You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde med Mikrofinans i Senegal

Oversigt
Projektoversigt
  • Placering: St Louis
  • Rolle: At hjælpe lokale entreprenører med at styrke deres virksomhed
  • Forretningsområder: Mikrofinans
  • Krav: Du skal være mindst 18 år og skal tale godt fransk
  • Indkvartering: Værtsfamilie
  • Priser: Fra 15.150 kr
  • Projektlængde: Fra 1 uge
  • Startdato: Fleksibel

Projects Abroad arbejder med gadebørn i Senegal; lokalt er disse gadebørn kendt som Talibés. Det er oftest unge drenge som sendes fra landsbyer langt ude på landet til religiøse kostskoler, hvor de ikke modtager nogen formel undervisning og ofte er tvunget til at tigge om penge og mad på gaden. Der er allerede etableret to centre i St. Louis, hvor Talibés kan bo fra dag til dag, og Projects Abroad støtter Talibés i at etablere en struktureret tilværelse, hvor de arbejder som selvstændige.

Der er allerede etableret to centre i St. Louis, hvor Talibés kan bo fra dag til dag, og Projects Abroad støtter Talibés i at etablere en struktureret tilværelse, hvor de arbejder som selvstændige.

Frivillig på mikrofinans-projektet i Senegal

Uanset om du vil af sted i et sabbatår, for at optjene point til kvote 2, i forbindelse med et praktikophold i udlandet, som voksenfrivillig eller som professionel kan du arbejde som praktikant på dette projekt.

Vores Mikrofinansprojekt i Senegal går ud på at yde små lån til Talibés. Med den rette rådgivning kan de etablere en mindre virksomhed og indtjening og dermed betale lånet tilbage over en periode. Når lånet er tilbagebetalt, kan pengene bruges til at støtte den næste Talibés.

Lige nu arbejder Projects Abroad med Talibés på vores humanitære projekter, hvor vi igennem programmer inden for uddannelse, hygiejne, sundhed og sport opbygger et forhold til Talibés, som vi bruger som grundlag for et forretningssamarbejde inden for mikrofinans. Dette tætte samarbejde hjælper os med at udvælge de bedst passende kandidater, som så får et lån til at opstarte egen virksomhed.

I Senegal er hovedsprogene fransk og wolof. Det er ikke et krav for dig at kunne tale det lokale sprog, men det vil bestemt være en fordel at kunne nogle gloser for, at du får et større personligt udbytte af dit arbejde. Du kan derfor overveje at supplere dit arbejde med sprogkursus i fransk eller wolof.

Din rolle på projektet

Dit daglige arbejde vil bestå i flere forskellige opgaver såsom at gennemlæse forretningsplaner, udvikle marketingsstrategier, håndtere lånekonti, monitorere Talibés som allerede har modtaget lån, afholde ugentlige workshops og ellers yde generel rådgivning og støtte.

Frivillig rådgiver lokale i Senegal

Igennem dette projekt vil du få en særlig indsigt i arbejdet med at udvikle mindre virksomheder i et udviklingsland, ligesom at du ser hvordan mikrofinans kan hjælpe udfordrede unge til en hverdag uden fattigdom. De vil i stedet udvikle sig til selvforsørgende og uafhængige voksne.

Du arbejder side om side med vores lokale personale, og du vil få en vejleder på projektet. Du vil således have en sparringspartner som du kan stille spørgsmål og få hjælp af.

Du vil have en udfordrende men lærerig hverdag i et nyt og fremmed miljø, og du kan forvente at rejse hjem med en stor oplevelse i bagagen.

Månedsrapport
Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲