You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Humanitært arbejde i Sydafrika - Nelli Volmark

Danske Nelli hjalp til i sydafrikansk township

Nelli Volmark - Humanitært arbejde - SydafrikaNelli, 28 år og uddannet fra Københavns Pædagogseminarium, rejste i februar til Sydafrika for at opleve kulturen og livsstilen. Med hendes baggrund og forkærlighed for det pædagogiske arbejde, valgte hun at arbejde som ulandsfrivillig på et humanitært projekt med Projects Abroad.

”Jeg tror på, at man lærer meget om sig selv og sit eget land, når man er i et andet. Ved at arbejde som frivillig håbede jeg på, at det ville ske. Jeg ville fordybe mig i kulturen samtidig med at jeg gjorde noget for børnene, der ville udvide deres horisont og give dem noget værdifuldt i deres liv,” fortæller Nelli.

Nelli Volmark - Humanitært arbejde - Sydafrika

I Cape Town arbejdede Nelli i en vuggestue beliggende i et township kaldet Capricorn Park. Hendes daglige arbejde bestod i at hjælpe børnene ved at udvise omsorg og skabe positive oplevelser, samt assistere de lokale pædagoger, som hun knyttede stærke bånd med. ”De fleste af børnene, såvel som pædagogerne, lever et meget hektisk liv i deres township. Pædagogerne gør deres bedste for at stimulere, undervise og pleje børnene, men de har ikke det nødvendige overskud,” forklarer hun. ”Frivillige medarbejdere betyder, at der er et ekstra sæt hænder, hvilket giver mere tid og overskud til at tage sig af børnene og stimulere dem.”

Nelli Volmark - Humanitært arbejde - Sydafrika

Ansvar, respekt og initiativ

Udover at arbejde hårdt i vuggestuen tog Nelli også initiativ til at gøre noget ekstra for vuggestuen. Gennem Facebook indsamlede hun penge til at købe et klatrestativ til børnene og et puslebord for at forbedre hygiejnen i vuggestuen.

Nelli Volmark - Humanitært arbejde - Sydafrika

”Jeg føler, at jeg fik givet en masse ansvar på projektet og at pædagogerne havde tiltro til mig, mine pædagogiske evner og idéer. Men samtidig har en del af læringsprocessen også været at acceptere og være respektfuld overfor den måde, der bliver arbejdet med børn i et sydafrikansk township. Jeg har oplevet de kulturelle forskelle på mange måder. I Danmark har vi alle de nødvendige ressourcer, men er stadig ikke tilfredse og vil forbedre de små detaljer, fordi de basale krav allerede er mødt. I Sydafrika er det utroligt, hvordan man klarer sig i gennem med så lidt, og bare det at vide at børnene har lært noget og spist den dag, er den bedste følelse. Jeg tror på, at den her oplevelse altid vil være med til at holde mig ydmyg og taknemmelig for, hvad jeg har og den danske velfærd. Den indgangsvinkel til livet, vil jeg give videre til mine egne børn, og de børn, jeg i fremtiden skal arbejde med.”

Læs mere om projektet her

Se videoer om Humanitært arbejde her

Nelli Volmark

Denne frivilligberetning kan indeholde referencer til frivilligt arbejde på børnehjem. Find ud af mere omkring Projects Abroads nuværende holdning til frivilligt arbejde på børnehjem, og vores fokus på helhedsorienteret arbejde med børn.

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲