You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde eller praktikophold inden for Folkesundhed i Madagaskar

Oversigt
  • PLACERING: Andasibe
  • ROLLE: At arbejde med forskellige sundhedsfaglige emner, sundhedskampagner og outreach i et landområde.
  • Projekttype: Klinik
  • INDKVARTERING: Gæstehus
  • PRISER: Fra 14.700 kr
  • ROJEKTLÆNGDE: Fra 1 uge
  • STARTDATO: Fleksibel

Frivilligt arbejde og praktikophold med Folkesundhed

Vi arbejder i en afsides, mindre by, Andasibe, som ligger cirka 4 timers kørsel fra hovedstaden, Antananarivo. Her har de lokale indbyggere ofte ganske begrænset adgang til sundhedssystemet, og familierne har oftest ikke råd til at få børnene vaccineret.

Når du deltager på vores Folkesundhedsprojekt i Madagaskar, enten som frivillig eller som studerende i praktik, hjælper du med at dele viden om fordelene ved vaccinationer, kendskabet til basal hygiejne og med at opfordre lokale indbyggere til at søge læge ved sygdom.

Uanset om du rejser i et sabbatår, for at optjene point til kvote 2, som studerende i praktikophold, eller som voksenfrivillig, vil du få en lærerig oplevelse på dette projekt.

Er du allerede uddannet inden for området, skal du også være særdeles velkommen til at bidrage med din viden og erfaring som professionel.

Når du starter på projektet, sørger vi for at du får en grundig introduktion og oplæring af vores lokale personale, og du vil hver dag arbejde sammen med professionelt sundhedspersonale. Du arbejder på en lokal klinik, som har en fødegang og et apotek.

Din rolle på Folkesundhedsprojektet

Du skal forvente at se sygdomme og diagnoser, som er usædvanlige i Danmark, og især tropesygdomme som malaria og denguefeber er hyppige. Du kan hjælpe med at forebygge sygdomstilfælde ved at arbejde med sundhedskampagner og dele brochurer ud og hænge plakater op i lokalsamfundet.

Du kan også holde oplæg og rådgive lokale indbyggere på såkaldte outreaches, hvor frivillige laver opsøgende arbejde i lokalsamfundet. Vi forventer også, at du hjælper til med at udfærdige rapporter og analysere data for at identificere kerneområder, som skal have ekstra fokus fra os.

Du vil lære en masse om Madagaskar, og om folkesundhedsarbejde igennem lokalt sundhedspersonale og patienter. Det lokale personale på projektet vil yde støtte og rådgivning til alle frivillige på projektet ligesom at de vil afgøre hvilke arbejdsopgaver du vil få.

Kendskabet til engelsk er meget begrænset i dette område, så du kan blive bedt om at give helt basal engelskundervisning en gang om ugen også.

Bæredygtige projekter med etiske retningslinjer

I samarbejde med vores lokale partnere har vi udviklet en langsigtet handlingsplan, som addresserer udfordringer og behov i det pågældende land. Vi arbejder sammen om at nå målsætningen for handlingsplanen, og du vil se hvordan dit arbejde er vigtigt for den langsigtede indsats.

På alle vores projekter inden for Medicin & Sundhed bruger vi en sikker og anonym global database til at dokumentere og følge vores frivilliges arbejde på projekterne. Her noterer vi alle oplysninger indsamlet fra outreaches, sundhedskampagner, og anonymiserede patientprofiler, så vi kan følge udviklingen for både områder og den enkelte patient. Vi bruger også dataene til research og publikationer om sundhedsrelaterede emner. 

Det er afgørende, at alle frivillige og studerende på projekter inden for Medicin & Sundhed følger vores etiske retningslinjer og adfærdskodeks. Patienterne kommer altid i første række, og vi sørger for, at du får en grundig introduktion når du ankommer.

Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲