You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Humanitært arbejde i Bolivia - Mia Andersen

50 år – ja og hvad så! (eller) Alder ingen hindring!

I efteråret 2010 besluttede jeg at opfylde en drøm, jeg havde haft i mange år, om at rejse til Sydamerika og arbejde på et børnehjem.

Da jeg havde sagt mit job op var muligheden der nu, så efter at havde talt med min mand og to store drenge, var beslutningen taget. Jeg undersøgte herefter forskellige muligheder for at komme af sted og fandt frem til Projects Aborad.

Efter jeg havde deltaget i et informationsmøde hos Projects Abroad, var der ingen tvivl om, at det var dem jeg ville rejse med. På deres hjemmeside læste jeg om de forskellige steder de har etableret i Sydamerika og valget faldt på Cochabamba i Bolivia.

Projects Abroad har i byen Cochabamba flere projekter, som man kan melde sig til som frivillig, og jeg valgte humanitært arbejde på børnehjemmet Ciudadele Sedeges. Børnehjemmet har ca. 100 børn boende i alderen 2 til 18 år fordelt i 6 huse. I den første uge arbejdede jeg i et af husene, og da børnene havde ferie var der nok at beskæftige sig med. Der blev lavet lektier, tegnet, spillet bold og leget på legepladsen. Herefter arbejdede jeg i børnehjemmets børnehave hhv. med børnene i aldersgrupperne 2-4 år og 5-6 år. Hver dag var der en plan for aktiviteter med børnene, hvor der blev sunget, danset og leget. Der blev også lavet opgaver som passede til børnenes alder bl.a. for at forberede dem til skolen.

Det var en stor oplevelse at være sammen med børnene og mærke den glæde de har i sig, trods de store udfordringer som hverdagen byder dem, og trods de oplevelser de har med sig. Det var dejligt at kunne tilbyde en tryg favn, et knus og almindelig opmærksomhed, når der var behov for det, og jeg fik så meget igen.

Jeg boede hos en meget sød familie midt i Cochabamba, så jeg havde nemt ved at komme rundt i byen. Familien var meget gæstfri og jeg blev hurtigt en del af deres hverdag, og det var med til at jeg hurtigt faldt til. De viste mig rundt i byen, kom med ideer til steder jeg skulle besøge og hjalp på alle måder, når der var brug for det. Generelt er bolivianerne meget gæstfrie og hjælpsomme.

Jeg var meget spændt på hvordan det ville være at mødes med de andre frivillige. Mange af de unge frivillige var på alder med mine egne børn, men det var ingen hindring for et godt socialt og hyggeligt samvær. Hver tirsdag aften var der træf på stamcafeen ”Cafe Casablanca”, hvor frivillige fra de forskellige projekter mødtes. Jeg havde god kontakt til de andre frivillige, og oplevede ikke at min alder var en hindring. Der blev aftalt biografture, weekendrejser ud i landet, restaurantbesøg, diskotekbesøg mm. og man kunne deltage, hvis man havde lyst. Projects Aborad i Cochabamba arrangerede også fælles komsammen samt udflugter til forskellige seværdigheder.

Bolivia er et fantastisk land med en meget smuk og unik natur. Jeg besøgte Toro Toro, hvor jeg kravlede i huler, vandrede i Dinosaur fodspor og badede i vandfald dybt nede i den smukkeste dal. Jeg rejste også til hovedstaden La Paz og Lake Titicaca. I Lake Titicaca boede jeg på øen Isla del Sol i 4000 meters højde - det højeste jeg nogen sinde har været. Vandreture i forskellige naturparker med flotte naturoplevelser og Inka ruiner blev der også tid.

Mine knap to måneder i Bolivia hører til blandt de bedste i mit liv, og jeg skal helt sikkert af sted igen!

Abrazos

Læs mere om projektet her

Se videoer om Humanitært arbejde her

Mia Andersen

Denne frivilligberetning kan indeholde referencer til frivilligt arbejde på børnehjem. Find ud af mere omkring Projects Abroads nuværende holdning til frivilligt arbejde på børnehjem, og vores fokus på helhedsorienteret arbejde med børn.

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲