You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Humanitært arbejde i Filippinerne - Nanna Andreasen

Fra Dubai til Filippinerne

Nanna Andreasen - Humanitært arbejde - FilippinerneSad en dag på en stensætning ved en legeplads i Dubai for at holde øje med børnebørnene, der var travlt beskæftiget, og faldt i snak med nogle filippinske stuepiger. Det tændte min nysgerrighed for at lære Filippinerne bedre at kende.

Jeg havde længe gået og leget med tanken om at tage ud for at lave humanitært frivilligt arbejde, og efter nogen søgen på nettet faldt jeg over Project Abroad. Jeg bandt mig op på det projekt der var beskrevet for Filippinerne. Jeg meldte mig om foråret for at tage af sted næste vinter, så der var god tid til at forberede sig.

Og jeg fik en god og saglig dialog med både den danske og den internationale del af organisationen og var dejligt afklaret allerede hen over efteråret. I november ramte en naturkatastrofe Filippinerne og det fik indflydelse både for mig som volontør og på projekterne på Filippinerne. For mig betød det at jeg ikke vidste, hvor jeg skulle bo da jeg rejste fra Danmark, og det var med nogle sommerfugle i maven, jeg tog fra Kastrup en kold og mørk januar dag 2014.

I Cebu blev jeg modtaget at en sød kvinde, der kørte mig til min bolig for de næste 8 uger. Det viste sig at være hos en sød og dejlig familie der boede i en compound i udkanten af Talisay i et hus de stadig byggede på. I huset var der 2 rum der var færdige, et til familien og et til mig. Forholdene var lidt ligesom en sommerhytte i Sverige dog uden glas i vinduerne, men hvad gør det, når man bor hos de sødeste mennesker i miles omkreds. Jeg blev behandlet som en dronning og fik den respekt og ærbødighed, man giver ældre mennesker i deres kultur, det var noget jeg skulle vænne mig til og som jeg var meget ydmyg over.

Jeg var på 2 forskellige projekter. Om formiddagen arbejde jeg i en healthcare og om eftermiddagen var jeg i en daycare i et slumkvarter.

Nanna Andreasen - Humanitært arbejde - FilippinerneHealthcaren var en del af den offentlige sundhedspleje for Talisey, og i den del hvor jeg arbejdede, var min værtsmor chef, så det var dejlig nemt. Jeg var behjælpelig med alt omkring patienterne. Vi havde megen erfaringsudveksling, og vi startede på flere nye tiltag, bl.a. satte vi rengøringen i system og fik gjort hovedrent. Vi snakkede også meget om spredning af bakterier og patienternes privatsfære, hvilket vi så fandt på måder at tilgodese inden for de muligheder, der er på stedet. Fordi Liza(chefen) og jeg boede sammen, brugte vi selvfølgelig også megen tid om aftenen til at udveksle ideer og tale om forskellen på healthcare i Filippinerne og i Danmark.

Eftermiddagens arbejde var så undervisning i børnehaven i det nærliggende slumkvarter, her arbejdede jeg som supplement til læreren, primært skulle de skønne unger øve alfabet og talbegreber, det er førskolebørn og undervisningen var meget stillesiddende. Da jeg var halvt gennem min periode kom der to unge norske piger, så vii en periode var 3. Det var den rene fest vi kunne lære børnene sange og på den måde styrke deres engelsk.

Det var meget sjovt og givtigt at arbejde både med healthcare og børnehaven, da jeg er uddannet både inden for sundhedsvæsen og undervisning.

Jeg brugte det meste af min fritid sammen med min nye familie, lige pludselig havde jeg fået 3 nye og skønne børnebørn. Vi var på weekend tur til den landsby hvorfra Liza stammede, her lærte jeg om kokosnøddedyrkning, så hvordan de blev hentet ned åbnet og drukket on the rocks, jeg fik også indblik i, hvordan kokosvin bliver til og smagte denne stærke og søde vin. Her var rismarker og tykke små grise, hvoraf en blev spidstegt over bål hele dagen for at blive den skønneste aftensmad. Om natten kom en tyfon forbi, det ruskede og knagede i husene, men det eneste der skete var for mange for tidligt høstet kokosnødder

Nanna Andreasen - Humanitært arbejde - FilippinerneJeg brugte også tid med mine kollegaer, vi sladrede på bedste kvindevis efter arbejdstid, gik på cafe og et par gange var vi ude at spise. Vi var 3 der tog på et weekendophold på en strandresort til ren forkælelse, og turen frem og tilbage en herlig oplevelse af luksusbus ordinærbus og motorcykel taxi med det tilhørende folkeliv.

Jeg brugte ikke så meget fritid sammen med de unge volontører, jeg havde meget mere at snakke med de voksne kvinder om, mine unge medvolontører var både søde sjove og hyggelige, men kunne aldersmæssigt være mine børnebørn

Jeg havde syvogenhalv uge med masser oplevelser masser af kultur udveksling og meningsfyldt arbejde, jeg var træt og fyldt i mit hoved, da jeg kom hjem, og jeg tænker om jeg ville blive ved med at opleve noget nyt hver dag, hvis jeg blev der i længere tid, og det er jeg sikker på jeg ville

Det er helt sikkert, at jeg skal afsted igen.

Nanna, Humanitært arbejde i Filippinerne

Læs mere om projektet her

Se videoer om Humanitært arbejde her

Nanna Andreasen

Denne frivilligberetning kan indeholde referencer til frivilligt arbejde på børnehjem. Find ud af mere omkring Projects Abroads nuværende holdning til frivilligt arbejde på børnehjem, og vores fokus på helhedsorienteret arbejde med børn.

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲