You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med Undervisning i Sri Lanka

Oversigt
Projektoversigt
  • Placering: Kystbyer op til 2 timer fra Colombo
  • Projekttype: Skoler, templer og forsamlingshuse
  • Rolle: At undervise elever i engelsk
  • Aldersgruppe: 3-16 år og voksne
  • Antal: 15-40 elever
  • Indkvartering: Værtsfamilie
  • Projektlængde: Fra 4 uger
  • Startdato: Fleksibel

Frivillig på undervisningsprojekt i Sri Lanka

Økonomisk fremgang og øget turisme i Sri Lanka har skabt muligheder for en fattig del af landets indbyggere, hvis de vel og mærke kan tale engelsk.

Undervisning i engelsk er dermed en mulighed for at hjælpe fattige mennesker til at få et arbejde og en bedre fremtid. Vores undervisningsprojekter foregår i og omkring Colombo og på skoler langs vestkysten.

Alle frivillige uanset baggrund kan arbejde på disse projekter, uanset om du rejser i forbindelse med sabbatårkvote 2, praktikophold, en grupperejse, eller som voksenfrivillig.

Det er ikke et krav at kunne tale det lokale sprog, singalesisk, men det kan være en hjælp at kunne enkelte gloser. Du kan derfor overveje at supplere dit arbejde med et sprogkursus og derved også få en dybere forståelse for lokalsamfundet.

Din rolle på projektet

Frivillig på undervisningsprojekt i Sri Lanka

Du arbejder som lærer eller hjælpelærer for en lokal lærer, og fokus er på at forbedre dine elevers samtaleengelsk og udtale.

Du kan arbejde på skoler, hvor eleverne er typisk i alderen 3-16 år. Der er typisk 25-40 elever i hver klasse. Eleverne har et meget basalt engelskniveau, og både elever og lokale lærere vil sætte stor pris på din hjælp.

En typisk skoledag starter kl. 8 og slutter igen kl. 14. Du kan forvente at arbejde 18 timer om ugen, så du vil have omkring fire lektioner om dagen. Resten af dagen bruger du på at planlægge de næste lektioner.

Du har også mulighed for at undervise srilankanske munke i engelsk. Disse projekter foregår i templer  i mindre byer langs kysten. Ved at arbejde med engelskundervisning i et tempel får du en særlig mulighed for at få indsigt i buddhisme og meditation i smukke og stille omgivelser.

Jeg arbejdede i et buddhistisk tempel, hvor jeg også underviste i engelsk. Her underviste jeg 2 gange om dagen et lille hold på 14 munke i meget forskellige aldre. Det var ufattelig spændende at undervise der, da jeg fik indblik i en ellers lukket verden.
Camilla, frivillig

Alle frivillige på undervisningsprojekter i Sri Lanka får en kasse med forskellige undervisningsmaterialer i. Her kan du finde inspiration til undervisning, men det kan også være en idé at medbringe billeder, avisudklip og lignende fra Danmark til brug i undervisningen.

Vi arrangerer jævnligt workshops, hvor du og andre frivillige kan mødes med jeres vejleder på projektet og diskutere forskellige problematikker samt udveksle erfaringer og idéer.

Ønsker du at arbejde i Sri Lanka i mere end 4 uger, skal du have en arbejdstilladelse. Vi skal derfor bede dig sende os din ansøgning 4 måneder inden afrejse, idet det tager noget at får arbejdstilladelsen på plads.

Sri Lanka Teaching Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲