You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Kombineret Jura & Menneskerettigheder

Oversigt
Projektoversigt

Ungdomsprojekt med i Sydafrika

  • Placering: Cape Town
  • Projekttype: Projects Abroads menneskerettighedskontor
  • Indkvartering: Værtsfamilie
  • Krav: Du skal være mellem 15 og 18 år

Ungdomsprojekt i Sydafrika med fokus på jura og menneskerettigheder.

Vores ungdomsprojekt med fokus på Jura & Menneskerettigheder i Sydafrika er perfekt for dig, som gerne vil lære hvordan man konkret arbejder med lokale borgeres rettigheder, juridisk rådgivning og oplysning i lokalsamfundet.

Du bor og arbejder sammen med jævnaldrende frivillige fra hele verden. Den første uge vil I deltage i en prøve-retssag på Projects Abroads menneskerettighedskontor. Her vil du researche og opbygge din sag, besøge relevante steder, f.eks. en politistation eller et center for voldtægtsofre.

Du vil dermed få en omfattende introduktion til det juridiske arbejde og du lærer hvordan en almindelig arbejdsdag for en jurist kan se ud. Vi afholder prøve-retssagen i slutningen af den første uge, og du vil under hele forløbet få kyndig vejledning fra vores lokale medarbejdere på kontoret. De vil også dømme i prøve-retssagen og give konstruktiv feedback til alle frivillige.

Er der færre end seks frivillige i din gruppe, vil I ikke lave en prøve-retssag men i stedet lave oplysningskampagne i lokalsamfundet.

I den anden uge på projektet fokuserer vi på oplysningsarbejde i lokalsamfundet. Hej er du med til at evaluere vores juridiske klinikker, udføre en behovsvurdering i et område, arbejde med gadebørn og skabe opmærksomhed om deres behov og rettigheder.

Vi driver regelmæssigt juridiske klinikker i udsatte områder i Cape Town, hvor lokale indbyggere kan få gratis rådgivning og hjælp. Disse klinikker er vigtige idet indbyggerne ikke har råd til at betale for juridisk hjælp. Du kan hjælpe med at evaluere klinikkerne og vurdere hvor er der behov for forbedringer.

Udover det konkrete arbejde på projektet vil du også lære mere om Sydafrikas historie med kolonisme og apartheid på besøg hos historiske steder som Robben Island, District 6-museet og Slave Lodge.

Du vil bo sammen med frivillige fra din gruppe hos en lokal værtsfamilie. Her smager du lokale retter og lærer mere om sydafrikanske traditioner. I fritiden arrangerer Projects Abroad forskellige kulturelle aktiviteter, f.eks. en tur på den smukke Garden Route.

Hvad er et Ungdomsprojekt?
Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲