You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Praktikophold med Almen Medicin i Tanzania

Oversigt
Projektoversigt
  • Placering: Dar es Salaam og Arusha
  • Rolle: At arbejde sammen med lokale læger og lære igennem observation og dialog
  • Praktiksted: Hospital og klinik
  • Krav: Du skal være medicinstuderende.
  • Indkvartering: Værtsfamilie
  • Praktiklængde: Fra 2 uger
  • Startdato: Fleksibel

I Tanzania har du forskellige muligheder for et praktikophold inden for medicin, idet du kan arbejde på hospital eller klinik og i Dar es Salaam eller Arusha.

Ved at rejse ud i et praktikophold med Projects Abroad er du sikker på at få god støtte og vejledning fra den første kontakt og til du er hjemme igen, rigere på oplevelser og erfaringer. Du får en god rådgivning om dokumentationskrav og det øvrige papirarbejde, og vi beder dig først om at tilmelde dig, når vi har en praktikaftale klar til underskrift.

Din rolle som praktikant

Du arbejder sammen med uddannede læger på klinikker eller på store, offentlige hospitaler. På hospitalerne kan du arbejde på forskellige afdelinger, og dermed fokusere på et bestemt fagområde, f.eks. traume eller pædiatri.

Du skal forvente at arbejde med meget basale faciliteter og standarder som ikke matcher hvad vi har i Danmark. Trods manglen på ressourcer gør de lokale læger alt hvad de kan for patienterne, men du bør alligevel være forberedt på at tilværelsen på et hospital i Tanzania ikke er positiv hele tiden.

Hver måned arrangerer vi både workshops og en outreach, hvor du sammen med lokale medarbejdere udfører gratis sundhed

Praktikophold på Masaihospital

Frivillige på projekt inden for almen medicin

Du kan også vælge at arbejde på vores unikke projekt i et Masaiområde. Her bor og arbejder du på et lille hospital sammen med et team af læger og sygeplejersker.

Forholdene er meget basale, og behandlingsstandarden vil tider ligge langt under hvad du er vant til på grund af manglende ressourcer. 90% af patienterne er Masai som til tider vil have et væsentligt anden syn på behandlingen end dig.

Sammen med dine lokale kollegaer vil du indimellem tage på outreach hvor I tager ud i området for at behandle patienter som ikke kan komme til hospitalet.

Du vil bo sammen med andre frivillige tæt på hospitalet. Projektet ligger omkring 5 timers kørsel fra Arusha, så du vil kun have mulighed for at mødes med frivillige fra andre projekter i weekenden.

De officielle sprog i Tanzania er engelsk og swahili, men swahili er klart mest dominerende i lokalsamfundet. Du kan med fordel supplere dit arbejde med et sprogkursus og derved få en dybere forståelse for lokalsamfundet.

Bæredygtige praktikophold med etiske retningslinjer

I samarbejde med vores lokale partnere har vi udviklet en langsigtet handlingsplan, som adresserer udfordringer og behov i det pågældende land.

Vi bruger en sikker og anonym global database til at dokumentere og følge vores frivilliges arbejde på projekterne. Her noterer vi alle oplysninger indsamlet fra outreaches, sundhedskampagner, og anonymiserede patientprofiler, så vi kan følge udviklingen for både områder og den enkelte patient. Vi bruger også dataene til research og publikationer om sundhedsrelaterede emner. 

Det er afgørende, at du følger vores etiske retningslinjer og adfærdskodeks. Patienterne kommer altid i første række, og vi sørger for, at du får en grundig introduktion når du ankommer.

På en almindelig dag fulgte jeg en læge, hjalp patienter til og fra røntgen, målte blodtryk eller temperaturer. Når lægen var færdig med dagens arbejde, fulgte jeg en sygeplejerske og hjalp hende med at opmåle patienternes medicin.
Peder, frivillig
Tanzania Medicine & Healthcare Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲