You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med Undervisning i Sydafrika

Oversigt
Projektoversigt

Sydafrika er et land som har oplevet drastiske ændringer de seneste år, og som stadig er i gang med en rivende udvikling. Sydafrika har en særdeles varieret befolkning, og adskillige officielle sprog. Vores projekter foregår i Cape Town, og her taler 41% af indbyggerne afrikaans, 29% taler xhosa, 28% taler engelsk, og resten taler et af de resterende otte officielle sprog.

Du underviser ikke i engelsk sprog, men undervisningen foregår på engelsk. Du kan hjælpe lokale lærere med at undervise i fag som matematik, IT, fysik, historie og mere.

Din rolle som frivillig

Som ulandsfrivillig på et undervisningsprojekt i Sydafrika arbejder du inden for tre hovedområder, idet du arbejder som undervisningsassistent for en lokal lærer; du arbejder med at forbedre elevernes læsefærdigheder, og du kan være med til at forbedre musikundervisningen i skolerne.

Frivillig på undervisningsprojekt i samtale med elev

Som undervisningsassistent arbejder du side om side med en lokal lærer på en skole. Eleverne er i alderen 7-14 år, og der kan være op til 45 elever i en klasse. Du kan også have mulighed for at undervise på egen hånd når du er faldet til. Du bør forvente basale omgivelser og dermed kun at have en tavle og kridt til rådighed.

Den bedste ressource er dig selv, så prøv at bruge dine egne oplevelser og interesser som elementer i undervisningen. Du kan for eksempel tage fotos med hjemmefra og vise dine elever dine vante omgivelser. Du kan også medbringe bøger, blade, postkort og hvad du ellers kan komme i tanke om. Du kan også benytte dig af undervisningsmaterialer fra vores lokale kontor.

På flere af vores partnerskoler har kun 47% af eleverne gode læsefærdigheder. Du vil derfor spille en stor rolle i at hjælpe eleverne med at lære at læse. Skoleklasserne har ofte mere en 40 elever, og den enkelte elev har derfor svært ved at få den nødvendige hjælp og støtte fra læreren. Du arbejder derfor med mindre grupper af børn således at du har tid til at hjælpe den enkelte elev, og dermed forbedre vedkommendes læsefærdigheder.

Frivillig underviser skoleklasse i Cape Town

Som mange andre afrikanske lande er Sydafrika også meget musikalsk. Desværre har mange skoler ikke ressourcer til at gøre noget ud af musikundervisningen. Du kan være med til at forbedre skolens musikalske output med hvad du må have af musikalske talenter. Mange skoler drømmer om at have deres eget skoleband.

Du arbejder mandag-fredag, så du har fri i weekenden til at være sammen med andre frivillige. I kan for eksempel tage på udflugter i andre dele af Sydafrika eller I kan udforske Cape Towns mange skatte.

Skolerne er lukkede på grund af ferie fra midten af december til midten af januar, og igen fra slutningen af juni til midten af juli. Derudover er skolerne også lukkede i kortere ferier henover skoleåret. Kontakt os for at høre om din planlagte rejseperiode falder sammen med en skoleferie.

Det største øjeblik var da eleverne – efter to en halv måneds undervisning – begyndte at læse op for mig for første gang. Jeg tror virkelig, at de udover undervisningen bare havde brug for en smule selvtillid. Det fik de i et lille og tillidsfuldt milj.
Karoline, PRO-frivillig
South Africa Teaching Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Tilbage til toppen ▲