You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med IT i Sydafrika

Oversigt
  • Placering: Cape Town
  • Projekttype: Skoler og medborgerhuse
  • Rolle: At undervise i software som Words og Excel samt udvikling af databaser og vedligeholdelse
  • Indkvartering: Værtsfamilier
  • Projektlængde: Fra 4 uger
  • Startdato: Fleksibel

Sydafrika har moderne infrastruktur men millioner af indbyggere lever i blikskure. Det er et land med udvikling og fremskridt, men også med et meget stort antal arbejdsløse indbyggere som lever et godt stykke under fattigdomsgrænsen og uden ordentlig kost og uddannelse.

I de fattige bydele, de såkaldte townships, er arbejdsløsheden omkring 40%. Her i det 21. århundrede er computerfærdigheder stort set lige så ønskede som almindelige læsefærdigheder, og det er derfor en kæmpe fordel at have et basalt pc-kendskab i jagten på arbejde.

Arbejdsløse forbedrer deres jobmulighed, når de kan søge jobs på internettet og skrive et CV som kan præsenteres for en mulig arbejdsgiver.

På vores IT-projekter i Cape Town hjælper vi lokale indbyggere med at styrke deres IT-kompetencer. Alle frivillige uanset baggrund kan arbejde på disse projekter, uanset om du rejser i forbindelse med sabbatårkvote 2, praktikophold, en grupperejse, eller som voksenfrivillig.

Din rolle på projektet

Frivillig hjælper piger på IT-undervisning i Sydafrika

Vi har to typer IT-projekter, og du kan enten arbejde på lokale skoler for yngre elever eller i et lokalt medborgerhus.

På skolerne underviser du yngre elever i alderen 6-13 år i basale IT-kundskaber. Mange skoler har computere, men det er desværre langt fra alle som virker. Det vil derfor være en stor fordel hvis du har kendskab til hardware og kan hjælpe computerne i gang igen.

Derudover vil det være en stor hjælp hvis du kan bidrage med idéer til undervisningsplanen. Tidligere frivillige har således startet et skrivekursus og været med til at udvikle lærerige lege og spil.

Eleverne har relativt gode engelskkundskaber og du kan derfor have gode muligheder for at have din egen klasse. Foretrækker du at arbejde sammen med en lokal lærer, vil du arbejde som hjælpelærer.

Du følger en fast undervisningsplan. Din fornemmeste opgave er at sørge for at dine elever får gode computerkundskaber, som de kan bruge fremover.

Det er en fordel for dig, hvis du har et vist kendskab til Microsoft Office, men som tidligere nævnt: alle evner kan bruges!

Arbejder du på projektet i medborgerhuset, bliver du en del af lokalsamfundet i området. Undervisningen kan være meget basal. Det kan være lige fra hvordan man starter en computer til hvordan man laver søgninger på internettet.

Vi underviser også i officeprogrammer såsom Word og Excel. Hvis du har kendskab til opbygning af databaser og vedligeholdelse, vil dette også blive værdsat.

I medborgerhuset vil du have omkring 20 elever, og fokus er på almindelig tekstbehandling i Word og talbehandling i Excel. Frivillige hjælper ofte med at oprette profiler på sociale medier og med at opstille CV’er. Eleverne er oftest unge voksne.

Al viden om computere, hvor banal den end må virke for dig, kan bruges af dine elever. IT-projektet egner sig til alle frivillige, som kan bruge en computer uanset niveau. Du kan sikkert mere end du tror!

Det er muligt at kombinere IT-undervisning med et almindeligt undervisningsprojekt

Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲