You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med Natur & Miljø i Costa Rica

Oversigt
Projektoversigt
 • Placering: Barra Honda Nationalpark
 • Rolle: At hjælpe med at beskytte dyrelivet, afholde uddannelsesprogrammer og vedligeholde nationalparken
 • Research: Flagermus, bevoksning, sommerfugle og lyserøde araer
 • Miljø: Tropisk tørskov
 • Indkvartering: Sovesale i reservatet
 • Priser: Fra Loading...
 • Projektlængde: Fra 1 uge
 • Startdato: Fleksibel

Vores Natur & Miljøprojekt foregår i Barra Honda National Park, som ligger omkring fire timers kørsel fra Heredia og omkring 20 minutter fra byen, Nicoya. Barra Honda National Park er et 928 hektar stort tropisk naturreservat, som har et fantastisk netværk af underjordiske huler og grotter.

Alle frivillige uanset baggrund kan arbejde på disse projekter, uanset om du rejser i forbindelse med sabbatår, kvote 2, praktikophold, en grupperejse, som voksenfrivillig, med din familie, som professionel eller hvad du nu har i tankerne. Vi garanterer store naturoplevelser imens du yder en vigtig indsats for miljøet.

Det primære formål med projektet er at hjælpe med at sikre, at Costa Ricas naturressourcer ikke destrueres. Mere end 25% af hele Costa Rica er naturparker og reservater som har til formål at bevare og beskytte plante- og dyrelivet i landet. Økoturisme er er stort i Costa Rica og indbringer flere milliarder kroner om året; men den øgede turisme er også til fare for netop naturen og miljøet.

Et andet vigtigt element i projektet er oplysning og undervisning om naturbevarelse. For at sikre en bæredygtig omgang med naturen er det vigtigt, at de lokale indbyggere forstår, hvordan de skal behandle naturen for at den kan blive ved med at eksistere som den gør i dag. Vores frivillige er derfor med til at besøge skoler og lokalsamfund for at fortælle om beskyttelse af naturen.

Frivillige på naturbevaringsprojektet researcher i regnskoven

Vi bidrager også med nye initiativer, men den primære opgave for vores frivillige er at lave research om områdets dyreliv samt udføre vedligeholdelsesarbejde. Du kan hjælpe med at forbedre forholdene for en række forskellige dyr såsom reptiler, forskellige arter af flagermus, coati, kattedyr og forskellige fugle og pattedyr. Arbejdet ledes og overvåges af erfarent, lokalt personale.

Frivilligt arbejde med Natur & Miljø

Frivillig på naturbevaringsprojekt med abe

Du kan arbejde med følgende arbejdsopgaver

 • Research om det lokale dyreliv ved brug af sensorer, kameraer og lignende. Lige nu undersøger vi pattedyr, sommerfugle, fugle og flagermus.
 • Blå Flag projekt, hvor vi hjælper lokale skoler med bygge øko-haver og genbrugscentre for få en Blå Flag-pris,
 • Oplysning og undervisning på skoler og i lokalsamfund,
 • Konstruktion, vedligeholdelse og udbygning af stier i parken,
 • Optagelse af klima- og vejrforhold,
 • Kortlægning af stier, floder og andre vigtige elementer i parken,
 • Vedligeholdelse af parkens gartneri, som har oprindelige arter af træer som bruges til genskovning,
 • Vedligeholdelse af brandbælter (i tørkeperioden),
 • Konstruktion af nationalparkens første biogasanlæg.

Du arbejder i gennemsnit seks timer om dagen. Du starter morgenen med at monitorere eller researche dyrelivet. Om eftermiddagen arbejder vores frivillige typisk tættere på lejren. Der er en pause midt på dagen, hvor de frivillige slapper af og undgår middagsvarmen. De frivillige deles op i forskellige teams, så du vil arbejde på forskellige opgaver på forskellige tidspunkter. Sammen med det lokale personale hjælper du også til i andre nationalparker indimellem.

Jeg føler mig meget heldig, at jeg kunne få lov til at deltage i de mange forskellige projekter. Det indebar bl.a. at nedstige 17 m lodret med sikkerhedsudstyr til parkens berømte drypstenshule, kravle igennem næsten umulige smalle sprækker, sidde i 41 meters dybde i total mørke. Super god start!
Agnes, frivillig

I løbet af dit ophold vil du deltage i en række forelæsninger af vores lokale personale. Emnerne handler om alt fra general naturbevaring til mere specifikke emner relevant for Barra Honda. Vores lokale ansatte er alle uddannede inden for biologi eller naturforvaltning.

Indkvartering og faciliteter på Natur & Miljøprojektet

Frivillige på research i regnskoven

Vores frivillige bor i en lejr i parken. Lejren har fire soveværelser, hvor der kan bo op til seks frivillige i hvert; der er badeværelse med koldt vand, toilet og håndvask. Hvert værelse er også udstyret med hylder og ventilatorer. Der er også et stort fællesområde i lejren, hvor frivillige spiser og slapper af sammen. Det er muligt at se tv og dvd i fællesområdet. I fællesområdet er også et køkken, og lejrens kok, Meicil, er altid modtagelig over for nye forslag til menuen og tager hensyn til særlige ønsker, f.eks. hvis du er vegetar. Hun hjælper dig også gerne med at øve dit spanske eller dine dansetrin!

Lige uden for parken, omkring 5 minutters gang fra lejren, er der en stor fodboldbane, som kan benyttes frit. Dette område byder også på en svømmepøl og en lille bar, som kan benyttes for et mindre beløb. I området finder du også smukke udkigspunkter, hvorfra du kan se Tempisquefloden og nogle af de nærliggende øer. Mange af Costa Ricas lækre strande er nemme at komme til fra Nicoya.

Der er varmt i Barra Honda året rundt, men der er regntid fra maj til november. Omfanget af regntiden bliver dog stadigt sværere at forudsige. Ikke desto mindre er dette projekt åbent hele året, og der er altid rigeligt med arbejde til vores frivillige. Opgaverne vil dog variere i forhold til vejrforholdene.

Bæredygtige projekter

Det er essentielt, at dit hårde arbejde har en reel effekt. På vores Natur & Miljøprojekter har vi sammen med vores lokale partnere udviklet en langsigtet handlingsplan, en management plan, som forklarer formålet med projektet, arbejdsopgaverne og hvordan du som frivillig er vigtig for projektet.

Vores lokale personale på projekterne er uddannet og særdeles kvalificeret inden for naturbevaring og de sørger for, at du som frivillig får en grundig oplæring på projektet og dermed kan bidrage bedst muligt.

Naturprojektet i Costa Rica er perfekt for dig, hvis du ønsker en stor naturoplevelse men samtidigt gerne vil lave almindelige fritidsaktiviteter. Du vil her kunne opnå en fin kombination af spændende arbejde og hyggelige stunder med andre frivillige.

MånedsrapportManagement Plan, Data & Rapporter
Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲