You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Humanitært arbejde i Argentina - Amalie Gustavsen

Las Violettas i Argentina

Jeg ankom til Projects Abroads hovedkontor efter jeg havde opholdt mig en måned i Argentina, dog på et andet projekt. Jeg blev mødt af en sød og smilende koordinator, der ringede efter en taxa og så gik turen mod min værtsfamilie. Vi sad i taxaen og snakkede om min værtsfamilie. Jeg fik at vide at jeg skulle bo hos en ældre kvinde, som viste sig at være Projects Abroads bedste værtsmor.

Amalie Gustavsen

Da vi ankom til huset tog hun imod mig med åbne arme. Efter 10 minutter med hende, var koordinatoren allerede klar til at køre, fordi jeg følte mig meget velkommen og jeg følte mig tryg i hendes selskab. Jeg blev vist rundt i huset og hun viste mig mit værelse, hvor jeg skulle bo sammen med en anden pige, som var på arbejde da jeg ankom. Til trods for jeg ikke kunne tale spansk, klarede vi os med kropssprog og simple ord. Hun var meget smilende, så det gjorde ikke noget at vi ikke forstod hvad hinanden sagde. Hun gik straks i gang med at lave mad til mig og da jeg tog den første bid var jeg solgt. Hun lavede det lækreste mad til mig og min roommate hver dag og jeg manglede aldrig noget.

Dagen efter skulle jeg ud og introduceres til byen. Jeg blev hentet af en anden koordinator, som var meget sød og snaksalig. Vi skulle videre for at hente to andre frivillige der også skulle introduceres samme dag. Vi var rundt og se byen, vi fik anskaffet os et buskort og så spiste vi noget frokost sammen. Det var en super hyggelig dag og dejligt også at møde nogle andre frivillige. Nu glædede jeg mig bare til at komme i gang med mit projekt.

Den næste dag blev jeg atter hentet af min projektkoordinater og vi tog sammen bussen til den børnehave som jeg skulle være frivillig i. Jeg troede at jeg havde fået overstået hele kulturchokdelen, eftersom jeg allrede havde været i Argentina i 1 måned, men der fik jeg kulturchok nummer 2. Det var helt anderledes fra de danske børnehaver. Man kunne godt se på selve huset at de var fattige, væggene trængte til maling, deres møbler var gamle og på legepladsen var stor set det hele gået i stykker.

Amalie GustavsenJeg var målløs, men da jeg mødte børnene glemte jeg alt om hvordan børnehaven var indrettet. Jeg blev mødt af nogle glade, nysgerrig og rigtig søde børn. De var så glade, og havde ikke brug for alle de materielle goder for at have det godt.

Mine nye kollegaer var også rigtig søde og jo flere gange jeg var i børnehaven, jo mere ansvar fik jeg også tildelt. Der var en rigtig god stemning og en masse tillid både fra lærernes side, men også fra forældrene og børnenes side. Hver dag sang vi sange, og tegnede men vi så også tv og var ude på legepladsen. Vi lærte dem tallene og hvordan man skulle skrive dem

Amalie GustavsenI børnehaven var de rigtig glade for at holde fester. Vi holdte noget som minder om fastelavn hvor børnene og de voksne var klædt ud. Vi dansede og sang og spiste en masse lækkerier. De holdte også nationalfest hvor nationalsangen blev sunget, forældrene var med og børnene dansede på bordene. Selvom de ikke havde særlig mange penge til mad og særlig mange ressourcer til børnene havde de alligevel meget overskud.

Amalie Gustavsen

Det blev til sidst holdt en fest for alle de mennesker der donerede mad og ting til børnehaven og det var helt vildt så mange gaver de fik. De fik bleer, pasta, legetøj og alle bordene var fyldt med gaver til børnehaven og man kunne bare se hvor taknemmelige de var.

Selv jeg fik en lille gave fra personalet den sidste dag og det var fantastisk at vide at selvom de havde så lidt at gøre godt med, havde de stadig mere overskud en de fleste mennesker i Danmark, til at give noget til andre mennesker.

Det var virkelig en stor opleves jeg aldrig vil glemme, og det har virkelig fået mig til at sætte pris på de ting jeg har og de ting jeg får. Den største oplevelse var at se deres glæde og hvor lidt det materielle betyder i daglig dagen for de mennesker der ikke har det for vane.

Læs mere om projektet her

Se videoer om Humanitært arbejde her

Amalie Gustavsen

Denne frivilligberetning kan indeholde referencer til frivilligt arbejde på børnehjem. Find ud af mere omkring Projects Abroads nuværende holdning til frivilligt arbejde på børnehjem, og vores fokus på helhedsorienteret arbejde med børn.

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲