You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Humanitært arbejde i Costa Rica - Isabella Elmazovski Jepsen

Min rejse til Costa Rica

Isabella Jepsen

Jeg hedder Isabella og er 19 år. Jeg bor i Fredensborg, Nordsjælland.
I tre måneder arbejdede jeg som frivillig på et humanitært projekt i Costa Rica gennem Projects Abroad.

Jeg ankom d. 3/1 2014, hvor jeg skulle bo i byen Heredia – tæt på hovedstaden San José.
Jeg ankom sent om aftenen, så min værtsfamilie var gået i seng, da jeg kom. Min værtsøster, værtsmor og hunden Estrella – var de eneste som tog imod mig om aftenen. Jeg blev vist ind på mit værelse, hvorefter søsteren og moderen gik i seng. Det var en mærkelig følelse, at skulle sove hos en fremmed familie, som jeg ikke kendte (JegIsabella Jepsen havde dog skrevet med familien på mail inden min ankomst).

Da jeg vågnede morgenen efter, faldt jeg allerede godt til hos familien, hvor jeg allerede følte mig hjemme, selvom jeg ikke kunne forstå eller snakke spansk med familien.
Familien var rigtig søde, og de tog sig rigtig godt af mig.
Min værtsfamilie bestod af to søstre, en mor, en far og deres hund Estrella. De havde også en dreng på 18, som dog ikke boede hjemme.

Jeg havde kun haft omkring 20 spansktimer hjemmefra inden min rejse. Det tog mig derfor nogle uger (ogsåIsabella Jepsen med privatundervisning i spansk dernede) at lære sproget nogenlunde.

Jeg arbejdede i en børnehave i San Rafael med børn i alderen 1-7 år. Her skulle jeg blandt andet undervise de ældste børn i engelsk.
Jeg har altid haft det nemt med børn – og jeg har altid kunne lide at arbejde med børn. (Jeg havde inden min rejse, også arbejdet i en børnehave i Kokkedal.)
Jeg fik knyttet nogle stærke bånd med nogle af børnene, hvilket også gjorde det mere svært, at skulle forlade dem, da jeg skulle hjem igen til Danmark.
I børnehaven arbejdede der en anden frivillig fra Tyskland. Vi blev gode venner gennem de tre måneder,Isabella Jepsen hvor jeg blandt andet også lærte de andre frivillige at kende gennem hende, da hun boede i hus med mange frivillige (jeg var den eneste frivillig i mit hus).
Vi var tit sammen efter arbejde, og tog på weekendture til blandt andet Monte Verde og Monte Zuma.
Udover de fantastiske mennesker og den fantastiske kultur, så har Costa Rica også verdens smukkeste natur, jeg nogensinde har set! (og det skal lige siges, at jeg har rejst rundt i hele verdenen)

Under mit ophold i Costa Rica blev jeg pludselig meget syg efter vores tur til Monte Zuma. Lægerne mente, at det bare var influenza, som jeg fik medicin mod. Men det blev værre for hver uge – og til sidst havde jeg intet spist i en hel uge, og alt hvad jeg spiste/drak – kastede jeg op igen. Udover det, fik jeg smerteanfald i kroppen flere gange om dagen.
Jeg blev derfor sendt videre til en anden læge. Han erfarede, at jeg skulle indlægges med det samme. På hospitalet fandt de ud af, at jeg havde fået en blodforgiftning. Men på det tidspunkt, vidste jeg det ikke selv, da jeg bare lå og sov(og på det tidspunkt var i gang med anden uge uden mad). Isabella Jepsen
Efter en uges behandling på hospitalet var jeg endelig rask nok til at være sygemeldt hjemme hos familien. Derefter tog det mig to uger at komme mig oven på efter al den medicin.

Det bedste under mit sygdomsforløb var først og fremmest min værtsmor, der sov hos mig hver nat og tog sig af mig. Derudover fik jeg også tit besøg af personalet fra Projects Abroad. Så jeg følte mig i gode hænder under hele forløbet.

Da jeg skulle rejse hjem til Danmark, havde jeg slet ikke lyst. Jeg ville blive hos min nye ’’familie’’, venner og arbejde. Jeg havde taget en helt ny kultur og et helt nyt sprog til mig, som jeg stadig bruger den dag i dag.
At være frivillig i Costa Rica har givet mig så meget, som jeg aldrig vil glemme. Det har virkelig været en oplevelse for livet!

Isabella Jepsen

Da jeg kom tilbage til Danmark, skulle jeg pludselig huske hvordan man snakkede dansk – og ikke spansk – så det tog lidt tid at falde til igen i Danmark.

Den dag i dag har jeg stadig kontakt til min værtsfamilie, venner og børnehaven. Jeg forsøger stadig at bruge mit spansk – og hører altid radio fra Costa Rica.
Derudover købte jeg en hund af samme race som Estrella, da jeg kom hjem. Min nye hund, Alba, minder mig meget om Estella (hunden) fra min værtsfamilie – så det føles lidt, som at have en del af livet i Costa Rica med mig herhjemme - udover de mange minder.

Læs mere om projektet her

Se videoer om Humanitært arbejde her

Isabella Elmazovski Jepsen

Denne frivilligberetning kan indeholde referencer til frivilligt arbejde på børnehjem. Find ud af mere omkring Projects Abroads nuværende holdning til frivilligt arbejde på børnehjem, og vores fokus på helhedsorienteret arbejde med børn.

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲