You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilliges beretninger : Flora R., Obstetrik i Sri Lanka

Flora på udflugt i Sri Lanka På elefanttur i Sri Lanka Flora arbejdede med obstetrik i Sri Lanka Flora på arbejde på hospitalet Spændende udflugter i Sri Lanka

Jeg var gennem Projects Abroad frivillig i 5 uger på to hospitaler i Sri Lanka fra 18. januar til 6. februar 2015. Jeg arbejdede henholdsvist på en børneafdeling, og på en fødestue på to forskellige hospitaler i to forskellige byer.

Min veninde hjemmefra og jeg skulle sammen afsted, og vi var begge spændte, nervøse, og vidste slet ikke hvad vi havde i vente. Min veninde vil gerne være kirurg, så hun skulle selvfølgelig være frivillig på en kirurgisk afdeling. Det har altid været min drøm at blive jordemoder, men da mit karaktersnit ikke er så højt som det kræves på kvote 1 her i Danmark, lagde jeg for lang tid siden drømmen lidt på hylden, og tænkte i stedet jeg måske ville være sygeplejerske. Jeg var modsat min veninde slet ikke fast besluttet på noget endnu uddannelsesmæssigt, og tog derfor afsted med et meget åbent sind.

Jeg kan huske, jeg var så urolig for, om jeg ville kunne håndtere mine kommende oplevelser som frivillig på et hospital. Jeg var nervøs for, om jeg kunne håndtere alt blodet, og den voldsomme oplevelse jeg tænkte det ville være for første gang at se en kvinde føde. Jeg har aldrig prøvet noget ligende før, så derfor tumlede jeg lidt med disse tanker - men jeg beviste heldigvis meget hurtigt det modsatte for mig selv.

Vi boede først i byen Karapytia, og da vi ankom, var vores værtsfamilie og de andre unge frivillige så fantastisk søde, og vi blev mødt med en enormt varm velkomst. Der var altid lækker mad til rådighed, og selvom vores værtsforældre ikke snakkede meget engelsk, kommunikerede vi alligevel virkelig fint sammen, og vi kom især til at holde enormt meget af vores værtsmoder, som altid var så sød og kærlig.

For mig var det som at komme til en helt anden verden. Vi forlod Danmark midt i den grå kedelige vintertid, så pludselig at ankomme til de mange farver, solen, varmen, den enormt gode stærke mad, og alt det fremmede for os var en fantastisk oplevelse, jeg aldrig vil glemme.

Vi var på roadtrip med de andre frivillige, hvor vi kørte landet rundt og så de mange turistattraktioner Sri Lanka byder på. Vi besteg blandt andet et bjerg, og besøgte en elefantpark.

Efter tre uger i Karapytia, flyttede vi til Balapytia. Her blev vi mødt af en lige så sød ny værtsfamilie, og igen en masse andre frivillige, blandt andre to danske jordemoderstuderende. Fra fødegangen har jeg de mest fantastiske minder, jeg aldrig vil glemme.

Selvom det var lidt af et kulturchok at se, hvor anderledes vilkårene er for de fødende kvinder i Sri Lanka fremfor i den vestlige verden, var det noget af det mest interessante, jeg nogensinde har oplevet. Alle de bekymringer jeg havde haft sluttede med det samme, og efter jeg havde set den første fødsel blev det med det samme klart for mig at jeg skal være jordemoder - ligegyldig hvad.

Jeg var meget motiveret, og snakkede med lægen om, at det er min drøm at blive jordemoder, og at hvis der overhovedet var noget jeg kunne hjælpe med, skulle hun sige til. Mit gåpåmod resulterede i at jeg fik lov til at hjælpe de fødende kvinder, gav de nyfødte babyer tøj på, og var med til at overrække dem til deres mor for første gang.

Det var hver dag en følelse af en lykkerus da jeg gik hjem fra arbejde, fordi jeg havde lært så meget, og gik hjem med de vildeste intense oplevelsesindtryk. Jeg var også på operationsstuen, hvor jeg så en masse kejsersnit, og andre relevante operationer for mit kommende jordemoderstudie.

Efter 5 uger i Sri Lanka havde jeg fundet mit kald, fået nye venner fra forskellige lande, lært en hel anden kultur og et helt nyt land og kende. Sri Lanka er uden tvivl mit nye yndlingsland.

Har du muligheden for at tage af sted, og hvis der er et projekt der matcher din uddannelsesdrøm, synes jeg 100 % det er det, du skal gøre, så kan du få prøvet af, om det virkelig er noget for dig - og så synes jeg Sri Lanka er verdens bedste land med det sødeste folkefærd (og den bedste mad).

Flora R.

Frivillige er alle forskellige og har derfor forskellige oplevelser. Dette er en personlig beretning, og din egen oplevelse på projektet kan være helt anderledes. Vores projekter udvikler sig løbende med tiden. Vind og vejr kan også have en indflydelse på dit arbejde på projektet. Vi anbefaler derfor, at du bruger disse beretninger som inspiration og forholder dig til selve projektbeskrivelsen eller kontakter vores danske rådgivere.

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲