You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med Natur & Miljø i Nepal

Oversigt
Projektoversigt
 • Placering: Ghandruk i Annapurnabjergene
 • Rolle: At hjælpe med research af dyrelivet og beskytte biodiversiteten
 • Research: Beskyttelse af lokale dyrearter som hjortearten, muntjac, den asiatiske leopardkat, bjørne, almindelige leoparder og forskellige arter af udrydningstruede gribbe.
 • Miljø: Himalayabjergene
 • Indkvartering: Familiedrevet hostel
 • Priser: Fra Loading...
 • Projektlængde: Fra 2 uger
 • Startdato: Fleksibel

Nepal har en unik geografi og biodiversitet. Der er mange forskellige levesteder for Nepals rige dyre- og planteliv, og Nepal byder på både så forskellige klimaer som tropisk skove og høje bjerge, deriblandt verdens højeste, Mount Everest.

Nepal har mere end 240 punkter over 6 kilometers højde, og i disse områder kæmpes der nu hårdt for naturen og miljøet. På grund af klimaforandringer, tab af levesteder og menneskers indtrængen er biodiversiteten under hårdt pres, og nedbrydelse af miljøet er desværre i gang.

Alle frivillige uanset baggrund kan arbejde på disse projekter, uanset om du rejser i forbindelse med sabbatår, kvote 2, praktikophold, en grupperejse, som voksenfrivillig, med din familie, som professionel eller hvad du nu har i tankerne. Vi garanterer store naturoplevelser imens du yder en vigtig indsats for miljøet.

Vores Natur & Miljøprojekt i Nepal er placeret i de smukke Annapurnabjerge i Himalaya, og her er vores arbejde at hjælpe med at bevare og forbedre biodiversiteten samt at støtte den sociale udvikling i Ghandruk.

Det er et skatkammer med hensyn til biodiversitet, og her lever mange forskellige arter af planter, pattedyr, fugle, reptiler og amfibier. Du kan for eksempel se hjortearten, muntjac, den asiatiske leopardkat, bjørne, almindelige leoparder og forskellige arter af udrydningstruede gribbe.

Vi samarbejder med en offentlig naturbeskyttelsesorganisation, Annapurna Conservation Area Project (ACAP), som arbejder for at beskytte og bevare diversiteten, og her spiller vores frivillige en stor rolle i dette vigtige arbejde.

Frivilligt arbejde med Natur & Miljø

Arbejdspladsen på naturbevaringsprojektet i Nepal

Inden du starter med at arbejde på selve projektet, deltager du i undervisning og introduktion til området Nepals 3.største by, Pokhara, som ligger ved foden af Annapurnabjergene og cirka tre timers kørsel fra projektet. Dette er for at sikre, at vores frivillige forstår arbejdets natur og formål, og hvordan hvert projekt bidrager til den overordnede indsats for bevarelse og forbedring af biodiversiteten i området.

Du kan arbejde med forskellige opgaver såsom:

 • Research af dyrelivet – Vi bruger forskellige teknikker, sensorer og kameraer for at monitorere dyrelivet. Når dyrebestanden falder eller når visse dyrearter begynder at dominere i økosystemet, er det indikatorer på at området er under pres menneskelig aktivitet. Det er derfor vigtigt at monitorere og rapportere om denne udvikling, så vi kan lave strategier der modvirker udviklingen. Vores research beskæftiger sig hovedsageligt med reptiler, padder, sommerfugle og rododendronplanter. 
 • Truede dyrearter - Vi lægger stor vægt på research af truede dyrearter. Nepal er hjemsted for nogle af de mest sjældne og sky dyrearter på Jorden, og vi har allerede set billeder af leoparder, bjørne og desmerdyr.

 • Fugleobservation - Nepal har 867 forskellige fuglearter - og det er faktisk hele 8% af klodens forskellige fuglearter. 35 af disse arter er decideret udrydningstruede, så derfor er noget af vores fokus på at lave research og monitorere dem. Indtil videre har vi identificeret over 200 arter og udgivet tidsskrifter om sjældne arter, som for eksempel Broget Drossel. Vi benytter os af MacKinnon List teknikken til at identificere forskellige fuglearter.

 • Sommerfugle - Sommerfugle er nogle af de mest forskelligartede dyr på kloden, og de har derfor stor betydning på vores projekt. Vi er i gang med lave en optælling af arter, og vi undersøger hvilke arter der bor i området fast og hvilke arter der kun er der periodevist.

 • Padder og krybdyr - Annapurna er hjemsted for 40 reptilarter og 23 amfibiearter, og igennem blandt andet natlige observationer laver vi et studie om disse arter og deres habitat.

Nepals smukke og varierede natur

 • Indsamling af skrald – Med hjælp fra lokalbefolkningen samler vi skrald fra floder, skove og landsbyer. Det hjælper indbyggerne med at forstå vigtigheden af genbrug såsom plastik og glas og hvordan skrald skader naturen. Indsamling af skrald finder ikke sted i øjeblikket, men det er et projekt vi håber på at få igangsat snarest.

 • Planteidentifikation – Vi indsamler eksemplarer af planter fra naturen, identificerer dem, tørrer dem og gemmer dem til samlingen. Det lærer også meget om plantelivet i området og du vil lære om planteidentifikation og opbevaring.

 • Oplysningsarbejde om naturbevaring – Vi afholder workshops og forskellige events i lokalområdet. Dette afhænger ofte af dine interesser længden af dit ophold.

 • Vandstation - Data om temperaturer, luftfugtighed  og regnfordeling bliver indsamlet, da der ikke er en vejrstation i området.

 • Rododendron Regeneration Survey - Dette nye studie vil forsøge at fastlægge, hvorvidt påstandene om, at området rummer den største rododendron-skov er sande. Frivillige vil deltage i at måle bestanden og undersøge om menneskeskabte påvirkninger vil have indflydelse på regenerationen af skoven.

 • Aktiviteter i lokalsamfundet – Disse varierer fra lektioner i nepalesisk madlavning til at hjælpe med at plante te-og risplanter, til at lære lokale håndværk til almindeliget vedligeholdelsesarbejde såsom at reparere hegn.

På grund af Nepals varierende klima foregår ovenstående aktiviteter ikke året rundt. Regntiden løber fra juni til september, og der er noget mere tørt resten af året. Aktiviteterne på projektet tilrettelægges ud fra årstiden og vejrforholdene.

Oppe i Ghandruk havde vi frivillige en masse opgaver, deriblandt at sætte kamerafælder op, fugleobservation, sommerfugleindfangning/optælling, trekking til andre landsbyer i reservatet hvor der ville blive lavet interviews med de lokale.
Casper, frivillig

En gruppe af frivillige på naturbevaringsprojektet i Nepal

Indkvartering og faciliteter på Natur & Miljøprojektet

Frivillige indkvarteres sammen på et lokalt hostel i Ghandruk, som ligger omkring 3 timers kørsel fra Pokhara. Stedet drives af en lokal familie; faciliteterne er primitive, men du kan glæde dig til at vågne op til synet af Himalaya.

Vi sørger for alle måltider, og livet i Ghandruk vil give dig en unik kulturel oplevelse. Alle frivillige på projektet bor sammen, så I vil udvikle et godt og tæt sammenhold.

Bæredygtige projekter

Det er essentielt, at dit hårde arbejde har en reel effekt. På vores Natur & Miljøprojekter har vi sammen med vores lokale partnere udviklet en langsigtet handlingsplan, en management plan, som forklarer formålet med projektet, arbejdsopgaverne og hvordan du som frivillig er vigtig for projektet.

Vores lokale personale på projekterne er uddannet og særdeles kvalificeret inden for naturbevaring og de sørger for, at du som frivillig får en grundig oplæring på projektet og dermed kan bidrage bedst muligt.

Er du til fantastisk natur i et stille og fascinerende land, så er dette projekt i Nepal helst sikkert noget for dig. Du bør være opmærksom på at der vil være meget vandring i bjergene, så du bør være i en fornuftig fysisk form.

Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲