You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med Vandsport i Sydafrika

Oversigt
Projektoversigt
  • Placering: Cape Town
  • Rolle: At lære børn, unge og voksne at surfe
  • Aldersgruppe: 5-30 år
  • Antal: 10-25 år
  • Indkvartering: Værtsfamilie
  • Projektlængde: Fra 1 uge
  • Startdato: Fleksibel

Sydafrika og Cape Town er berømt for sine gode steder at surfe, og surfing er en god måde at lære børn om motion og sport.

Alle frivillige uanset baggrund kan arbejde på disse projekter, uanset om du rejser i forbindelse med sabbatårkvote 2, praktikophold, en grupperejse, som voksenfrivillig eller hvad du nu har i tankerne.

Børn fra fattige townships har ofte aldrig været ved stranden og har derfor aldrig lært at svømme trods det at de relativt tæt på havet. Ved at arrangere regelmæssige udflugter til stranden med disse børn for at lære dem at svømme og surfe kan vi give disse børn en mulighed for at få nye oplevelser som de ellers ikke ville få - også fordi surfing er en relativt dyr sport i Sydafrika.

Vores vandsportsprojekt i Sydafrika er den perfekte kombination af at undervise, lære nyt og støtte et vigtigt lokalsamfundsprojekt. Projektet omfatter vandsportsgrene og er placeret i Muizenberg lige uden for Cape Town.

Det er et meget farligt sted for børnene (og for alle andre) at bo, og derfor er det med stor glæde, at vi kunne få lov til at få dem lidt væk fra de dårlige omgivelser og minde dem om, at de bare er børn, der skal have det sjovt.
Sofie, frivillig

Din rolle på projektet

Opvarmning inden undervisning i surfing på stranden ved Muizenberg, Cape Town

Frivillige på vandsportsprojektet coacher og rådgiver børn og voksne fra mandag til fredag. Mens du arbejder på projektet, vil du have mulighed for at øve dig på din egen surfeteknik. Der er to lektioner om dagen – en morgenlektion og en eftermiddagslektion med undtagelse af fredag, hvor der kun er en morgenlektion.

Dagen begynder kl. 10 med forberedelse til morgenlektionen. Den første gruppe starter kl. 10.30 til 12.30. Der er indlagt en frokostpause hvor de frivillige har mulighed for at spise frokost, surfe og hjælpe med vedligeholdelse af udstyr og programskema. Eftermiddagslektionerne begynder kl. 15.30. I løbet af disse lektioner vil frivillige undervise projekteks deltagere i vand og stranden under opsyn fra kvalificere ISA surfeundervisere.

Det er vigtigt at være forberedt på at projektet kan forstyrres af vejrforhold såsom vind og regn – specielt om vinteren. Hvis det er umuligt at surfe en dag, vil der i stedet arrangeres aktiviteter på stranden som f.eks. forskellige spil, kreative aktiviteter og workshops. 

Surfing som terapi

Vandsportsprojektet har indgået samarbejde med en lokal NGO, der arbejder med handikappede unge – herunder børn med autisme, Aspergers, hjerneskader og Downs. Denne lokale organisation vejleder og træner de frivillige i forskellige teknikker inden for fysioterapi og de frivillige vil få mulighed for at tilbringe tid med denne gruppe børn og unge tre gange om ugen for at hjælpe dem lære at surfe.

Terapeutisk surfing har et antal mentale og fysiske fordele. Dette projekt giver dig en unik mulighed for at gøre en forskel for børn og unge, der har en svær hverdag. Det er en givende oplevelse for både de frivillige og de unge at opleve at kunne stå på surfbrættet for første gang. 

Du behøver ikke være erfaren surfer, men du skal være god til at svømme, ivrig og entusiastisk efter at blive involveret i alle aspekter af projektet, lige fra fundraising og planlægning af projektet til at være mentor og lærer for børnene. Dette er uden tvivl en rigtig god mulighed for at undervise nogle meget entusiastiske børn. Surfing i Sydafrika vil også bringe dig personlige udfordringer uanset dit niveau.

South Africa Surfing Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲