You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Humanitært arbejde i Ghana - Ida & Mette Kjærgaard

Mor og datter rejste til Ghana som ulandsfrivillige

Mor og datter arbejder frivilligt på børnehjem

I slutningen af juni rejste Gitte og hendes 14-årige datter, Ida, til Ghana for at arbejde som ulandsfrivillige på et humanitært projekt i Akuapem Hills i 2 uger. Det blev en lærerig oplevelse.

Ghana er et af de bedre eksempler på stabilitet, udvikling og demokrati på det afrikanske kontinent. Trods en voksende middelklasse i Ghana ser det vestafrikanske stadig store udfordringer med fattigdom i især landområderne.

Mette og Ida boede i landsbyen, Nsutam, ved Akuapem Hills i den østlige del af Ghana. Her arbejdede de på et privat børnehjem med en tilknyttet skole. Børnehjemmet finansieres af donationer fra velgørende organisationer og private donorer og drives af lokalt ansatte, som Projects Abroads frivillige så støtter i dagligdagen.

Mor og datter er ulandsfrivillige i Ghana

”Vi har rejst meget men aldrig på denne måde. Vi plejer at finde en strand, som vi kan svømme ved. Denne gang ville jeg vise Ida, hvordan børn i andre dele af verden har det.” sagde Mette.

Ida sagde ja til at rejse med til Ghana for at arbejde på et humanitært projekt, og det blev hun glad for. ”Jeg blev lidt tvunget til at tage med, men jeg kan rigtigt godt lide The Hills,” sagde Ida grinende.

Tidligere har Mette og Ida rejst meget i Europa, så for dem har opholdet i Ghana været unikt og rigt på oplevelser. ”Vi har set noget andet denne gang. Vi har set børnene og børnehjemmet, og det er meget anderledes fra vores oplevelser i Europa. Denne rejse har virkeligt skilt sig ud,” sagde Mette.

På børnehjemmet har Mette og Ida leget med børnene, lært dem rim og sange og ellers givet dem en masse positiv opmærksomhed og omsorg.

Leg og glade smil i Ghana

Ghana er generelt relativt sikkert for turister, og Mette og Ida oplevede da også masser af den ghanesiske gæstfrihed under deres ophold. ”Indbyggerne er enormt venlige, og det er vi ikke helt vant til i Europa. Du kan spørge hvem som helst om vej, og de hjælper dig på vej. I Europa er vi så lukkede. Vi sidder i vores hjem og kommer ikke hinanden ved,” mente Mette.

For Ida har det været betryggende at rejse med sin mor. ”Jeg har følt mig meget sikker ved at have et kendt ansigt med hjemmefra,” sagde hun.

De to uger i Ghana har gjort et kæmpe indtryk på Mette og Ida. ”Vi har lært at man ikke behøver en masse for at leve et godt liv. Ghaneserne er glade med mindre end vi har. Indbyggerne er mere sammen i Ghana. Vi er heldige at have hvad vi har, og Ghana har i den grad påvirket både Ida og mig positivt.”

Læs mere om projektet her

Se videoer om Humanitært arbejde her

Ida & Mette Kjærgaard

Denne frivilligberetning kan indeholde referencer til frivilligt arbejde på børnehjem. Find ud af mere omkring Projects Abroads nuværende holdning til frivilligt arbejde på børnehjem, og vores fokus på helhedsorienteret arbejde med børn.

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲