You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilliges beretninger : Cornelia B., Alle Businessprojekter i Kina

business i kina

En kombination af fascination for kinesisk kultur, kærlighed for det pulserende storbyliv, samt ønsket om at få erfaring i en international organisation, var de primære årsager for mit valg.

Jeg gik ind til dette projekt med forventninger om en udfordrende, spændende og lærerig hverdag. Ikke mindst forventede jeg, at den fysiske afstand mellem Danmark og Kina ville afspejle sig i kulturen. Derudover fandt jeg det faktisk svært at sætte ord på mine forventninger. Men efter nu 4 ud af 12 uger i Shanghai kan jeg med sikkerhed sige at være frivillig i Shanghai, overstiger alle forventninger, jeg måtte have haft.

Først og fremmest er jeg frivillig på et business-projekt. Altså er jeg praktikant i en lokal organisation, som på nogle områder også opererer internationalt. GIGA, som er navnet på organisationen, driver blandt andet et online materialebibliotek  for designere, arkitekter, udviklere, investorer osv. Udvælgelsen af de optimale materialer, altså mest miljøvenlige og lokale materialer, er en tidskrævende proces. GIGA gør det muligt at spare fantastiske 86% procent af tiden i denne proces.

business i kina

Teamet består af lokale såvel som internationale medarbejdere hvoraf langt størstedelen taler godt engelsk. Atmosfæren på kontoret er enestående og teamet er ungt og dynamisk. Udstråler man vilje og værd, tillader de en at være kreativ, innovativ og tager glædeligt imod dine forslag, så længe de er velovervejede.

Derudover har GIGA mange bolde i luften, eksempelvis har de hyppige aktiviteter i form af events. Jeg har været så heldig at være en del af to events allerede og har flere i vente. Her er jeg blevet introduceret for direktører, konsulenter og eksperter indenfor branchen fra hele verden. Endelig har GIGA daglige rutiner som er med til at skabe en følelse af, at man er inkluderet i det ellers veletablerede og engagerede team. Eksempelvis starter hver dag med, at alle står op og fortæller hvad de foretog sig dagen inden, samt hvad man har i sinde at foretage sig den pågældende dag.  

At være frivillig i Shanghai er meget mere end det daglige arbejde på det projekt, man nu har valgt. Personligt elsker jeg den selvstændighed det kræver at begå sig alene i en by hvor befolkningen og sproget er så langt fra det man er vant til. Til tider vil det skabe nogle tålmodighedskrævende situationer, men det er også disse situationer, man lærer at sætte pris på. Jeg elsker Shanghai af mange grunde. Der er noget særligt ved rummeligheden i storbyer. Folket er nysgerrigt og det er da heller ikke usædvanligt, at de tager et billede eller to. Dog spørger de som regel først!

fritid i kina

På trods af byens ubegribelige størrelse gør den gennemførte infrastruktur byen overskuelig og nem at finde rundt i. Derudover har byen så mange forskellige sider og facader. Shanghai har alt, hvad hjertet begærer. Generelt er Shanghai også et trygt sted at være. Ikke mere end et par døgn efter min ankomst, fandt jeg mig selv alene i Shanghais enorme og bredde gader med en uventet følelse af tryghed og gåpåmod.

Også Projects Abroad personalet står klar til at hjælpe, uanset hvilket problem man måtte møde. Herudover tilbyder Shanghai et hav a weekend- og  fritidsaktiviteter. Med de andre frivillige i Shanghai tager vi også udenbys i weekenderne. Eksempelvis havde jeg for nyligt en uforglemmelig weekendtur til Beijing med de andre frivillige i min lejlighed.

En anden ting jeg også sætter utroligt stor pris på, er det faktum, at man er tvunget til at tale engelsk hele tiden. Inden jeg forlod Danmark, følte jeg mig ret sikker i det engelske sprog. Men det gik hurtigt op for mig, at er stor forskel på at skrive opgaver på engelsk og rent faktisk at anvende det i hverdagen. Efterhånden falder det mig mere og mere naturligt at både tale og tænke på engelsk, hvilket jeg ser som en yderst anvendelig fordel både nu og i fremtiden. Selv de andre frivillige kan mærke en enorm forbedring i mit engelsk. Hvilket indleder til et tredje emne.

fritid i kina

Nemlig fællesskabet. Jeg havde ingen forventninger om et socialt fællesskab, da jeg besluttede at bruge 12 uger i Shanghai. Det ændrede sig, efter bare et par timer i selskab med de drenge jeg delte lejlighed med på daværende tidspunkt. Før jeg vidste af det, havde jeg mødt alle de Projects Abroad-frivillige i Shanghai. En flok på 15-20 mennesker fra hele verden. At alle er i samme båd berører noget i en flok unge og eventyrivrige mennesker.  Man skaber hurtigt et bånd til især de mennesker man bor med, og nationalitet og alder spiller ingen rolle.

Indtil videre har min tid som Projects Abroad-frivillig i Shanghai været alt, hvad jeg forventede og så meget mere. Jeg føler mig ret sikker, når jeg siger, at mine første 4 uger i Shanghai har været de bedste nogensinde. Nogle gange, eksempelvis i metroen, slår det mig, at jeg faktisk er rejst alene til Kina – og jeg elsker det! I det sekund overvældes jeg af en følelse af selvtillid, selvstændighed, selvrespekt og en følelse af noget der giver mig sommerfugle i maven. Den følelse er der intet der kan konkurrere med, den er uvurderlig.

Cornelia B.

Frivillige er alle forskellige og har derfor forskellige oplevelser. Dette er en personlig beretning, og din egen oplevelse på projektet kan være helt anderledes. Vores projekter udvikler sig løbende med tiden. Vind og vejr kan også have en indflydelse på dit arbejde på projektet. Vi anbefaler derfor, at du bruger disse beretninger som inspiration og forholder dig til selve projektbeskrivelsen eller kontakter vores danske rådgivere.

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲