You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Humanitært arbejde i Bolivia - Nicoline K. Nielsen

Nicoline K. Nielsen, Bolivia, Humanitært arbejde Nicoline K. Nielsen, Bolivia, Humanitært arbejde

Nicoline K. Nielsen, Bolivia, Humanitært arbejdeJeg kom til Bolivia i februar under karneval. Dette betød at hele byen konstant var engageret i en kæmpestor vandkamp, og man kunne ikke gå udenfor sit hus uden at være gennemblødt på få minutter. Kvinder solgte supersoakere og fyldte vandballoner på alle gadehjørner. Hver aften var der fest og hele byen holdt fri.

Skønt dette ikke er hverdag i Cochabamba, giver det alligevel et godt indtryk af den generelle stemning og befolkningens livsholdning. Cochabambinoerne bruger hver en undskyldning de kan for at holde fester, og de gør det godt.

Jeg tog til Cochabamba et halvt år efter at have færdiggjort gymnasiet, for at bruge to måneder på at hjælpe ved at lave noget frivilligt arbejde og se mig lidt omkring i en anderledes kultur. Jeg endte med at være i Cochabamba i fem måneder, fik nogen af de bedste venner jeg har haft (og stadig har) både bolivianere og andre voluntører, en ny familie og et hjem.

Jeg arbejdede i en daginstitution som hedder Mis Huellitas (mine små fodspor) i salen med de toårige, hvilket var en stor udfordring da ingen af de ansatte talte eller forstod engelsk og mit spansk var meget begrænset. Men jeg lærte hurtigt og kommunikation med børnene var ganske let selvom vi ikke talte samme sprog.

Nu er det ikke min mening at få mit ophold til at lyde som én lang fest, for det var hårdt. De første tre uger er en kamp og du er alene i et fremmed land, kender ingen og kommunikationen med folk består af håndbevægelser og tilfældige gloser. Men heldigvis har du PA og de andre voluntører som er i samme situation, og før du aner det føler du dig (næsten) som en indfødt.

Cochabamba er en smuk by og et fantastisk sted at bo, men det ligger samtidig i et af de fattigste lande i Sydamerika og har brug for din hjælp. Du skal ikke regne med at redde verden, men hvis du kan forbedre livet for bare et enkelt menneske en enkelt dag, ville jeg mene at det er det værd.

Læs mere om projektet her

Se videoer om Humanitært arbejde her

Nicoline K. Nielsen

Denne frivilligberetning kan indeholde referencer til frivilligt arbejde på børnehjem. Find ud af mere omkring Projects Abroads nuværende holdning til frivilligt arbejde på børnehjem, og vores fokus på helhedsorienteret arbejde med børn.

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲