You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Etisk arbejde med børn

Bæredygtige, humanitære projekter

På vores Humanitære projekter arbejder frivillige ofte med børn, hvilket kræver særlige forholdsregler. Disse forholdsregler skal sikre, at både børnenes og vores frivilliges interesser prioriteres højt ligesom at vi vil sikre os, at vores humanitære projekter er bæredygtige og værdifulde for både vores lokale partnere og vores frivillige.

Fra frivilligt arbejde med børnehjem til helhedsorienteret arbejde med børn

I mange år har Projects Abroad arbejdet tæt sammen med børnehjem og andre boligcentre, som hjælper udsatte børn. Vores frivillige har igennem årene gjort en stor indsats, og deres arbejde har haft en stor indflydelse for disse børns levevilkår.

De sidste mange år har vi langsomt arbejdet på at skifte vores fokus fra arbejde med børnehjem til helhedsorienteret arbejde med børn på vores Humanitære Projekter. Dette skift skyldes at vi mener, at en helhedsorienteret tilgang til arbejde med børn er mere bæredygtigt, og er en mere langsigtet plan for udsatte børn.

Vores mål er at give endnu mere støtte til lokale organisationer og lokale samfund- og familiebaseret pleje, så børnene vi arbejder med vokser op i mere stabile miljø, hvor de trives. I stedet for at arbejde på børnehjem, vil frivillige i stedet arbejde i dagcentre, børnehaver, skoler og støttegrupper for ældre og mødre med babyer.

Fordelen ved helhedsorienteret arbejde med børn

Helheldsorienteret arbejde med børn har et fokus som på længere sigt gavner de børn, som er involveret.
Her er nogle af de fordele, som vi ser fra projekter, som har et helhedsorienteret fokus:

 • Sammenlignet med børnehjem ser vi, at projekter med et helhedsorienteret fokus har bedre organisationer involveret i arbejdet, og der er et mere klart fokus for de frivilliges arbejde. Dette betyder at frivilliges arbejde har en større betydning, og frivillige får derved også en bedre oplevelse.
 • Med dette fokus er vi i stand til at udvide vores rækkevidde, hvilket betyder, at vores projekter har en mere langvarig indflydelse og de er mere bæredygtige.
 • Vi har også nu mulighed for at fremme fremtidige generationer, ved at holde familier sammen og arbejde sammen med forældre for at sikre deres børns fremtid.
 • Eksempler på dette helhedsorienterede fokus til arbejde med børn kan ses igennem forskellige projekter. Vi har for eksempel Mikrofinansprojekter som tilbyder lån til forældre, som kan forbedre deres uafhængighed og familie stabilitet, Folkesundhed giver familier adgang til lægehjælp, Menneskerettighedsprojekter kan hjælpe forældre med at få adgang til juridisk støtte og Ernæringsprojekter kan øge familiers viden omkring kost og kan forøge deres livskvalitet.

Vores politik om at arbejde med børn

Frivillig med børnene på hendes projekt i Sri Lanka

For at sikre trygge rammer på alle på projekterne, det vil sige børnene, vores frivillig og de lokale partnere, har vi en børnebeskyttelsespolitik som alle frivillige forventes at følge – både for deres egen og børnenes sikkerheds skyld.

Vi har ligeledes en handlingsplan for vores humanitære projekter i hvert land. Handlingsplanen er forskellig fra land til land idet den skal passe til de specifikke behov. Vi evaluerer løbende vores projekter og tilpasser handlingsplanen således, at vi arbejder ud fra de bedste arbejdsgange og erfaringer.

Vi sender kun frivillige til projekter, hvor der er et reelt behov for deres arbejdskraft. Vores overordnede strategi for alle vores humanitære projekter er, at frivillige hjælper til med bæredygtige undervisingsaktiviteter samt støtte og omsorg til udsatte børn og sårbare grupper for at styrke deres fysiske, sociale, emotionelle og kognitive udvikling.

Vi har også investeret i en sikker og anonym global database, som vi bruger til at notere udviklingen, for hvert barn på vores projekter. Dette sikrer, at hvert enkelt barn udvikler sig, som det skal. Databasen sikrer også at de frivillige bygger på hinandens arbejde. Frivillige på Humanitære projekter får adgang til denne database når de starter, og når de skal rejse hjem igen, bliver denne adgang fjernet.  

Længere projekter har mere værdi

Vi opfordrer vores frivillige til at arbejde på deres projekter så længe som muligt hvad enten du arbejder frivilligt på en skole eller i en børnehave. Jo længere tid du arbejder på et projekt, jo bedre falder du til og jo bedre lærer du og børnene hinanden at kende. Du vil også få et dybere indblik i forholdene på projektet, og du kan derfor endnu bedre se, hvor og hvordan dit arbejde betyder noget.

Vi mener, at frivillige bør arbejde en vis periode på projekterne, for at projekterne bliver ved med at være bæredygtige og arbejdet bevarer sin værdi. Vores lokale partnere foretrækker ligeledes, at frivillige forpligter sig for en vis periode for at undgå for hyppig udskiftning af frivillige på en skole eller i en børnehave. Vi anbefaler derfor, at frivillige arbejder i mindst 4 uger og gerne noget længere også.

Lidt er bedre end ingenting

Frivillig blæser bobler for børnene som er en del af det Humanitære projekt i Madagaskar

Når du tilmelder dig et projekt, er det vigtigt at du har realistiske forventninger til dit arbejde og værdien af det. En frivillig på et 2-ugers projekt får ikke samme udbytte som frivillig på et 12-ugers projekt. Der vil altid være aspekter af arbejdet som først opleves på længere sigt.

Ikke desto mindre tror vi på, at lidt er bedre end ingenting. Vi er ikke enige i, at arbejdet med mennesker er ”alt-eller-intet” – at du enten dedikerer dit liv til det eller slet ikke gør noget. Vi tror på, at vores frivilliges energi, entusiasme og motivation opvejer manglende erfaring.

Frivillige på humanitære projekter skal opfylde følgende krav:

 • Fremvise deres straffeattest.
 • Oplyse en professionel reference.
 • Følge og respektere vores børnebeskyttelsespolitik.
 • Deltage i workshops og evalueringer under hele deres projekt.
 • Rapportere om tilfælde af eller mistanke om omsorgssvigt af børn til Projects Abroad og en lokal NGO med fokus på børns vilkår.
 • Skaffe tilladelse fra både den lokale partner og Projects Abroad inden børn tages med til aktiviteter uden for de sædvanlige omgivelser.
 • Udfylde en afsluttende evaluering lige inden de rejser hjem fra projektet.

De lokale partnere i hvert land skal opfylde følgende krav:

 • Påkrævet registrering hos de lokale myndigheder.
 • Indgå en skriftlig kontrakt med Projects Abroad som dækker en lang række områder såsom sikkerhed og sundhed.
 • Tillade at medarbejdere fra Projects Abroad besøger og monitorerer projekterne løbende.
 • Indgå aktivt i at nå målene beskrevet i handlingsplanen.

Frivilligt arbejde med børn

Vi har en række forskellige humanitære projekter, hvor frivillige kan arbejde med sårbare grupper i ulande. Du kan læse om de Humanitære projekter, og se hvad du synes lyder spændende, og kontakte os for at høre mere, om hvordan du kan hjælpe, og hvilket projekt der passer bedst til dig.

Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲