You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med Undervisning i Etiopien

Oversigt
Projektoversigt

Frivillig med sine elever på undervisningsprojekt

I løbet af de seneste år har Etiopiens regering prioriteret uddannelse og sundhed højt. Nye skoler åbner rundt omkring i landet, og målet er at øge antallet af børn i skolerne markant. Der er dog stadigt et stykke vej endnu, idet de seneste statistikker viser, at 68% går i Primary School, som er den yngre del af folkeskolen, imens kun 16% gennemfører Secondary School, som er for de ældre elever.

Elever på skole i Addis Ababa, EtiopienEngelskundervisning prioriteres i stigende grad i landets skoler, men i nogle af de mest resourcesvage skoler lader undervisningen desværre meget tilbage at ønske.

Du behøver ingen kvalifikationer for at arbejde på et undervisningsprojekt, men du skal naturligvis have gode engelskkundskaber for at kunne undervise dine elever.

De mest brugte sprog i Etiopien er amharic og engelsk, men amharic er klart mest dominerende i lokalsamfundet. Du kan med fordel supplere dit arbejde med et sprogkursus og derved få en dybere forståelse for lokalsamfundet.

Din rolle som frivillig

Typisk arbejder vores frivillige på skoler, hvor børnene er mellem 10 og 16 år. Du kan hjælpe eleverne ved at forbedre deres mundtlige engelsk og derudover give dem den fortrolighed med sproget, der er nødvendig for at kunne klare sig godt. Det er vigtigt, at børnene får gode kompetencer i det engelske sprog så tidligt som muligt; hvis deres engelsk er dårligt, må de kæmpe hårdt, hvilket ender med, at mange dropper ud af skolen.

Som frivillig arbejder du som hjælpelærer for en lokal lærer. Ofte vil lærerne selv have begrænsede engelskkundskaber, og du vil derfor en være en vigtigt støtte for dem.

Frivillig underviser lokale unge på skole i Etiopien

Fællessproget, amheric, er ikke tilstrækkeligt udvidet til at kunne tilpasse sig nye begreber inden for videnskab og teknologi, og derfor er engelsk hovedsproget inden for erhverv og uddannelse. Alle fag foregår derfor på engelsk fra 7. klasse, hvor eleverne er omkring 12 år gamle. Det er vigtigt, at eleverne får de grundlæggende engelskkundskaber på plads for at kunne følge med i undervisningen, når de bliver ældre.

Fortæl os endelig, hvis du er interesseret i at assistere i aktiviteter ud over undervisningen, såsom dramagrupper, sangundervisning eller sportstræning.

Det er også muligt at undervise voksne i fransk på en sprogskole, hvis du har evner og lyst til dette.

Uanset hvor du arbejder, vil du møde lærevillige elever, som er interesserede i at vide alt om dig og din baggrund. De forstår vigtigheden af at kunne tale og bruge engelsk i fremtiden. Du vil måske endda også blive bedt om et smule uformel engelskundervisning i din værtsfamilie.

Hver måned arrangerer vores lokale personale en workshop på kontoret i Addis Abeba. Her kan du mødes med frivillige fra andre undervisningsprojekter og diskutere forskellige problemstillinger fra jeres arbejde. I kan udveksle idéer og erfaringer og dermed få et større udbytte af jeres arbejde. Der vil også være mulighed for at få undervisningsmateriale til brug i klassen.

Ethiopia Teaching Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Tilbage til toppen ▲