You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde inden for Sygepleje i Tanzania

Oversigt
Projektoversigt
  • Placering: Moshi, Arusha, Endulen
  • Din rolle: At observere og assistere lokale læger og få relevant erfaring.
  • Projekttype: Hospital og sundhedsklinikker
  • Indkvartering: Værtsfamilie
  • Priser: Fra 15.150 kr
  • Projektlængde: Fra 2 uger
  • Startdato: Fleksibel

Vores sygeplejeprojekter foregår i Moshi og i Arusha tæt på Kilimanjaro samt i Endulen i Ngorongoro Nationalpark, hvor vi samarbejder med hospitaler og klinikker samt arrangerer outreaches.

Uanset om du rejser i et sabbatår, for at optjene point til kvote 2, som studerende i praktikophold, eller som voksenfrivillig, vil du få en lærerig oplevelse på et sygeplejeprojekt i Tanzania.

Er du allerede uddannet sygeplejerske, skal du også være særdeles velkommen til at bidrage med din viden og erfaring som professionel.Der er efterspørgsel på kvalificerede sygeplejersker på projekterne.

Uanset hvor du arbejder, vil du få god hjælp fra Projects Abroad. Du vil få en koordinator fra vores lokale team, som vil støtte dig under hele dit projektforløb.

Din rolle på projektet

Du følger lokale læger og sygeplejersker i deres daglige arbejde for at lære igennem observation og dialog. Frivillige uden uddannelse og erfaring vil altid indtage observerende rolle, og skal ikke forvente praktisk arbejde.

Er du i gang med uddannelse og har du erfaring inden for faget, kan du muligvis komme til at hjælpe enkelte opgaver, f.eks. at måle blodtryk, måling af værdier hos patienter, skifte bandager, etc. Det er 100% op til de lokale læger at afgøre, hvilke opgaver du kn få.

På hospitalerne vil frivillige typisk indgå i rotation, så de arbejder på skiftende afdeling. Vil du gerne arbejde på en specifik afdeling, f.eks. skadestue eller børneafdeling, så kan dette ofte lade sig gøre.

Da vi begge ikke var uddannede, gik tiden mest med at observere hvad lægerne gjorde. Men det var stadig utrolig spændende og vi fik nogle gange lov til at hjælpe til med at assistere.
Karoline, frivillig

Vi afholder regelmæssigt workshops for alle frivillige og studerende på de medicinske projekter i Tanzania. Her kan du mødes med andre frivillige og vores lokale personale for at diskutere diagnoser og behandlinger.

Vi arrangerer ligeledes outreaches hvor frivillige sammen med lokale læger og sygeplejersker tager ud i lokalsamfundet for at give gratis sundhedsydelser og sundhedskampagner. 

Sygepleje på masaihospital

Frivillig behandler lokale børn på medicinsk projekt i Tanzania

Er du under uddannelse eller allerede færdiguddannet, kan du vælge at arbejde i Endulen i Ngorongoro Nationalpark. Her arbejder du på et lille hospital sammen med et team af læger og sygeplejersker. Forholdene er ret primitive, og behandlingsstandarden vil tider ligge langt under hvad du er vant til på grund af manglende ressourcer.

Hospitalet ligger i et område med mange masaier, og 90% af patienterne er masaier. Sammen med dine lokale kollegaer vil du indimellem tage på outreach hvor I tager ud i området for at behandle patienter som ikke kan komme til hospitalet.

Her bor frivillige sammen i et fælleshus i området. Projektet ligger omkring 5 timers kørsel fra Arusha, så du vil kun have mulighed for at mødes med frivillige fra andre projekter i weekenden.

Hospitalet er underbemandet, og det lokale personale har travlt. Det er derfor vigtigt at du selv udviser meget initiativ. Personalet har ganske enkelt ikke tid til at følge dig rundt og supervisere dig hele tiden. Vær klar til at påtage dig lavpraktiske opgaver og ellers hjælpe til hvor du kan.

Du arbejder mandag til fredag og har fri i weekenden. Du skal kunne arbejde på masaihospitalet i mindst 4 uger.

Bæredygtige projekter med etiske retningslinjer

I samarbejde med vores lokale partnere har vi udviklet en langsigtet handlingsplan, som adresserer udfordringer og behov i det pågældende land. Vi arbejder sammen om at nå målsætningen for handlingsplanen, og du vil se hvordan dit arbejde er vigtigt for den langsigtede indsats.

På alle vores projekter inden for Medicin & Sundhed bruger vi en sikker og anonym global database til at dokumentere og følge vores frivilliges arbejde på projekterne. Her noterer vi alle oplysninger indsamlet fra outreaches, sundhedskampagner, og anonymiserede patientprofiler, så vi kan følge udviklingen for både områder og den enkelte patient. Vi bruger også dataene til research og publikationer om sundhedsrelaterede emner. 

Det er afgørende, at alle frivillige og studerende på projekter inden for Medicin & Sundhed følger vores etiske retningslinjer og adfærdskodeks. Patienterne kommer altid i første række, og vi sørger for, at du får en grundig introduktion når du ankommer.

Tanzania Medicine & Healthcare Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲