You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med Undervisning i Kenya

Oversigt
Projektoversigt
  • Placering: Nanyuki
  • Projekttype: Skoler
  • Rolle: At undervise elever i engelsk
  • Aldersgruppe: 6-12 år
  • Antal: 30+ elever
  • Indkvartering: Værtsfamilier
  • Projektlængde: Fra 2 uger
  • Startdato: Fleksibel

Uddannelse er højt prioriteret i Kenya, og indbyggerne er særdeles klar over at uddannelse er vigtig for udvikling og fremskridt. Skolegang blev gratis, men obligatorisk i 2003; det betød at der var masser af elever, men også at der desværre ikke var tilstrækkeligt med lærere.

Dette er stadigt gældende i dag, hvor lærer/elev-fordelingen er ude af proportioner.

Kenya har to officielle sprog: engelsk og swahili. Ikke desto mindre tales der også mere end 60 forskellige stammedialekter, hvilket kun yderligere afspejler hvor varieret Kenya egentlig er.

I Kenya er alle skoler engelsksprogede, og undervisning udføres også på engelsk for at sikre tosprogede generationer fremover.

Alle frivillige uanset baggrund kan arbejde på disse projekter, uanset om du rejser i forbindelse med sabbatårkvote 2, praktikophold, en grupperejse, som voksenfrivillig eller hvad du nu har i tankerne.

Din rolle på projektet

Frivillig underviser børn på skole i Kenya

Du kommer til at arbejde i og omkring byen Nanyuki, og vores frivillige arbejder i såkaldte primary schools, hvad der svarer til folkeskoler i Danmark. Eleverne er i alderen 6-12 år, og der er typisk mere end 30 elever i hver klasse.

Frivillige starter typisk med at være hjælpelærere, som arbejder med små grupper af børn i forbindelse med forskellige samtaleøvelser. Afhængigt af dine evner og interesser vil du muligvis blive bedt om at varetage undervisningen for visse klasser. 

Al undervisning foregår på engelsk, og mange frivillige hjælper til i forskellige fag og fritidsaktiviteter. Det kan for eksempel være idræt, kunst og drama.

Vi afholder regelsmæssige workshops for frivillige på vores undervisningsprojekter. Her kan du mødes med andre frivillige og vores lokale personale og diskutere kulturelle forskelle, forskellige problemstillinger i jeres arbejde, få feedback på jeres arbejde samt lære lidt gloser på swahili.

Vi underviser efter bedste evne med begrænsede midler, og ikke mindst får vi børnene til at smile og i særdeleshed også omvendt. Desuden griber vi enhver chance for at hjælpe med arbejde hvor vi kan se et resultat af det med det samme, at male for eksempel.
Julie, frivillig

Du skal være opmærksom på, at du som frivillig skal have en arbejdstilladelse for at arbejde på projekter i Kenya. Arbejdstilladelsen koster 145 USD pr. måned og skal forlænges løbende.

Kenya Teaching Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲