You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med Undervisning i Cambodja

Oversigt
Projektoversigt

Som i mange andre asiatiske lande er der i Cambodja en stor interesse for at lære engelsk. Med den stigende vækst inden for turisme og international handel betyder gode engelskkundskaber adgang til bedre jobs. Der er mange børn med et stort behov for undervisning.

Vi samarbejder med en række lokale NGO'er som fokuserer på undervisning i Phnom Penh. De gratis offentlige skoler som er til rådighed for fattige børn er ofte overfyldte, underbemandede og har stor mangel på ressourcer. Det er her hvor NGO-skoler er et godt alternativ, hvor frivillige er eb stor hjælp.

Din rolle som frivillig

Frivillig underviser lokale børn i Cambodja

Som frivillig i Cambodja underviser du børn og unge i alderen 4-16 år. Der er typisk 10-20 elever i hver klasse. Vi samarbejder med to typer af skoler, og den ene type har en formel struktur, en fastlagt undervisningsplan og udmærkede ressourcer; den anden type skoler er mere uformelle og ligger i fattigere områder. Begge typer af skoler er registrerede som "sikre for børn" idet de overholder retningslinjerne inden for børnebeskyttelse.

På skolerne med bedre struktur og ressourcer er der fuldtidslærere og en fastlagt undervisningsplan. Skolens personale har rigeligt at se til, men deres engelskniveau kunne være bedre. Du vil starte som hjælpelærer og støtte op om det lokale personales undervisningsplan. Med tiden vil du måske have mulighed for at få din egen engelskklasse. Disse skoler egner sig bedst til frivillige uden uddannelseserfaring.

De mere uformelle skoler ligger i fattige kvarterer, og er noget mere krævende. Derfor egner disse projekter sig bedst til frivillige med erfaring eller uddannelse inden for undervisning.

De skulle lige vænne sig til, at de selv skulle tænke og tale i hele sætninger, men jeg fornemmede, at de kunne lidt det, og jeg synes, at de gjorde gode fremskridt, mens jeg var der. De forsøgte også at lære mig lidt khmer, men det gik mindre godt.
Regina, frivillig

Disse skoler er drevet af lokale NGO'er og har ofte kun få ressourcer til rådighed. Her vil være mellem 20 og 100 elever som kommer til skolen for at få et måltid mad og basal undervisning, udover den almindelige skolegang. Her arbejder frivillige selvstændigt uden en egentlig undervisningsplan. Det giver dig mere frihed og fleksibilitet til at planlægge din undervisning.

Frivillig underviser lille pige i Cambodja

Det er også muligt at undervise i andre fag såsom fransk, musik og dans, hvis du lyst og kvalifikationer til det. Derudover er der gode muligheder for at deltage i forskellige fritidsaktiviteter sammen med børnene, når de har fri fra undervisningen.

Du kommer også til at deltage i vores Global Shark Campaign. Kampagnen har til formål at aflive myter om hajerne og i stedet oplyse om deres vigtige rolle i verdenshavene. Vi vil målrette vores kampagne mod alle, lige fra skolelever til lokale fiskere for at få budskabet ud. Kampagnen foregår i 18 lande fordelt på 4 kontinenter. Du vil være med til at lave oplysende og lærerige aktiviteter med børn og unge med henblik på at lære dem mere om hajernes enorme betydning.

Cambodia Teaching Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Tilbage til toppen ▲