You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Humanitært arbejde i Kina - Nichole Mouritsen

Nichole Mouritsen

Inden afrejse havde jeg utrolig svært ved at finde ud af, hvad jeg egentligt forventede, og prøvede så vidt muligt ikke at forvente noget, fordi jeg i bund og grund vidste utrolig lidt om Kina, og derfor ikke vidste, hvad jeg kunne forvente. Dog kan jeg erindre, at jeg forventede at få mange udfordringer på jobfronten, hvor jeg blandt andet skulle arbejde med handikappede børn, på samme vis forventede jeg også at jobbet ville blive utrolig lærerigt.

På det sociale område forestillede jeg mig, at jeg ville komme til at tilbringe mest tid med mine roommates, men det viste sig, at der var rig mulighed for at møde alle de andre frivillige også til ugentlige middage osv., flere af dem blev jeg nære venner med, og vi planlagde flere aktiviteter uden Projects Abroads indvirken så som bowling, sightseeing osv.

Nichole Mouritsen

Desuden mødte jeg også mange mennesker udenfor Projects Abroad, hvilket også var utrolig givende, det er jo altid fedt at møde andre mennesker fra andre lande med andre kulturbaggrunde og karrierer.

Mit første indtryk af Shanghai var bare ”wau”, der var så enormt mange nye indtryk. Mange positive, men også utrolig mange der vakte undren og af og til gjorde mig målløs. De første 2-3 uger tror jeg egentligt bare, jeg gik rundt med åben mund og stirrede, men kan dog kun tilføje, at der også blev stirret tilbage, især når man kom lidt udenfor Shanghai. Først oplevede jeg bare menneskerne som uhøflige, men jeg fandt hurtigt ud af, at de også var utrolig hjælpsomme, hvis man først bad dem om hjælp.

Nichole Mouritsen

Af og til kunne der godt være en stor sprogbarriere, men hvis man bad en kineser der ikke talte engelsk om hjælp, rendte de gerne gaden tynd for, at finde en der kunne, hvilket er langt mere end, hvad jeg forventede forinden.

Jeg havde to jobs der nede. Det ene var på en skole, hvor jeg hver tirsdag og torsdag underviste i engelsk. Jeg underviste hovedsageligt 1. klasse, men indimellem underviste jeg også 4., 6., og 8. klasse. Det var interessant at undervise dem alle, da det krævede forskellige ideer og undervisningsformer, hvilket også gjorde det mere spændende og udfordrende for mig. Hver mandag, onsdag og fredag var jeg på et rehabilitationscenter for handikappede børn. Børnene havde hovedsageligt diagnoserne downs-syndrom og autisme.

Nichole Mouritsen

Jeg synes særligt børnene med downs-syndrom var interessante, jeg nød deres fantastiske humør og deres kærlige væsen. Der var en rigtig god atmosfære der, og børnene blev behandlet rigtig godt, hvilket jeg havde sat spørgsmålstegn ved, inden jeg ankom.

Nichole MouritsenDet første måned af mit ophold boede jeg alene i en lejlighed med en ung mand fra Holland, men efter en måned blev der pludselig fuldt hus, da en fra Frankrig og to andre fra Danmark flyttede ind. Vi havde et kanon sammenhold, og havde en vildt god fælles humor. Ham fra Holland rejste hjem ca. en måned inden min hjemrejse, og en ung mand fra England skulle så flytte ind i stedet. Vi var egentligt lidt nervøse for det, for vi havde jo haft det så godt sammen, men det viste sig, at han passede perfekt ind, og det om muligt kun blev endnu bedre. Jeg har været ualmindelig heldig med mine roomates hele vejen igennem.

Jeg har svært ved at udpege en oplevelse, som værende den bedste, men i de to sidste uger af mit ophold tog jeg fri, og tog en tur med en af de andre frivillige til Beijing, derudover var jeg med en anden veninde ude og klatre i et bjergområde kaldet ”Yellow mountain”, samt en tur til Hong Kong.

Alle disse ting var helt sikkert med til at fuldføre en perfekt tur for mig. Shanghai er en fantastisk by, men for at få et mere alsidig indtryk af Kina, synes jeg det er en nødvendighed af rejse lidt rundt, og man kan komme ud og se langt mere end jeg gjorde, for der er så utrolig meget at se i Kina. Beijing er perfekt for historisk sightseeing. Hong Kong er perfekt for solskinsferie, lækker mad og luksus. Shanghai er fantastisk at bo i, der er altid liv, nye galleri åbninger, club åbninger og generelt en masse kultur at opleve. Jeg har oplevet, at få utrolig meget ud af bare at vandre rundt i bybilledet og observere, for man støder altid på noget man ikke har set før. - Kina er helt klart anbefalingsværdigt.

Nichole Antonia Mouritsen d. 14/05-10

Læs mere om projektet her

Se videoer om Humanitært arbejde her

Nichole Mouritsen

Denne frivilligberetning kan indeholde referencer til frivilligt arbejde på børnehjem. Find ud af mere omkring Projects Abroads nuværende holdning til frivilligt arbejde på børnehjem, og vores fokus på helhedsorienteret arbejde med børn.

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲