You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med Dyrepasning i Sydafrika

Oversigt

Elsker du dyr og vil du gerne arbejde frivilligt med dyr samtidigt med at du får et unikt indblik i et udviklingsland? Så er arbejdet som ulandsfrivillig på et af vores dyrepasningsprojekter oplagt for dig.

Du behøver ingen uddannelse for at arbejde på dette projekt. De eneste kriterier for deltagelse er, at du taler engelsk, at du interesserer dig for dyrevelfærd, og at du er villig til at arbejde hårdt for at dyrene har det godt.

Din rolle som frivillig

Vi samarbejder med to centre: Society for the Prevention of Cruelty to Animals (SPCA) og Southern African Foundation for the Conservation of Coastal Birds (SANCOBB).

SPCA

Frivillig fodrer en pingvin på dyrepasningsprojekt

Hos SPCA arbejder du typisk mandag-fredag kl. 9-16, men du er også meget velkommen til at hjælpe til i weekenden.

Du kan vælge at arbejde i følgende afdelinger:

  • Dyrehospital
  • Inspektoratet
  • Dyreliv
  • Uddannelsesenheden

På dyrehospitalet behandles syge og sårede dyr. Dyrehospitalet har 3 dyrlæger fastansat og et team af veterinærsygeplejersker. Du vil hovedsagligt indtage en observerende rolle, hvis du ingen uddannelse eller erfaring har inden for området. Til gengæld kunne det være en god mulighed for at afprøve faget, hvis du overvejer en karriere inden for veterinærmedicin.

Inspektoratet efterforsker indberetninger om dyremishandlinger og forsømmelser. Der er i gennemsnit 700 sager om måneden. Vores inspektører redder mishandlede dyr og starter sagsanlæg mod dyremishandlere. Som frivillig hjælper du vores inspektører med det administrative arbejde og hjemmebesøg hos nye ejere før og efter overtagelse.

Dyrelivssektionen tager sig af forladte og syge vilddyr, for eksempel skildpadder, krager, geder, påfugle, gæs, egern, osv. Frivilligt arbejde på dette projekt omhandler hovedsagligt fodring af dyrene og rengøring af faciliteterne.

Langsomt som du bliver bedre og bedre, får du også mere og mere ansvar, jeg endte med til sidst at have ansvar for omkring 150 pingviner, der var også noget af en mundfuld, når fodring, tubing, medicinering, rengøring, svømmeture osv. skal gå op i en højre enhed.
Luise Rasmussen, frivillig

Uddannelsesenheden underviser skolebørn i dyrepasning, dyrerettigheder og om SPCA generelt. Som frivillig er du med til at besøge skoler i hele Cape Town samt give rundvisning på SPCA for skolebørn.

Hos SPCA kommer du bredt omkring de mange aspekter af dyrepasning. Du kan bruge arbejdet på vores dyrepasningsprojekter som praktikophold eller som en mulighed for at finde ud af om det er dette område, som du skal bruge din fremtid på.

Southern African Foundation for the Conservation of Coastal Birds (SANCOBB)

Frivillig klargør hund til operation

SANCOBB blev etableret i 1968, og dets hovedformål er at bevare og beskytte udrydningstruede fuglearter. SANCOBB gør også en stor indsats for fugle, som påvirkes af olieudslip i havene. SANCOBB oplever desværre næsten hvert år, at olieudslip dræber mange fugle, enten fordi fuglene indtager olie gennem føden, fordi deres fjer bliver så indsmurt i olie, at de ikke kan bruge vingerne, eller fordi olieudslippet ødelægger deres naturlige levested. SANCOBB indfanger de olieindsmurte fugle og rengører, fodrer og behandler dem indtil de igen – hvis muligt – kan sættes ud i naturen igen.

Interesserer du dig for fugle og er du ikke bange for at tage fat, så skal du helt sikkert arbejde med fuglerehabilitering i Sydafrika. Det er hårdt arbejde, og vi forventer at du også vil arbejde i nogle weekender. Det er til gengæld også utroligt belønnende og lærerigt, idet dette center er et af de største i verden, og det kræver seriøse frivillige. Du bør være opmærksom på, at centret ligger i Bloubergstrand, 25 km fra Cape Town.

I starten vil du hovedsagligt hjælpe med rengøring af faciliteterne, men du vil med tiden komme tættere på fuglene og være med til at klargøre måltider, fodre, og behandle fuglene. Det er klart et projekt som kræver at frivillige har erfaring med fugle for at kunne deltage direkte i arbejdet med farten. Udviser du initiativ og motivation kan du også deltage i laboratoriearbejde og hjælpe med at vaske olie af fugle. Du kan forvente at møde pelikaner, pingviner - heraf den afrikanske pingvin, skarver, og mange flere fuglearter. Du får mulighed for at lære mere om det lokale økosystem også.

I Sydafrika kan du også arbejde for at forbedre vilde dyrs levesteder på vores Natur & Miljøprojekt.

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Tilbage til toppen ▲