You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Byggeprojekter i Filippinerne - Vinojan Vethanayagam

Fantastiske minder

Gruppe af frivillige på genopbygningsprojektet

På universitetet får vi 2 lange måneders sommerferie, som jeg normalt bruger på et sommerjob og være sammen med venner og familie. Men denne sommer tænkte jeg skulle være anderledes. Jeg ville ud og gøre en forskel i verden. Jeg faldt over Projects Abroad og faldt straks for Genopbygningsprojektet i Bogo City på Filippinerne. Jeg tilbragte 6 fantastiske uger dernede sammen med en masser af andre frivillige fra hele verden. Jeg rejste lidt skeptisk derned, da jeg ikke rigtig vidste, hvad jeg skulle forvente af turen – jeg turde ikke sætte forventningerne for højt. Men når jeg ser tilbage på det hele, så har det hele i den grad overgået mine forventninger!

Første arbejdsdag

Første dag da jeg mødte ind på arbejdet, tog project-manageren imod mig. Sammen gennemgik vi, hvad arbejdet herude indebar, mine forventninger samt lidt rundvisning på byggepladsen. Derudover introducerede han mig for de to lokale håndværkere, som skulle hjælpe os frivillige med at bygge husene, samt de andre frivillige. De var alle super søde og bød mig rigtig fint velkommen. Kort efter begyndte jeg at arbejde med de andre, og de to lokale håndværkere var super søde og virkelig gode til at lære fra sig. Man fik meget hurtigt fat i, hvordan arbejdet skulle udføres.

frivillige genopbygger huse i Filippinerne

En typisk arbejdsdag bestod i, at jeg kl. 7 fik morgenmad hos min meget søde værtsfamilie. Ved 7.30 blev man hentet af Projects Abroads minivan, hvor vi frivillige blev hentet ved hver bopæl for til sidst at blive sat af ved byggepladsen. Vi mødte ind til en kort briefing af project-manager om, hvad der skulle ske den pågældende dag. Derefter gik arbejdet i gang.

Når arbejdsdagen ved 16 tiden var omme, kom chaufføren for at hente os, så vi alle kunne komme hjem. Efter sådan en lang dag var man typisk utrolig træt og man trængte i den grad til et bad! PA-medarbejderne på Filippinerne var nogle yderst søde mennesker, som gik utroligt meget op i, at alle frivillige virkelig kom til at nyde deres ophold dernede. Derfor var der hver eneste torsdag eftermiddag et socialt arrangement for alle frivillige på den lokale pizzarestaurant. Her var der quizzer, kulturelle indslag samt (altid) pizza. Alle frivillige gik typisk efter det sociale arrangement hen til en anden restaurant for at spise aftensmad sammen og bare snakke.

De andre dage brugte jeg en del tid med min værtsfamilie, som lærte mig en hel del om den filippinske kultur og historie. Den bedste oplevelse jeg havde med min værtsfamilie var, at de inviterede mig med til min værtsfars brors fødselsdag. Her spiste vi et rigtig traditionelt filippinsk måltid, hvor jeg også mødte hele den store familie, og man følte sig hurtig selv en del af den.

Nybyggede huse i Filippinerne

I løbet af mit 6 uger lange ophold var jeg med til at færdiggøre 6 huse; der mangler stadig at blive bygget mange nye hjem. Hele vejen igennem har det altid været sjovt, og det er virkelig utroligt, hvor tæt man bliver med de andre frivillige og de to lokale håndværkere på ingen tid.

Man mærker også fra alle de lokale, hvor stor en pris de sætter på ens deltagelse dernede. Aldrig har jeg hørt ordet ’thank you’ eller ’salamat’ (tak på Filippinsk) blive sagt, hvor man virkelig kunne mærke, at det kom helt inde fra hjertet. Jeg var også heldig at møde nogle af de familier, som skal flytte ind i husene engang, samt se det område, som de katastroferamte boede i. Det var rigtig rart at se, hvem man hjalp, men samtidig meget skræmmende at se, hvordan de boede. Det er virkelig en verden til forskel, og det gav en del stof til eftertanke ift. ens eget liv!

Weekendrejser

Glade frivillige i Filippinerne

I weekenderne opfordrede PA-medarbejderne altid de frivillige til at rejse rundt i landet og opleve det. Jeg rejste i 3 af mine weekender med en stor gruppe af de andre frivillige. Det blev til sightseeing i storbyen Cebu City og resortophold på de to smukke øer; Malapascua og Bohol. Jeg fik snorklet blandt koraler og smukke saltvandsfisk – det var virkelig en fed oplevelse! Det er lidt noget andet end en grumset dansk sø, hvor du måske kan se en halvkedelig aborre.

Det betød meget at rejse i weekenderne, da det også gav et afbræk fra hverdagen, hvor man kom lidt væk og fik slappet godt af, så man igen var frisk til at tage en uge mere på projektet.

Kom afsted!

Jeg vil klart anbefale folk at tage ud og prøve at arbejde frivilligt inden for et område, som interesserer dem. Derudover synes jeg klart, at Filippinerne er anbefalelsesværdigt, da folket er utrolig søde og venlige. På intet tidspunkt følte jeg mig usikker eller utilpas, når jeg gik rundt – selv om natten!

Frivillige slapper af i weekenden

Uanset alder, køn, uddannelse, ekspertise osv., så kan din hjælp bruges! Ja, selvom du har et handicap, så kan din hjælp bruges. En britisk dreng, som var døv, tilbragte en måned på et projekt! En anden rigtig fed ting er, at PA-kontoret dernede tilbyder, at man nogle enkelte dage kan prøve de mange andre projekter i løbet af opholdet. På den måde kan man også komme til at prøve nogle ting, som man i første omgang måske ikke troede, tiltalte én.

Klicheen om at man får så utrolig meget ud af at arbejde frivilligt passer virkelig. Jeg vidste ikke, at man ville blive påvirket så meget, at man ville ønske man havde tid og råd til at forlænge sit ophold.

Man hjælper virkelig ikke kun andre folk, når man tager ud og forsøger at gøre en forskel i verden – man gør også en kæmpe forskel for sig selv, for det udvider i den grad ens horisont, og man får nogle oplevelser med i bagagen, som man ikke får på den ’almindelige’ ferie.

Læs mere om projektet her

Se videoer om Byggeprojekter her

Vinojan Vethanayagam

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲