You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med Natur & Miljø i Thailand

Oversigt
Projektoversigt

Frivilligt arbejde på vores Natur & Miljøprojekt i Thailand er en garanti for imponerende naturoplevelser. Koralrevene og mangrove sumpene ved Thailands kyst er fantastiske og smukke områder, men desværre trues de af Thailands voksende turistindustri, den medfølgende forurening og en destruktiv fiskeripraksis.

Projects Abroad arbejder, i tæt samarbejde med Phuket Marinebiologisk Center og Krabi Fishing Departement, på at beskytte disse økosystemer ved at udføre videnskabeligt arbejde og mindske de menneskeskabte skader. Du kan blive en del af arbejdet med at bevare det maritime miljø ved at deltage i vores dykning- og marineprojekt på den fantastiske kyst ved Andamanhavet.

Din rolle som frivillig

Dykkerkurser
Hvis du ikke har nogen dykkererfaring vil den første uge på dit projekt gå med at få dykkercertifikaterne på plads. Vi samarbejder med Kontiki dykkercenter, som er et femstjernet PADI center, hvis ansatte er fuldt kvalificerede instruktører og ”dive masters”. Du vil få Padi Open Water certifikatet, og du vil dermed få en god teoretisk og praktisk viden om dykning. Som PADI-certificeret dykker kan du deltage fuldt ud i naturbevaringsarbejdet under vand.

Har du allerede PADI Open Water, vil du få PADI Advanced Open Water certifikatet. Alle frivillige som arbejder i mindst 4 uger på dette projekt efter 1. juli 2015 får ligeledes et Projects Abroad Survey Diver certifikat, som er et PADI-certificeret specialdyk der involverer researchteknikker under vand.

Frivillig på naturbevaringsprojektet i Thailand

Vi gør opmærksom på at frivillige på dette projekt skal indhente og medbringe en helbredserklæring fra egen læge. Du vil typisk have to dyk om dagen 3 gange om ugen, hvor du hjælper til med undersøgelser, indsamling af data og oprydning under havoverfladen.

Ved at observere og analysere skader på koralrevet, fisk og andre havdyr hjælper vores frivillige med at fastslå, hvordan man bedst kan beskytte det maritime miljø fra farerne fra den voksende turisme og generelle skødesløshed. Denne information indgår i en større database, som benyttes verden over af eksperter indenfor marinebiologi.

Det var en virkelig fed oplevelse, hvor vi følte os som et fællesskab og en del af noget større, samtidig kunne vi se med vores egne øjne, at vi gjorde en forskel.
Anja, frivillig

Vores frivillige trænes i Reef Check metoden for at indsamle information om udviklingen, degraderingen og den overordnede tilstand blandt områdets koralrev og fiskebestande. Denne information er en del af det store Reef Check International, som er en database der benyttes af eksperter verden over. Projects Abroad og Reef Check har de samme målsætninger: oplysning af offentligheden om værdien af koralrevene og om den nuværende maritime tilstand. Vi samarbejder med Phuket Marinebiologisk Center og Krabi Fishing Departement om at skabe et globalt netværk af frivillige der er trænet i Reef Checks undersøgelsesmetoder. De frivillige vil i fremtiden hjælpe med at engagere lokalsamfund verden over til at beskytte de resterende koralrev og udbedre skader på eksisterende koralrev.

Som frivillig kan du blive involveret i følgende aktiviteter:

  • Reef Check undersøgelser
  • Bjærgningsdykning
  • Genskovning
  • Oplysningsarbejde og uddannelse
  • Bio-workshops

Dit frivillige arbejde fastlægges fra uge til uge, og opgaverne varierer, afhængigt af årstiden, vejret og antallet af frivillige på projektet. Som frivillig vil du normalt arbejde 5 dage om ugen med 2 dages fri til at slappe af, rejse rundt eller involvere dig i nogle af de mange andre aktiviteter, området tilbyder.

Frivillige på naturbevaringsprojektet i Thailand

Reef Check undersøgelser

Når du har lært at dykke vil vores lokale marinebiolog sammen med vores uddannede personale lære dig om terminologi, procedurer og metoder i undersøgelser af rev og koraler. Du vil lære at identificere forskellige arter, deres levesteder og vaner. Du vil derefter deltage aktivt i indsamling af data, analyser og dokumentation. Vi deler vores viden med de lokale myndigheder og NGO’er for at kunne yde en fælles indsats i at beskytte havmiljøet i Thailand.

Bjærgningsdykning

Du trænes i sikre og miljøvenlige teknikker som bruges til at rense havet for affald. Vi foretager bjærgningsdyk, hvor vi indsamler affald fra koralrevene. Dette kan indebære opsamling af affald, at lukke fisk ud fra gamle fælder og fjernelse af generende fiskesnører.

Genskovning

Genskovning er et vigtigt element i bevarelse og beskyttelse af kysten. Kombineret med menneskeskabte aktiviteter såsom rydning af skove for at oprette plantager og landbrug har naturlige begivenheder såsom tsunamien i 2004 gjort det svært for naturlige skove at overleve. Vi samarbejder med lokale om at bevare og genetablere naturlig bevoksning til gavn for havmiljøet og det lokale dyreliv.

PADI logo

Oplysningsarbejde

Vi er også med til at oplyse om miljøhensyn og undervise lokalbefolkningen i bæredygtige tilgange til naturen. Vi underviser på skoler, og vi tager ud i de lokale samfund og taler med befolkningen.

Bio-workshops

Billede af Project Aware logo

Vores frivillige kan også få mulighed for at deltage i workshops og lære mere om miljø og bæredygtighed. Disse workshops arrangeres af internationalt anerkendte eksperter og lokale indbyggere. Vores frivillige kan også deltage i foredrag af eksperter inden for forskellige områder af miljø, bæredygtighed og bevarelse af skrøbelige naturområder.

De fysiske rammer

Du bor i Ao Nam Mao, som ligger syd for Ao Nang, cirka 10 minutters kørsel fra centrum. Vi arrangerer transport for vores frivillige til og fra arbejde. Hvis du vil indtil byen i din fritid er det nemt at hyre en tuk tuk. Du vil dele en bungalow med tre andre frivillige i en frodig mangroveskov. Hver bungalow har eget badeværelse samt elektricitet og rindende vand. Kost er selvfølgelig inkluderet og du spiser sammen med de andre frivillige på en lokal restaurant. Når du arbejder på dit projekt arrangerer vi frokost eller du får en madpakke med på turen.

Du bør være opmærksom på, at arbejdet kan påvirkes af dårligt vejr. Vi tilpasser bedst muligt arbejdsaktiviteterne efter vejrforholdene.

Det er også muligt at arbejde i en uge på dette projekt som tillæg til et af de andre projekter i Thailand. Dette giver dig en rigtig god mulighed for at få imponerende naturoplevelser med hjem fra Thailand.

Månedsrapport Divemaster Data & Rapporter Conservation Management Plan Thailand
Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Tilbage til toppen ▲