You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Humanitært arbejde i Sri Lanka - Charlotte Lund

Hej, kohomada?

Charlotte Lund

For næsten præcis 1 år siden sad jeg i Århus og ønskede mig en rejse langt væk, fra alt det jeg kendte, alene og udfordrende. Det skulle være noget specielt, noget lærerigt og noget jeg ville huske resten af mit liv.

Det tog mig ikke lang tid at vælge, og er lykkelig over at jeg valgte lige netop Sri Lanka; øen som de fleste i min omgangskreds kun lige svagt kender til og har planer om at besøge. Nu sidder jeg på den anden side af det jeg uden tvivl kan kalde mit livs rejse på nuværende tidspunkt - og jeg er blevet stenrig på oplevelser.

Mit projekt som frivillig for de 4 uger skulle foregå i Bosco Pura Tsunami Camp i Negombo. Campen og Montesorrien ledes af katolske søstre, og de gør et helt fantastisk stykke arbejde for stedet, men med desværre alt for få midler. Sammen med to franske piger var vi de første frivillige som søstrene tog imod i Montesorrien: dette har selvfølgelig været fedt, men også en udfordring. Når begge parter er nye i noget, skal alle også lære hvorledes man udnytter og bruger hinanden på bedste vis. Heldigvis er det altid okay at sige sin mening, komme med ideer og at hente hjælp hos medarbejderne i Projects Abroad.

Charlotte Lund

En typisk arbejdsdag var dog allerede planlagt for mig; om formiddagen hjalp jeg lærerne i Montesorrien med engelskundervisningen, og sommetider fik jeg også lov til at undervise på egen hånd - det var for mig utrolig grænseoverskridende, da jeg aldrig har stået og snakket foran små børn på engelsk og så endda skulle lære fra mig på samme tid. Men så viste det sig jo at gå fint med et smil på læben og en masse overskud til børnene og så gik det hele smertefrit.

Charlotte Lund

Selve arbejdet du udfører med Projects Abroad er selvfølgelig en stor del, men en lige så stor del af rejsen er de bekendtskaber du gør dig med de andre frivillige. Jeg har været så heldig, at der i løbet af denne sommer har været rigtig mange frivillige på Sri Lanka, og derfor har hver weekend budt på weekendture, hvor vi udforskede det der var vigtigt at se, slappede af ved stranden og festede - altså gjorde man det man havde lyst til. Selvom man ikke når at kende hinanden særlig længe, opbygger man hurtigt et særligt bånd, for vi er alle frivillige i samme båd, og det har været forfærdeligt at sige farvel til de dejlige mennesker fra alle mulige forskellige lande.

Charlotte Lund

Jeg forlod DK med en masse spænding og nervøsitet - man tænker jo altid om man nu kan finde ud af det? Kan jeg finde nogle at snakke med? Vil jeg savne lille Danmark? Og hvordan bliver det egentlig at bo i et andet land? Alle de mange spørgsmål, tvivl om egen kunnen (jeg har aldrig undervist eller socialiseret mig med børn før), frygt for at være alene, er set i bagspejlet bare pjat og sjovt. Fordi jeg har ikke på noget tidspunkt følt, at jeg ikke slog til eller at jeg var overladt helt til mig selv - allerede fra da jeg landede i Colombo stod en chauffør klar og så var jeg på vej hjem til min værtsfamilie. Min familie er nogle af de sødeste mennesker jeg har mødt i mit liv, srilankanere er åbne, imødekommende, gæstfrie og smilende.

Det har været så interessant og autentisk at bo lokalt og opleve et land som var man en af de lokale, det er noget helt specielt at være frivillig i stedet for turist - de lokale udviser taknemmelighed og vil rigtig gerne høre om det arbejde vi kommer for at udføre. Så jeg kan uden tvivl anbefale at drage afsted som frivillig, hvis man har ja-hatten på, godt humør, overskud, lysten til at møde en masse mennesker og suge til dig af alt det du kan lære i et fremmed land, så kom afsted.

Jeg vil bare gerne sige TAK eller som de siger her, "stuti" til Projects Abroad for en fantastisk oplevelse.

Lotte Gyrup Lund, Humanitært arbejde i Sri Lanka

Læs mere om projektet her

Se videoer om Humanitært arbejde her

Charlotte Lund

Denne frivilligberetning kan indeholde referencer til frivilligt arbejde på børnehjem. Find ud af mere omkring Projects Abroads nuværende holdning til frivilligt arbejde på børnehjem, og vores fokus på helhedsorienteret arbejde med børn.

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲