You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med Undervisning i Sydafrika

Oversigt
Projektoversigt
  • Placering: Cape Town
  • Projekttype: Skole
  • Rolle: At undervise elever i forskellige fag på engelsk
  • Aldersgruppe: 7-14 år
  • Antal: Op til 45 elever pr. klasse
  • Indkvartering: Værtsfamilier
  • Projektlængde: Fra 4 uger
  • Startdato: Fleksibel

Sydafrika er et land som har oplevet drastiske ændringer de seneste år, og som stadig er i gang med en rivende udvikling. Landet har en særdeles varieret befolkning, og adskillige officielle sprog.

Vores projekter foregår i Cape Town, og her taler 41% af indbyggerne afrikaans, 29% taler xhosa, 28% taler engelsk, og resten taler et af de resterende otte officielle sprog.

Du underviser ikke i engelsk sprog, men undervisningen foregår på engelsk. Du kan hjælpe lokale lærere med at undervise i fag som matematik, IT, fysik, historie og mere.

Alle frivillige uanset baggrund kan arbejde på disse projekter, uanset om du rejser i forbindelse med sabbatårkvote 2, praktikophold, en grupperejse, som voksenfrivillig eller hvad du nu har i tankerne.

Din rolle på projektet

Vi har brug for frivillige til tre forskellige roller: hjælpelærer for en lokal lærer, lærer på vores læsetræningsprogram, og som hjælpelærer på musikafdelingen.

Frivillig på undervisningsprojekt i samtale med elev

Hjælpelærer

Som hjælpelærer arbejder du side om side med en lokal lærer på en skole. Eleverne er i alderen 7-14 år, og der kan være op til 45 elever i en klasse. Du kan også have mulighed for at undervise på egen hånd når du er faldet til. Du bør forvente basale omgivelser og dermed kun at have en tavle og kridt til rådighed.

Den bedste ressource er dig selv, så prøv at bruge dine egne oplevelser og interesser som elementer i undervisningen. Du kan for eksempel tage fotos med hjemmefra og vise dine elever dine vante omgivelser. Du kan også medbringe bøger, blade, postkort og hvad du ellers kan komme i tanke om. Du kan også benytte dig af undervisningsmaterialer fra vores lokale kontor.

Frivillig underviser skoleklasse i Cape Town

Læsetræningsprogram

På flere af vores partnerskoler har kun 47% af eleverne gode læsefærdigheder. Du vil derfor spille en stor rolle på vores læsetræningsprogram for lokale elever. Skoleklasserne har ofte mere en 40 elever, og den enkelte elev har derfor svært ved at få den nødvendige hjælp og støtte fra læreren.

Du arbejder derfor med mindre grupper af børn, således at du har tid til at hjælpe den enkelte elev, og dermed forbedre vedkommendes læsefærdigheder.

Musikafdeling

Som mange andre afrikanske lande er Sydafrika også meget musikalsk. Desværre har mange skoler ikke ressourcer til at gøre noget ud af musikundervisningen. Du kan være med til at forbedre skolens musikalske output med hvad du må have af musikalske talenter. Mange elever drømmer om at have deres eget skoleband.

Skolerne er lukkede på grund af ferie fra midten af december til midten af januar, og igen fra slutningen af juni til midten af juli. Derudover er skolerne også lukkede i kortere ferier henover skoleåret.

Det største øjeblik var da eleverne – efter to en halv måneds undervisning – begyndte at læse op for mig for første gang. Jeg tror virkelig, at de udover undervisningen bare havde brug for en smule selvtillid. Det fik de i et lille og tillidsfuldt milj.
Karoline, PRO-frivillig
South Africa Teaching Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲