You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilliges beretninger : Amalie B., Alle Humanitære projekter i Tanzania

Mine fantastiske måneder i Tanzania

Amalie T. Basse

Afrika skal opleves. Og hvad enten man tror det eller ej, så bliver man grebet af stemningen, vanerne og det varme liv dernede. Det er min og mange andres oplevelse af en periode i Afrika. Jeg fik den følelse af at føle mig hjemme, selvom jeg kun boede i Tanzania i 3 måneder.

Jeg boede hos en rigtig sød værtsfamilie med i alt 4 børn. Børnene gik alle i skole, så de var ikke så tit hjemme. Min værtsfamilie var god til at ”passe” på os, vi vidste at de på en eller anden måde hele tiden holdte et varsomt øje med os – og det gav en tryghed i et land hvor man ellers følte sig så fremmed.

Amalie T. Basse

Jeg arbejdede på 2 børneinstitutioner. Det første hed Good Hope. Min primære opgave var at undervise børn i alderen 3-6 år. Det var en vanskelig opgave at undervise børnene, fordi de ikke var særligt gamle og derfor heller ikke motiverede til at få den faglige viden som den ”rigtige” lærer forlangte. Det resulterede i, at jeg havde nogle møder med Projects Abroad og fik så mulighed for at få et nyt arbejde, hvilket jeg var meget glad for.

Min nye arbejde hed minsandten også Good Hope og var et børnehjem. Det lå rimelig langt væk fra mit hjem, så jeg havde min egen taxichauffør hver morgen. Børnehjemmet lå i et smukt område tæt på Arusha nationalpark. Der var tæt bevokset omkring børnehjemmet, så nogle gange kunne vi se aber, og hvis vi gik længere ind i skoven var der aber over det hele.

Amalie T. Basse

Børnene på børnehjemmet var søde og glade for mig. Hver dag underviste jeg nogle af børnene og resten af dagen hjalp vi hinanden med at vaske tøj, lave mad, lege osv. Tæt på børnehjemmet lå der også en fodboldbane, så vi var tit nede og spille fodbold.
Jeg var rigtig glad for mit arbejde, og jeg syntes det jeg gjorde for stedet var meningsfyldt. Selvom jeg nødvendigvis ikke arbejdede så mange timer om dagen, så gav jeg hver dag børnene nogle gode oplevelser.

Amalie T. Basse

Det som jeg syntes var mest fantastisk ved at arbejde på børnehjem var, at børnene var så dygtige til at hjælpe hinanden. De større børn hjalp de mindre børn, og på den måde virkede børnehjemmet som en lille, velfungerende institution hvor alle hjalp til. Det syntes jeg var en fantastisk oplevelse. Jeg fungerede som et led i et sammenhæng og mit job var så at give ekstra omsorg til de børn, som havde mest brug for nærhed og tryghed.

Amalie T. Basse

Efter arbejde mødtes jeg hver dag med de andre frivillige fra Projects Abroad, og vi blev hurtig venner og er det stadig i dag. Vi tog på café sammen, vi solede, tog til pool og tog på forskellige markeder for at købe en masse souvenirs hjem til vores familier. Jeg etablerede virkelig nogle gode venskaber og det tror jeg helt naturligt man gør når man er så tætte sammen og deler så unikke oplevelser.

I de 3 måneder jeg boede i Tanzania skulle jeg naturligvis også se de seværdigheder Tanzania har at byde på. Jeg var på safari med 6 andre piger, jeg var på Zanzibar og jeg besteg Kilimanjaro. Alle sammen fantastiske oplevelser – og til de af jer som overvejer at bestige Kilimanjaro, men måske er lidt nervøse har jeg kuneen1 ting at sige: Gør det! Det er den vildeste oplevelse.

Afslutningsvis vil jeg anbefale Projects Abroad. Projects Abroad i Tanzania fungerede rigtig godt. Jeg kunne til hver en tid kontakte PA, hvis jeg havde spørgsmål, problemer eller bare havde brug for en lille sludder om hvad som helst.

Selvom Tanzania blev en dyr fornøjelse for mig, så var det absolut alle pengene værd, og jeg ville ikke have valgt nogen anden organisation at rejse med.

Mine 3 måneder i Tanzania har været de bedste 3 måneder i mit liv – og jeg håber mange vil opleve den glæde og lykke jeg følte.

Amalie B.

Denne frivilligberetning kan indeholde referencer til frivilligt arbejde på børnehjem. Find ud af mere omkring Projects Abroads nuværende holdning til frivilligt arbejde på børnehjem, og vores fokus på helhedsorienteret arbejde med børn.

Frivillige er alle forskellige og har derfor forskellige oplevelser. Dette er en personlig beretning, og din egen oplevelse på projektet kan være helt anderledes. Vores projekter udvikler sig løbende med tiden. Vind og vejr kan også have en indflydelse på dit arbejde på projektet. Vi anbefaler derfor, at du bruger disse beretninger som inspiration og forholder dig til selve projektbeskrivelsen eller kontakter vores danske rådgivere.

Tilbage til Frivilliges beretninger

Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20

Abonnér via RSS

Frivilliges Beretninger Feed
Tilbage til toppen ▲