You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Annika M. og Kim C., mor og far til Line M.

Kære Projects Abroad / kommende forældre til frivillige

For 3 år siden, var jeg med vores datter, Line, til informationsmøde i Esbjerg. Hun var lige startet i 1 G og vi tænkte, lad hende bare drømme.

Men drømmen blev til virkelighed.

Den 10.9 2017 kørte vi hende til Kastrup, for nu skulle hun til Ghana, helt alene, og opleve noget. Det eneste vi vidste, som forældre var, at der kom en og hentede hende i lufthavnen og at der var styr på det. ALT havde hun koordineret med Projects Abroad. Vi var løbende blevet informeret, men det var meget sparsomligt.

Fra vi sagde god tur om søndagen, sad der en klump i halsen, af uvished. Hvordan gik skiftet i Amsterdam? Kunne hun klare det når hun kom frem? Hvordan kom hun fra lufthavn til hotel og videre til Dodowa, hvor hun skal være, dagen efter?

Projects Abroad havde en medarbejder i lufthavnen i Accra, Ghana, der stod klar da hun ankom. Line blev hjulpet igennem myndighederne og kørt på et hotel, da det var sent hun ankom. Dagen efter blev hun kørt til hendes værtsmor. Der blev virkelig taget hånd om hende. Og absolut ingen grund til bekymring, set i bakspejlet. Klumpen i halsen blev løsnet 36 timer efter hun var taget afsted.

Lørdag d. 07.10.2017 fik vi en besked sent på aften, at der var sket en kæmpe gaseksplosion i Madina, der er en forstadsby mellem Accra og Dodowa. Line og en hollandsk pige sad i en taxa i Accra, hvor de lige havde taget afsked med en amerikaner, der skulle hjem fra Ghana (dejlig internationalt). Projects Abroad lokale medarbejder havde kontaktet dem og sagt de skulle skrive til deres forældrene, at de var okay, og så skulle de komme tilbage til deres værtsmor. En tur der normalt tager 40 min, tog 3 timer. Der var styr på hvor ALLE var, der var tilknyttet medarbejder til de frivillige og Projects Abroad i det område. Selvom det var weekend, som jo er til fri afbenyttelse af de frivillige, vidste Projects Abroad stadig hvor de frivillige er. Line blev kontaktet både af Projects Abroad og værtsmoren.

Selvom Line har været meget selvstændig i hele processen og vi på intet tidspunkt har været i kontakt med Project Abroad, synes vi at dette er enormt professionelt løst og meget betryggende af vide som forældre. I sådan en situationen, hvor der eksplodere en lastbil med gas, som til og med holder på en tankstation som også sprænger i luften, kan en på 20 årig hurtig føle sig alene i et fremmed land, hvor informationerne i radioen ikke er på engelsk. At en lokal medarbejder i Projects Abroad tager handling og ansvar er utrolig betryggende at vide.

Vi har ikke haft noget at gøre med hendes beslutninger om at det skulle være Project Abroad, tilmelding osv. Vi havde valgt at hun selv skulle stå med hele projektet. Vi kender vores datter, men ikke Project Abroad. Men vi kan her fra sidelinjen blot tilkendegive, at den vejledning hun har fået inden hun rejste (opkald dagen før hun skulle afsted, at hun kom sikkert frem til Ghana og der blev ”holdt øje ” med hende), gør da at vi har så meget tiltro til organisationen.

Mvh Annika M.og Kim C.

Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20