You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Praktikophold i udlandet inden for Folkesundhed

Forøg din kunnen, frem din karriere, fyld din kuffert

Lad os arrangere dit praktikophold i udlandet, som vil give dig en lærerig og givende oplevelse for livet! Hvert år sender vi studerende ud på vores Folkesundhedsprojekter i hele verden, så lad os se på dine muligheder også.

Klik her for at vælge destination

Vi har gode erfaringer med at sende studerende i praktik på vores folkesundhedsprojekter. Det kan være, at du er folkesundhedsvidenskabstuderende, sygeplejerskestuderende eller medicinstuderende og gerne vil i praktik inden for feltarbejde. Her er folkesundhedsprojekterne oplagte, og du kan ringe til os for at høre mere

Typer af praktiksteder

Vi samarbejder med forskellige lokale partnere og du kan f.eks. arbejde med lokale NGO´er i Cambodja, på klinik på Madagaskar eller tage ud på outreaches og opsøge lokale indbyggere, som ellers kun har meget begrænset eller ingen adgang til læger i Togo.

Generelt er betingelserne og faciliteterne anderledes, end hvad du er vant til. Du vil f.eks. opleve at skulle arbejde med begrænsede ressourcer, og du vil opleve kulturelle forskelligheder og sprogbarrierer. Det varierer også meget fra land til land, hvordan folk beskæftiger sig med sundhedspleje, sygdomme eller handicap. Du vil derfor under din praktikperiode ikke kun forøge din kunnen, du vil udvide din horisont.

Bæredygtige projekter med etiske retningslinjer

I samarbejde med vores lokale partnere har vi udviklet en langsigtet handlingsplan, som addresserer udfordringer og behov i det pågældende land. Vi arbejder sammen om at nå målsætningen for handlingsplanen, og du vil se hvordan dit arbejde er vigtigt for den langsigtede indsats.

På alle vores projekter inden for Medicin & Sundhed bruger vi en sikker og anonym global database til at dokumentere og følge vores frivilliges arbejde på projekterne. Her noterer vi alle oplysninger indsamlet fra outreaches, sundhedskampagner, og anonymiserede patientprofiler, så vi kan følge udviklingen for både områder og den enkelte patient. Vi bruger også dataene til research og publikationer om sundhedsrelaterede emner.

Det er afgørende, at alle frivillige og studerende på projekter inden for Medicin & Sundhed følger vores etiske retningslinjer og adfærdskodeks. Patienterne kommer altid i første række, og vi sørger for, at du får en grundig introduktion når du ankommer.

Praktikanter på ergoterapiprojekter er også meget velkomne på outreaches, selvom fokus ikke lige er på ergoterapi. Her kan du andre patienter og give gode råd.

Praktikophold i udlandet – hvorfor?

Der er flere fordele ved et praktikophold i udlandet:

 • Øget forståelse for andre kulturer og samfundsproblematikker;
 • Uvurderlig praktisk erfaring inden for dit felt;
 • Et styrket CV der signalerer gåpåmod, selvstændighed og åbenhed;
 • Personlig og faglig udvikling og større selvsikkerhed qua oplevelsen at stå på egne ben i et udviklingsland og være mere ansvarlig for egen læringsproces;
 • Store rejseoplevelser og kulturudveksling.

Praktikophold med Projects Abroad – hvorfor?

 • 25+ års erfaring med at arrangere praktikophold og frivilligt arbejde i udviklingslande;
 • Mulighed for praktikophold i Asien og Afrika;
 • Skræddersyet praktikforløb efter dine ønsker og krav om merit;
 • Fleksible startdatoer – rejs når det passer dig;
 • Lokalt ansatte i samtlige lande sikrer kvalitet, støtte og sikkerhed;
 • Professionel rådgivning fra danske medarbejdere;
 • Fokus på bæredygtighed og kvalitetssikring.

Med Projects Abroad bliver du holdt i hånden fra start til slut, så du har altid en erfaren og professionel organisation i ryggen.

Praktikophold inden for Folkesundhed i:

Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲