You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Praktikophold i udlandet som Jordemoder

Forøg din kunne, frem din karriere, fyld din kuffert!

Som jordemoderstuderende kan du med et praktikophold i udlandet lære mere om dit fag og opleve, hvordan man arbejder med gravide, fødende og nybagte mødre i udviklingslande. Projects Abroad har mere end 25 års erfaring med at arrangere praktikophold, så du kan forvente at rejse med en erfaren og professionel organisation.

Klik her for at vælge destination

Vi kan således skræddersy et klinisk praktikophold efter dine ønsker og krav, således at du er sikker på at få merit og de påkrævede ECTS-point for dit ophold samtidigt med at du udvikler dig selv inden for dit fag.

Typer af praktiksteder

Studerende tjekker mor og barn i Togo

Vi samarbejder med små, lokale hospitaler i afsides egne, store distriktshospitaler, lokale klinikker og sundhedscentre, for blot at nævne nogle eksempler på lokale partnere, hvor du som jordemoderstuderende kan komme i praktik.

Eksempler på praktiksteder:

 • Kvindehospital i Sri Lanka med fødegang, gynækologisk og obstetrisk afdeling samt børneafdelinger.
 • Travl fødegang på undervisningshospital i Tanzania.
 • Lokalt sundhedscenter i Peru med sengepladser til fødende.

Vi har obstetrikprojekter i flere lande, og vi ved at der er forskellige krav alt afhængigt af hvor langt du er på studiet og i forhold til dine præferencer, så ring til os for at høre om dine muligheder.

Bæredygtige projekter med etiske retningslinjer

I samarbejde med vores lokale partnere har vi udviklet en langsigtet handlingsplan, som adresserer udfordringer og behov i det pågældende land. Vi arbejder sammen om at nå målsætningen for handlingsplanen, og du vil se hvordan dit arbejde er vigtigt for den langsigtede indsats.

På alle vores projekter inden for Medicin & Sundhed bruger vi en sikker og anonym global database til at dokumentere og følge vores frivilliges arbejde på projekterne. Her noterer vi alle oplysninger indsamlet fra outreaches, sundhedskampagner, og anonymiserede patientprofiler, så vi kan følge udviklingen for både områder og den enkelte patient. Vi bruger også dataene til research og publikationer om sundhedsrelaterede emner. 

Hvis vi f.eks. kan se et højt antal af HIV-smittede i et område, kan vi dels hjælpe indbyggerne med at få rådgivning om behandling og dels lave forebyggende arbejde om HIV/AIDS hvordan man undgår at blive smittet.

Det er afgørende, at alle frivillige og studerende på projekter inden for Medicin & Sundhed følger vores etiske retningslinjer og adfærdskodeks. Patienterne kommer altid i første række, og vi sørger for, at du får en grundig introduktion når du ankommer.

Praktikophold i udlandet inden for Jordemoder

Praktikophold i udlandet – hvorfor?

Der er flere fordele ved et klinisk ophold i udlandet:

 • Øget forståelse for andre kulturer og samfundsproblematikker;
 • Unikt indblik i fødsler i et udviklingsland;
 • Uvurderlig praktisk erfaring inden for dit felt;
 • Et styrket CV der signalerer gåpåmod, selvstændighed og åbenhed;
 • Personlig og faglig udvikling og større selvsikkerhed qua oplevelsen at stå på egne ben i et udviklingsland og være mere ansvarlig for egen læringsproces;
 • Store rejseoplevelser og kulturudveksling.

Praktikhold med Projects Abroad – hvorfor?

 • 25+ års erfaring med at arrangere praktikophold og frivilligt arbejde i udviklingslande;
 • Mulighed for praktikophold i mere end 15 lande i hele verden;
 • Skræddersyet praktikforløb efter dine ønsker og krav om merit;
 • Fleksible startdatoer – rejs når det passer dig;
 • Lokalt ansatte i samtlige lande sikrer kvalitet, støtte og sikkerhed;
 • Professionel rådgivning fra danske medarbejdere;
 • Fokus på bæredygtighed og kvalitetssikring.

Med Projects Abroad bliver du holdt i hånden fra start til slut, så du har altid en erfaren og professionel organisation i ryggen.

Praktikophold inden for Obstetrik i:

Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲