You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Humanitært arbejde i Peru - Helena Sørensen

Helena tilbragte foråret i Sydamerika

Helena Sørensen

Helena Sørensen er 20 år og kommer fra Roskilde. Efter hun blev student fra Himmelev Gymnasium ville hun gerne have et sabbatår inden hun skulle læse videre på universitetet. I januar i år rejste hun til Sydamerika for at arbejde som ulandsfrivillig i henholdsvis Mexico og Peru. Helena ville gerne lære mere om andre lande, mennesker og kulturer imens hun selv gjorde en forskel. Hun valgte derfor at rejse ud som ulandsfrivillig med Projects Abroad.

Projects Abroad er en international organisation som sender frivillige i alle aldre fra hele verden til 28 udviklingslande, hvor de bliver en del af lokalsamfundet imens de arbejder som ulandsfrivillige.

Helene arbejdede først to måneder i Mexico for derefter at rejse til Peru for arbejde i tre måneder på et henholdsvis et humanitært og et undervisningsprojekt. På det humanitære projekt arbejdede Helena i en børnehave med børn i alderen 3-5 år. I børnehaven hjalp hun det lokale personale med de daglige opgaver. Helena legede med børnene, hjalp til med at vaske dem og give dem mad, og hun var specielt en stor støtte for en handicappet dreng.

På undervisningsprojektet arbejdede Helena på en skole hvor hun hjalp til med engelskundervisningen. Hun var med til at forberede undervisningen og materialerne, hun hjalp eleverne med at korrekt udtale og hun var med til at give eleverne karakterer.

Helena Sørensen

Helena bed mærke i hvor meget Projects Abroad støttede projekterne idet Projects Abroad donerede undervisningsmaterialer, sørgede for at de lokale lærere blev uddannet, og selvfølgelig ved at bidrage med frivillig arbejdskraft. Helena følte sig især nyttig i børnehaven for der var mange børn og kun en enkelt lærerinde. ”Det var virkelig en hjælp for lærerinden at have en frivillig for jeg kunne hjælpe med at holde klassen i ro og lave de forskellige aktiviteter.”

Såvel som at være et ekstra par hænder følte Helena, at hun var med til at gøre hverdagen sjovere for børnene og derved gøre aktiviteterne sjovere at lære.

”Jeg elsker peruvianernes indstilling, de er så venlige, jeg elsker at de er så høflige over for hinanden.” Helenas projekt i Peru foregik i Den Hellige Dal og hun oplevede en række festligheder såsom optog, parader, danse og farverige kostumer. Helena var endda selv med til en af paraderne sammen med børnene fra børnehaven, og det var et af højdepunkterne ved opholdet. Da hun havde fået børnene iklædt traditionelle kostumer, opdagede de at der ikke var nogen bus til Urubamba. Hun fik derfor stuvet børnene og deres forældre sammen bag på en ladvogn. ”Hele turen bad jeg til at de ikke faldt af!”

Helenas råd til kommende frivillige er: Slap af! ”Selvom det kan virke svær nogle gange, så prøv at lade være med at bekymre dig for meget. Jeg lover at det hele nok skal gå.” Helena påpeger at familie og venner vil bekymre sig på grund af Sydamerikas ry, men ved at bruge sin sunde fornuft følte hun sig aldrig selv utryg. ”Nyd det! Jeg lover dig at du vil få dit livs oplevelse!”

Læs mere om projektet her

Se videoer om Humanitært arbejde her

Helena Sørensen

Denne frivilligberetning kan indeholde referencer til frivilligt arbejde på børnehjem. Find ud af mere omkring Projects Abroads nuværende holdning til frivilligt arbejde på børnehjem, og vores fokus på helhedsorienteret arbejde med børn.

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲