You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med IT i Sri Lanka

Oversigt
  • Placering: Udubaddawa og Kalutara
  • Projekttype: Skole og undervisningscenter
  • Rolle: At undervise elever i programmer, databaser og vedligehold af computere
  • Indkvartering: Værtsfamilie
  • Projektlængde: Fra 2 uger
  • Startdato: Fleksibel

Som børn i de fleste andre lande er de srilankanske børn fascinerede af og nysgerrige på computere og IT. Som IT-lærer kan du ved at undervise børn og unge i programmer, som for eksempel Word og Excel, give børn og unge en mulighed for at forbedre deres fremtidsmuligheder.

Alle frivillige uanset baggrund kan arbejde på disse projekter, uanset om du rejser i forbindelse med sabbatårkvote 2, praktikophold, en grupperejse, eller som voksenfrivillig.

Projects Abroad arbejder i et undervisningscenter i Udubaddawa og på en skole i Kalutara, hvortil børn kommer langsvejs fra for at blive undervist af vores frivillige. De lærer, hvordan man bruger en computer og Microsoft Office. På undervisningscenteret undervises børnene også i engelsk, og der er mulighed for at kombinere din IT-undervisning med undervisning i andre fag. I Kalutara assistere du en lokal IT lærer med underviningen. Her underviser du børnene i, hvordan man bruger en computer og i programmer som Microsoft Office og Paint. Du kan her også hjælpe i engelsk undervisningen om eftermiddagen, hvis du ønsker det. På skolen vil du undervise børn i alderen 11-12 år. 

Det er ikke et krav at kunne tale det lokale sprog, singalesisk, men det kan være en hjælp at kunne enkelte gloser. Du kan derfor overveje at supplere dit arbejde med et sprogkursus og derved også få en dybere forståelse for lokalsamfundet.

For eksempel lavede jeg en del af undervisningsmaterialet, eksamener samt et udvidet arkiveringssystem til de materialer der var til rådighed. Man fik hurtigt en følelse af, at der var brug for en og det gjorde arbejdet både vigtigt og givende.
Camilla, frivillig

Din rolle på projektet

Bestået klasse på IT projekt

Udover at være i stand til selv at bruge en computer og have kendskab til office-pakken er der ingen krav for at arbejde på dette projekt. Hvis du har særlige kompetencer indenfor området er der dog også brug for frivillige, som kan være med til at udvikle databaser og assistere med vedligeholdelsen af computere og programmer.

Dine opgaver som frivillig kan være alt fra at lære eleverne at tænde en computer til at bruge en mus til at forklare hvordan software som Word, Excel, og PowerPoint fungerer.

Du kan også vise dem hvordan man surfer på internettet og kommunikerer online. Der er lavet en undervisningsplan for eleverne, som du med hjælp fra en lokal engelsktalende lærer skal følge.

Lokale bliver undervist i IT

På dette projekt møder du mange forskellige mennesker, og det er derfor en god måde at blive introduceret til lokalsamfundet på.

Dine elever kan være meget forskellige og komme fra forskellige baggrunde, og du vil derfor møde en varieret gruppe mennesker.

Ønsker du at arbejde i Sri Lanka i mere end 4 uger, skal du have en arbejdstilladelse. Vi skal derfor bede dig sende os din ansøgning 5 måneder inden afrejse, idet det tager noget at får arbejdstilladelsen på plads.

Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲