You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Humanitært Arbejde i Kenya - Sandra Christensen

Dansk socialrådgiver arbejdede med gadebørn i Kenya

Sandra Christensen

24-årige Sandra Christensen fra Søborg rejste i februar i år til Kenya for at arbejde som ulandsfrivillig igennem den internationale organisation, Projects Abroad. I tre måneder arbejdede Sandra på Okoa Mtoto Rehabilitation Centre i Nakuru, Kenya, hvor hendes baggrund som socialrådgiver dannede basis for det frivillige arbejde.

Netop uddannelsen som socialrådgiver og inspiration fra forældrene gav Sandra motivation til at rejse til Kenya. ”Jeg har altid ønsket at opleve Afrika på godt og ondt. Socialt arbejde her er helt anderledes end i Danmark. Det har givet mig mere erfaring hvilket vil gøre mig til en bedre socialrådgiver i Danmark. Jeg kan godt lide at hjælpe andre mennesker, og at vide at jeg har hjulpet dem til at ændre deres liv er en stor tilfredsstillelse.”

Sandra Christensen

Omkring 3 km fra Nakurus centrum ligger Okoa Mtoto Rehabilitation Centre. Her bor 16 drenge i alderen 8-17 år. Okoa Mtoto er swahili og betyder ”Red et Barn”, og det er centerets mission. ”Vi dedikerer vores tid til at lave et sikkert sted for børn som tidligere boede på gaden i Nakuru.”

Drengene var tidligere tvunget til at bo gaden af årsager såsom misbrug, fattigdom, eller tab af familie på grund af HIV/AIDS smitte. På Okoa Mtoto får drengene mad hver dag, et sted at sove og mulighed for at studere så de kan vende tilbage til skolen. ”Hver dag var jeg en socialrådgiver, mor, søster, lærer og en god ven for dem.”

Sandra Christensen

Sandras primære rolle var at styrke drengene sociale færdigheder igennem forskellige udfordringer, sport, og andre aktiviteter. Hun var også med til at lære dem at begå sig blandt andre mennesker med fokus på god opførsel og kommunikation.

”Vi prøver at styrke drengenes læringsniveau; det er klart min største udfordring for de har været væk fra skolebænken længe. Alligevel giver vores arbejde resultater for drengene er mere opmærksomme i klassen, og de interesserer sig mere for undervisningen. Vi har også skabt en struktur som vil sikre kontinuitet og bæredygtighed i vores og kommende frivilliges arbejde.”

Projects Abroad indkvarterer frivillige hos lokale værtsfamilier. ”Jeg har den bedste værtsfamilie. De hjælper mig på alle tænkelige måder, og de har været gode til at forklare kulturelle forskellige, og så er de enormt hjælpsomme. Jeg vil for altid være taknemmelig og de har en særlig plads i mit hjerte.”

Sandras bedste oplevelser har været arbejdet med drengene. ”Når jeg ser dem ændre sig og blive mere selvstændige og glade drenge ved jeg at mit arbejde har betydet noget for dem.” Sandra håber at finde et job som socialrådgiver i Danmark hvor hun ligeledes kan arbejde med børn og unge.

Sandras bedste råd til kommende frivillige: Det er bedre at fortryde noget som du har gjort end at fortryde at du ikke gjorde noget. Bare ta’ chancen og spring ud i det!

Læs mere om projektet her

Se videoer om Humanitært Arbejde her

Sandra Christensen

Denne frivilligberetning kan indeholde referencer til frivilligt arbejde på børnehjem. Find ud af mere omkring Projects Abroads nuværende holdning til frivilligt arbejde på børnehjem, og vores fokus på helhedsorienteret arbejde med børn.

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲