You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med IT i Sydafrika

Oversigt

Sydafrika er kontrasternes land hvor dyb fattigdom eksisterer side om side med imponerende rigdom. Landet kan præsentere topmoderne sundhedsfaciliteter men også foruroligende mange nye tilfælde af HIV-smittede hvert år.

Sydafrika har moderne infrastruktur men millioner af indbyggere lever i blikskure. Det er et land med udvikling og fremskridt, men også med et meget stort antal arbejdsløse indbyggere som lever et godt stykke under fattigdomsgrænsen og uden ordentlig kost og uddannelse.

I de fattige bydele, de såkaldte townships, er arbejdsløsheden omkring 40%. Her i det 21. århundrede er computerfærdigheder stort set lige så ønskede som almindelige læsefærdigheder, og det er derfor en kæmpe fordel at have et basalt pc-kendskab i jagten på arbejde. Arbejdsløse forbedrer deres jobmulighed, når de kan søge jobs på internettet og skrive et CV som kan præsenteres for en mulig arbejdsgiver.

Din rolle som frivillig

Frivillig hjælper piger på IT-undervisning i Sydafrika

Vi har to typer IT-projekter, og du kan enten arbejde på lokale skoler for yngre elever eller i et lokalt kulturcenter.

På skolerne underviser du yngre elever i alderen 6-13 år i basale IT-kundskaber. Mange skoler har computere men det er desværre langt fra alle som virker. Det vil derfor være en stor fordel hvis du har kendskab til hardware og dermed kan få computerne til at virke igen.

Derudover vil det være en stor hjælp hvis du kan bidrage med idéer til undervisningsplanen. Tidligere frivillige har således startet et skrivekursus og været med til at udvikle lærerige lege og spil.

Eleverne har relativt gode engelskkundskaber og du kan derfor have gode muligheder for at have din egen klasse. Foretrækker du at arbejde sammen med en lokal lærer, vil du arbejde som undervisningsassistent.

Der er et fastlagt undervisningsprogram som skal følges. Din fornemmeste opgave er at sørge for at dine elever får brugbare computerkundskaber, som de kan bruge konstruktivt fremover.

Der er fire tre-måneders forløb, så projektet foregår altså året rundt. Det er en fordel for dig, hvis du har et vist kendskab til Microsoft Office, men som tidligere nævnt: alle evner kan bruges!

Arbejder du på et lokalt kulturcenter, bliver du en del af lokalsamfundet i området. Undervisningen kan være meget basal. Det kan være lige fra hvordan man starter en computer til hvordan man laver søgninger på internettet.

Vi underviser også i officeprogrammer såsom Word og Excel. Hvis du har kendskab til opbygning af databaser og vedligeholdelse, vil dette også blive værdsat.

På det lokale kulturcenter vil du have omkring 20 elever, og fokus er på almindelig tekstbehandling i Word og talbehandling i Excel. Frivillige hjælper ofte med at oprette profiler på sociale medier og med at opstille CV’er. Eleverne er oftest unge voksne.

Al viden om computere, hvor banal den end må virke for dig, kan bruges af dine elever. IT-projektet egner sig til alle frivillige, som kan bruge en computer uanset niveau. Du kan sikkert mere end du tror!

Det er muligt at kombinere IT-undervisning med et almindeligt undervisningsprojekt

Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Tilbage til toppen ▲