, men minderne, erfaringerne og de fantastisk mange indtryk og oplevelser har styrket mig og blot givet mig blod på tanden. Jeg er samtidig Projects Abroad dybt taknemmelig for al deres hjælp, støtte og gode behandling - jeg kan varmt anbefale at rejse ud som frivillig gennem dem!

Læs mere om projektet her

Se videoer om Humanitært arbejde her

Sara R. Møller

Denne frivilligberetning kan indeholde referencer til frivilligt arbejde på børnehjem. Find ud af mere omkring Projects Abroads nuværende holdning til frivilligt arbejde på børnehjem, og vores fokus på helhedsorienteret arbejde med børn.

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲