You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Humanitært arbejde i Ghana - Gitte Hjortlund

Jeg rejste med Projects Abroad til henholdsvis Ghana og Sri Lanka efter, jeg var blevet student i sommeren 2010. I Ghana nåede jeg i løbet af den måned, jeg var der, at arbejde på to forskellige skoler. Den ene var en skole, som vi kender dem i Danmark, og den anden var en ”pre-school,” som er, hvad vi i Danmark kalder en børnehave, bortset fra at børnene her faktisk går i skole og lærer ABC og 123 osv.

Gitte Hjortlund

På den ene skole, der bestod af to lagerhaller, som man havde inddelt i klasseværelser ved hjælp af hønsenet, talte jeg hovedsaligt med de største af eleverne, der var meget interesserede i at vide noget om Danmark, og i de billeder jeg havde taget med. De var fantastisk nysgerrige og stillede spørgsmål om alt muligt. På den anden skole arbejde jeg mest med de små børn. Det vil sige aldersgruppen halvandet til tre år. De kunne selvfølgelig ikke så meget engelsk endnu, men de var alligevel meget nysgerrige efter at røre og se denne hvide pige, der pludselig var i deres midte.

Gitte Hjortlund

Hver dag når jeg ankom, kom de løbende imod mig for at byde mig velkommen, og det samme når jeg gik igen. Blandt os frivillige var der et godt sammenhold. Vi mødtes stort set hver aften et eller andet sted i byen. Fordelen ved Ho (det er navnet på den by, hvor jeg boede) er, at den ikke er særlig stor, og det er derfor meget nemt at mødes. Derudover rejste vi også rundt i landet i weekenderne.

På Sri Lanka boede jeg i en landsby i junglen. Her arbejdede jeg på en ”pre-school”, hvor en af lærerne også var min host mother. Man kan sige, at det var en lidt større udfordring at arbejde her, idet børnene ikke kunne tale engelsk. Men samtidig var de så fantastiske og dejligt nysgerrige. Og de lod sig ikke skræmme af, at jeg ikke forstod et ord af, hvad de sagde. De insisterede alligevel på at fortælle mig alt muligt, og gentage det indtil de troede, at jeg forstod det eller gav op.

Gitte Hjortlund

Her rejste vi frivillige også rundt sammen i weekender. Fordelen ved Sri Lanka er helt klart, at det er rigtig nemt at komme rundt på øen med offentlig transport, og man kan derfor nå at se flere ting på en enkelt weekend, hvilket er lidt sværere i Ghana, da landet er så meget større. Derudover er Sri Lanka også et land med rigtigt mange kulturskatte, som er dybt fascinerende, hvor Ghana derimod har en helt fantastisk natur at byde på.
I begge lande oplevede jeg en helt fantastisk gæstfrihed og hjælpsomhed, der til tider gjorde mig helt ydmyg. Selv i de afrikanske landsbyer, hvor der tydeligvis herskede fattigdom, Gitte Hjortlund blev vi altid taget imod med en helt fantastisk gæstfrihed og venlighed.

Jeg ved, at det er en kliche, men jeg kan ikke beskrive det på anden måde, end at det har været en oplevelse for livet. Det at komme så tæt på fremmede kulturer og virkelig føle sig en del af denne kultur, selvom det kun er i kort tid, er en helt fantastisk oplevelse.

Læs mere om projektet her

Se videoer om Humanitært arbejde her

Gitte Hjortlund

Denne frivilligberetning kan indeholde referencer til frivilligt arbejde på børnehjem. Find ud af mere omkring Projects Abroads nuværende holdning til frivilligt arbejde på børnehjem, og vores fokus på helhedsorienteret arbejde med børn.

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲