You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Humanitært arbejde i Bolivia - Emilie Herlev

Emilie Herlev, Bolivia, Humanitært arbejdeKan jeg undvære min familie og mine venner i over tre måneder? Hvad hvis jeg ikke falder godt til i min værtsfamilie? Hvordan skal jeg kunne arbejde på et børnehjem, når jeg stort set ikke taler spansk? Kommer jeg til at føle mig alene? Er Bolivia overhovedet noget for mig?
Det var nogle af de tanker, som gik igennem mit hoved, da jeg sad klar i mit fly i Kastrup lufthavn og mærkede hjulene slippe jorden. Velvidende at jeg ikke ville få dansk grund under fødderne de næste tre måneder (mindst). Men alle mine bekymringer viste sig at være overflødige.

Emilie Herlev, Bolivia, Humanitært arbejdeJeg blev samlet op i lufthavnen af Projects Abroad og taget direkte til min værtsfamilie, hvor jeg blev anvist mit værelse og sov mig igennem det næste døgn ovenpå den 42 timer lange rejse. Efter et par dage med tid til at fordøje de mange nye indtryk og blive præsenteret for byen begyndte jeg mit arbejde på Ciudadela SEDEGES, et børnehjem som huser ca. 100 børn. Mit arbejde består af at hjælpe til i den afdeling, hvor de 2 til 4-årige tilbringer morgenen og formiddagen. Selvom mange af dem kommer fra dårlige kår, er de meget åbne og glade og ivrige efter at lære, og måske føler man ikke altid, at man lærer børnene en hel masse nyt, men de suger alligevel det til sig, som man gør og siger, og når man ser, hvordan de hele tiden udvikler sig, føler man helt sikkert, at det er det hele værd.

Emilie Herlev, Bolivia, Humanitært arbejdeEn af de bedste ting ved at være frivillig i Bolivia er, at man lærer en helt ny, og meget anderledes, kultur at kende. Bolivianerne er nogle af de mest festlige, åbne og gæstfri mennesker, jeg har mødt, og det virker som om, de altid har en grund til at fejre et eller andet. Jeg tør næsten godt garantere, at man ikke kommer til at kede sig her.
Cochabamba er desuden et perfekt sted at bo. Dels fordi det er en forholdsvist stor by (Bolivias 3. største), og da det samtidig er en universitetsby, er der mange cafeer, restauranter og diverse aktiviteter. Og der er altid liv. Cochabamba er også et godt udgangspunkt for weekendture til resten af Bolivia, fordi byen ligger midt i landet.

Emilie Herlev, Bolivia, Humanitært arbejde

I løbet af den halvanden måned jeg har været her, har jeg kun tilbragt et par af weekenderne i Cochabamba og har allerede lagt planer for resten af dem. Der er med garanti altid nogen som er frisk på en weekendtur til La Paz eller en af de nærtliggende tropiske nationalparker. Der er så meget at se og opleve i Bolivia, at jeg er glad for, jeg ikke har købt min billet hjem endnu.
Før jeg kom til Cochabamba, var jeg lidt nervøs for, om der ville være nogen form for fællesskab med de andre frivillige, og hvor mange andre der overhovedet var, men jeg blev en del af gruppen på ca. ti frivillige fra dag ét, og det er nogle af de dejligste mennesker, jeg nogensinde har mødt. På grund af de mange forskellige nationaliteter lærer man hele tiden nye kulturer, og ikke kun den bolivianske, at kende, og der er tit fællesarrangementer. Blandt andet har vi en ugentlig biograf-dag og en ugentlig cacho-dag, et terningspil som man uden tvivl vil komme til at stifte bekendtskab med her.

Jeg kan næsten ikke komme på noget, som jeg ikke kan lide ved Bolivia, men man skal være klar på at få sin tålmodighed testet engang imellem. De første par gange kan det godt være en smule frustrerende for en punktlig dansker, men man får hurtigt et mere afslappet forhold til begrebet tid.
Jeg elsker at være i Bolivia, og med fare for at komme til at lyde lidt for melodramatisk må jeg sige, at det har været den bedste beslutning, jeg nogensinde har taget at komme her.

Læs mere om projektet her

Se videoer om Humanitært arbejde her

Emilie Herlev

Denne frivilligberetning kan indeholde referencer til frivilligt arbejde på børnehjem. Find ud af mere omkring Projects Abroads nuværende holdning til frivilligt arbejde på børnehjem, og vores fokus på helhedsorienteret arbejde med børn.

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲