You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Humanitært arbejde i Ghana - Leah Hamborg

Leah samler erfaring i Ghana

Leah Hamburg

Som en følge af sin drøm om at rejse ud for at lave noget meningsfuldt efter gymnasiet tog Leah i starten af december 2012 til Ghana. I to måneder arbejder Leah på et humanitært projekt igennem organisationen Projects Abroad. ”Jeg ville rejse ud, men stadig have noget at lave hver dag, og jeg har altid haft lyst til at arbejde med børn”, siger Leah.

Projects Abroads humanitære projekter i Ghana ga Leah en god mulighed for at kombinere rejse med arbejdet med børn. Leah arbejder på børnehjemmet New Life, som ligger i en forstad til hovedstaden, Accra. Leahs arbejde består i at støtte det lokale personale med det daglige arbejde, og især i at give omsorg til børnene på hjemmet. Leah mener, at det er vigtigt at børn har rollemodeller, og at de lærer hvordan man omgås andre mennesker på en god og positiv måde.

”Der er ingen til at se efter børnene, når de er færdige med den daglige undervisning og lærerene er gået hjem. Det er derfor at vi frivillige er her, for så kan vi se efter børnene før og efter skole.” Da Leah stadig gik i gymnasiet, var det især engelsk og samfundsfag som fangede hendes interesse, og hun betragter disse fag som årsager til at hun i fremtiden ønsker at arbejde med børn.

Leah er sikker på, at hendes evne til at løse konflikter er blevet væsentligt forbedret som en følge af hendes arbejde på New Life børnehjemmet. Hun har lært at være mere tydelig i sin kommunikation og hun er blevet bedre til at tale med børn. Leah har også fået en bedre forståelse for at børn som opfører sig dårligt ikke nødvendigvis er slemme børn, og hun er sikker på, at hendes erfaringer fra projektet vil være en fordel for hende.

Leahs ophold i Ghana er mere end blot arbejde, og hun fremhæver sammenholdet med de andre frivillige og den ghanesiske kultur som højdepunkter sammen med arbejdet. ”Ghaneserne er meget anderledes; de er meget flinke og går op i deres religion, især min værtsfamilie. Ghanas kulturarv i form af gamle slaveforter, slotte, og naturen er helt fantastisk.”

Projects Abroad er en international organisation, som sender volontører ud fra omkring 20 lande, så Leah er en del af et internationalt netværk, hvor hun møder volontører fra hele verden.

Leahs bedste råd til andre som overvejer frivilligt arbejde med børn i udlandet er, at man aldrig skal råbe ad børnene, at man skal have et åbent sind, og at sørge for at få løst problemer blandt børnene hurtigt og effektivt.

Leah håber at kunne inspirere andre til at rejse ud som ulandsfrivillige, da det er en stor oplevelse.

Læs mere om projektet her

Se videoer om Humanitært arbejde her

Leah Hamborg

Denne frivilligberetning kan indeholde referencer til frivilligt arbejde på børnehjem. Find ud af mere omkring Projects Abroads nuværende holdning til frivilligt arbejde på børnehjem, og vores fokus på helhedsorienteret arbejde med børn.

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲