You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Rejs ud som voksenfrivillig

Hvad er en voksenfrivillig egentlig? I vores optik er en voksenfrivillig en person, som har afsluttet sin uddannelse og som søger job eller som er godt i gang på arbejdsmarkedet.

Det kan f.eks. være den nyuddannede som vil have mere erhvervserfaring på CV'et; det kan også være den mere modne frivillige, som har arbejdet i nogle år, og som gerne vil have en pause fra karrieren; eller det kan være den ældre frivillige, som er gået på efterløn eller pension og nu har tid og mulighed for at rejse ud.

Vi synes, at det er vigtigt at fremhæve, at frivilligt arbejde ikke kun er for nyudklækkede studenter, og alle frivillige er velkomne på vores projekter uanset alder. Vi sender stadigt flere voksenfrivillige ud på vores projekter i udlandet, og du har gode muligheder for at bruge dine faglige og personlige kompetencer i en ny kontekst.

Forskellige projekter og mange muligheder

Vi har mere end 600 forskellige projekter i 30 lande, og mulighederne for voksenfrivillige er utallige. Du kan arbejde inden for dit karriereområde eller prøve noget helt anderledes, som ligger fjernt fra din hverdag i Danmark. Det er trods alt de færreste danskere, som har mulighed for at bo i Perus regnskov i flere uger!

Frivilligt arbejde for voksne i udlandet

Uanset dit motiv for at rejse ud kan vi skræddersy et projekt efter dine ønsker. Hvis du for eksempel gerne vil udvide dine kompetencer inden for økonomi, marketing eller HR er vores businessprojekter relevante for dig. Har du erfaring inden for håndværk kan du arbejde på et af vores byggeprojekter, hvor du er med til at bygge og renovere skoler og lignende i lokalsamfundet.

Du kan også forbedre dine sprogkompetencer eller endda lære et helt nyt sprog ved at vælge et sprogkursus enten som tillæg til dit projekt eller som et selvstændigt projekt.

Du kan også vælge at gå i den stik modsatte retning og kaste dig ud i et eventyr, hvor du fokuserer mere på dig selv og ikke på kompetencer og kvalifikationer.

Du kan give omsorg til udsatte børn og voksne på vores humanitære projekter; du kan hjælpe den nye generation med at få en bedre uddannelse på vores undervisningsprojekter, eller du kan hjælpe lokale samfund med at få mere viden om bæredygtighed og naturbeskyttelse på et af vores Natur & Miljøprojekter. Du bestemmer selv!

Gruppeprojekter for 50+ år

Vil du gerne rejse sammen med frivillige i en gruppe, kan du med fordel læse mere om vores VoksenPlus-projekter. I bor og arbejder sammen som en gruppe på et projekt, og så sørger vi for, at I følger et fastlagt program som sikrer jer det største udbytte af jeres indsats, og at I selvfølgelig får oplevet den lokale kultur også.
Gruppeprojekter for VoksenPlus

Bæredygtige projekter

Frivilligt arbejde for voksne i udlandet

Du kan fordybe dig i et lokalsamfund, lære nye sider om livet i et udviklingsland og få nyt perspektiv. Vi lægger ikke kun vægt på, at vores lokale samarbejdspartnere hjælpes af frivillig arbejdskraft. Vi fokuserer også på, at vores frivillige rejser hjem med en stor kulturel oplevelse. Derfor indkvarteres – med enkelte undtagelser - vores frivillige hos lokale værtsfamilier.

Du finder mange fordele ved frivilligt arbejde i udlandet:

  • Fordybelse i lokal kultur,
  • Personlig udvikling,
  • Personlig bidrag på bæredygtige projekter,
  • Nyt punkt på CV'et,
  • Nye venner fra hele verden.

Frivilligt arbejde i udlandet for voksne.Derudover skal du huske, at selvom du får en oplevelse for livet, så rejser du hjem med den viden at dit arbejde har betydet noget for de indbyggere, som du forlader.

De nyder godt af det arbejde, som du har udført på projektet, og du vil sandsynligvis have svært at forlade din nye familie og de nye venskaber, som du har knyttet med de andre frivillige på destinationen.

Som voksenfrivillig har du endvidere mulighed for at bruge din uddannelse og kvalifikationer på et specifikt projekt inden for dit karriereområde. Du kan læse mere om vores projekter for professionelle.

Til toppen

Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲