You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde eller praktikophold med Ernæring i Sydafrika

Oversigt
Projektoversigt
  • PLACERING: Cape Town
  • Projekttype: Outreach
  • ROLLE: At give ernæringsholdige måltider og lave oplysningsarbejde om ernæring i fattige townships.
  • INDKVARTERING: Værtsfamilie
  • PRISER: Fra 18.150 kr
  • ROJEKTLÆNGDE: Fra 2 uger
  • STARTDATO: Fleksibel

Dreng fra Cape Town og frivillig spiser en sandwich

På ernæringsprojektet i Cape Town i Sydafrika arbejder du med ernæring og sund livsstil fra flere vinkler. Du arbejder sammen med lokal diætist og koordinator fra Projects Abroad. Vi giver dig en god oplæring i starten af projektet og du vil modtage god støtte fra vores lokale personale.

Uanset om du rejser i et sabbatår, for at optjene point til kvote 2, som studerende i praktikophold, eller som voksenfrivillig, vil du få en lærerig oplevelse på dette projekt.

Er du allerede uddannet inden for faget, skal du også være særdeles velkommen til at bidrage med din viden og erfaring som professionel.

Vi har set en udbredelse af livsstilssygdomme som diabetes, hjertekarsygdomme, forhøjet blodtryk, fedme og forhøjet kolesterol i lokalsamfundene i Sydafrika de seneste måneder, og med dette projekt forsøger vi igennem rådgivning, workshops og oplysningsarbejde at udbrede kendskabet til sund livsstil.

I disse lokalsamfund er der ligeledes mange borgere som lever med tuberkulose eller er HIV-smittede, og her er det ekstremt vigtigt at de får en ernæringsrig kost hver dag, idet det kan forbedre deres livskvalitet markant.

Din rolle på projektet

Du vil arbejde med ernæring og sundhed fra flere vinkler på dette projekt. Du vil hjælpe til med at etablere køkkenhaver, rådgive om ernæring og afholde workshops for forskellige borgergrupper.

Hver dag er du med til at tilberede et sundt måltid til børnene på surfingprojektet. Det er sandsynligvis det sundeste måltid de får hver dag.

Vi besøger også dagcentre, hvor vi leverer ingredienser til sunde måltider, måler børnenes fysiske udvikling og laver workshops med børn, personale og forældre for at oplyse om god ernæring og forebygge fedme fejlernæring.

Oplysning og uddannelse spiller en stor rolle i udbredelsen af sunde vaner, så derfor er du også med til at lave forskellige oplysningsmaterialer og skabe opmærksomhed om de lokale indbyggeres muligheder på de sociale medier.

Hver uge tager vi på besøg hos en lokal partner, Where Rainbows Meet, for lave workshops om sund livsstil og motionshold for en gruppe af kronisk syge. En gang om måneden tester vi glukoseindhold, højde og vægt for gruppens medlemmer.

Hver uge tager vi også til Sozo i Vrygrond for at lave workshops om ernæring ligesom at vi ugentligt arrangerer forskellige motionsaktiviteter som yoga, zumba eller lange gåture.

Månedlige aktiviteter inkluderer sundhedstjek af ældre kvinder, som får målt højde, vægt, BMI, blodtryk og blodsukker. Vi gennemgår også deres madvaner og kommer med forslag til en sundere kost.

Hver måned tager vi også ud til Village Heights for at etablere køkkenhaver. Vi hjælper også lokale familier med at plante frugt og grønt hjemme hos dem selv.

Cirka en gang i kvartalet afholder vi en større begivenhed i Muizenberg for at skabe opmærksomhed sund kost og livsstil. Det kan f.eks. være en større sportsbegivenhed eller en madlavningskonkurrence.

Bæredygtige projekter med etiske retningslinjer

I samarbejde med vores lokale partnere har vi udviklet en langsigtet handlingsplan, som addresserer udfordringer og behov i det pågældende land. Vi arbejder sammen om at nå målsætningen for handlingsplanen, og du vil se hvordan dit arbejde er vigtigt for den langsigtede indsats.

På alle vores projekter inden for Medicin & Sundhed bruger vi en sikker og anonym global database til at dokumentere og følge vores frivilliges arbejde på projekterne. Her noterer vi alle oplysninger indsamlet fra outreaches, sundhedskampagner, og anonymiserede patientprofiler, så vi kan følge udviklingen for både områder og den enkelte patient. Vi bruger også dataene til research og publikationer om sundhedsrelaterede emner. 

Det er afgørende, at alle frivillige og studerende på projekter inden for Medicin & Sundhed følger vores etiske retningslinjer og adfærdskodeks. Patienterne kommer altid i første række, og vi sørger for, at du får en grundig introduktion når du ankommer.

South Africa Nutrition Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲