You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med Natur & Miljø i Cambodja - Dykning & Marineprojekt

Oversigt
Projektoversigt

Vi stopper desværre dette projekt i 2018. Du kan i stedet overveje vores spændende dykkerprojekter i Belize, Fiji og Thailand!

 • Placering: Koh Sdach
 • Rolle: At hjælpe med undersøgelser af havmiljøet og oprydning på strande
 • Research: Beskyttelse af udryddelsestruede søheste
 • Miljø: Havmiljø
 • Indkvartering: Bungalows
 • Priser: Fra Loading...
 • Projektlængde: Fra 1 uge
 • Startdato: Fleksibel

PADI logo

Projektet foregår på den smukke ø, Koh Sdach, i den Thailandske Golf. Cambodjas bedste dykkersteder er tæt herpå, og inkluderer blandt andet sjældne parringssteder for søheste. Cambodja er hjem for mange truede dyrearter, såsom søheste, havskildpadder og krabber, og det er derfor vigtigt, at der gøres en indsats for at beskytte det truede miljø.

Alle frivillige uanset baggrund kan arbejde på disse projekter, uanset om du rejser i forbindelse med sabbatår, kvote 2, praktikophold, en grupperejse, som voksenfrivillig, med din familie, som professionel eller hvad du nu har i tankerne. Vi garanterer store naturoplevelser imens du yder en vigtig indsats for miljøet.

Vi etablerede dette projekt for at hjælpe til med at beskytte søhestene i Cambodja. For at lave så bred en indsats som muligt har vi udvidet projektet til også at inkludere oplysningsarbejde om konsekvenserne af ulovligt fiskeri. Vi håber at se en stigning i antallet af søheste i området efterhånden som vi laver research om deres habitat og adfærd.

Billede af Project Aware logo

Vi etablerede dette projekt for at hjælpe til med at beskytte søhestene i Cambodja. For at lave så bred en indsats som muligt har vi udvidet projektet til også at inkludere oplysningsarbejde om konsekvenserne af ulovligt fiskeri. Vi håber at se en stigning i antallet af søheste i området efterhånden som vi laver resercah om deres habitat og adfærd.

Frivilligt arbejde med Natur & Miljø

Frivillige på naturbevaringsprojektet i Cambodja

Først vil du lære at dykke. Du vil få et Open Water certifikat inkluderet i prisen. Frivillige som arbejder i mindst 4 uger på dette projekt får ligeledes et Projects Abroad Survey Diver certifikat, som er et PADI-certificeret specialdyk der involverer researchteknikker under vand.

Du vil arbejde med en række forskellige områder inden marinebiologi. Arbejdsopgaverne under vand kan for eksempel indebære

 • bjærgningsdyk for at rengøre havbunden,
 • indsamling af data om marinebiodiversitet- heraf identifikation om søheste og kortlægning af koraler,
 • indsamling af skrald på strande,
 • monitorering af fiskeres fangster,

Dit arbejdsskema fastlægges fra uge til uge, og opgaverne varierer, afhængigt af årstid, vejret og antallet af frivillige på projektet. Som frivillig vil du normalt arbejde 5 dage om ugen med 2 dages fri til at slappe af, rejse eller involvere dig i nogle af de mange andre aktiviteter, området tilbyder.

Frivillig på projektet inden for marinebiologi og dykning i Cambodja

Det er også muligt at arbejde på dette projekt uden at deltage i dykkeraktiviteterne. Du kan snorkle på havoverfladen eller arbejde med landbaserede aktiviteter, når de andre frivillige dykker. Der er rigeligt med arbejde til alle som har en oprigtig interesse i naturbevaringsarbejde.

Vi har et tæt samarbejde med de lokale fiskere i landsbyen, og det er vigtigt at få dem involveret i naturbevaringsarbejdet. Vi laver derfor forskellige oplysningsaktiviteter med lokale børn; det kan for eksempel være ved at indsamle skrald i naturen eller lave undervisning.

To gange om ugen tager vi hen til øens skole for at undervise i naturbevaring. Det sker igennem mere kreative aktiviteter; vi har f.eks. lavet dukketeater om hajer, forskellige genbrugsaktiviteter og meget mere. Det har altid fokus på beskyttelse og bevaring af naturen.

Med jævne mellemrum samler vi skrald på strandene, og det foregår ofte i samarbejde med landsbyens indbyggere. Mange fiskere har desværre end tendens til at smide deres skrald i havet, så der skyller meget op på stranden.

Det er vigtigt at vide hvordan man beskytter naturen uanset hvor i verden man er. Det jeg har lært om marinebiologi indtil videre vil klart være brugbart når jeg starter med at læse.
Emilie, frivillig

Indkvartering og faciliteter på Natur & Miljøprojektet

Frivillige på dette projekt overnatter oftest en enkelt nat i Phnom Penh, før de bliver kørt til busterminalen og sat på den lokale minibus til Koh Sdach. Din billet er arrangeret på forhånd og en ansat fra projektet henter dig ved busstoppet Poy Japoon Beach. Herfra sejler I med speedbåd til øen, hvilket tager små fem minutter. Busturen fra Phnom Penh tager syv til  otte timer. 

Frivillige rengør en strand i Cambodja

Frivillige bor sammen i huse på pæle i vandet ved fiskerlandsbyen, Koh Sdach. Frivillige bor sammen i værelser. Der er strøm, badeværelser, toiletter i husene. Frivillige spiser sammen i en stor spisesal eller på terrassen med udsigt over havet. Udover fiskerlandsbyen har øen også et par gæstehuse og masser af skov. Der er masser muligheder for at møde lokale landsybyboere og derved lære mere om den lokale kultur.

Du bør være opmærksom på, at Cambodjas regntid er i juli og august, og at arbejdet på projektet derfor kan blive forstyrret af vejrforholdene. Dette er også gældende for andre perioder med megen blæst og regn.

Bæredygtige projekter

Det er essentielt, at dit hårde arbejde har en reel effekt. På vores Natur & Miljøprojekter har vi sammen med vores lokale partnere udviklet en langsigtet handlingsplan, en management plan, som forklarer formålet med projektet, arbejdsopgaverne og hvordan du som frivillig er vigtig for projektet.

Vores lokale personale på projekterne er uddannet og særdeles kvalificeret inden for naturbevaring og de sørger for, at du som frivillig får en grundig oplæring på projektet og dermed kan bidrage bedst muligt.

Divemaster Månedsrapport Data & Rapporter Conservation Management Plan Cambodia
Kontakt os på:
(+45)­­ 42 40 90 20
Tilbage til toppen ▲