You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde og praktikophold inden for Ernæring

Oversigt
Projektoversigt
  • Placering: Cusco
  • Rolle: At arbejde sammen med lokale sygeplejersker om at bekæmpe fejlernæring hos mødre og småbørn.
  • Projekttype: Hjemmebesøg og workshops i lokalsamfund
  • Indkvartering: Værtsfamilie
  • Priser: Fra 18.550 kr
  • Projektlængde: Fra 4 uger
  • Startdato: Fleksibel
  • Krav: Godt kendskab til spansk

Dette projekt har til formål at mindske fejlernæring og tidlige udviklingsproblemer ved at forbedre kendskabet til ernæring såvel som ved at involvere mødrene i omsorgs- og stimuleringsaktiviteter.

Uanset hvor du arbejder, vil du få god hjælp fra Projects Abroad. Du vil få en koordinator fra vores lokale team, som vil støtte dig under hele dit projektforløb.

Uanset om du rejser i et sabbatår, for at optjene point til kvote 2, som studerende i praktikophold, eller som voksenfrivillig, vil du få en lærerig oplevelse på dette projekt i Peru.

Er du allerede uddannet inden for området, skal du også være særdeles velkommen til at bidrage med din viden og erfaring som professionel.

Fejlernæring i Peru har længe vakt bekymring, idet 1/3 af børnene i landområder er kronisk fejlernærede. Så sent som i 2010 havde Cuscoregionen den 4.største gruppe af fejlernærede børn under 5 år.

Vi samarbejder med lokale myndigheder i Cusco, hvor de kører et fødevaresikkerhedsprogram som involverer aktiviteter inden for ernæring, tidlig stimulans og omsorgsaktiviteter i et forsøg på at støtte lokale familier og hindre problemer i børns tidlige udvikling.

Selvom vi i høj grad arbejder sammen med forældre, er vores fokus på børn fra 0-6 år fordi undersøgelser viser, at dette er den rette målgruppe at arbejde med når det handler om forbedre den mentale kapacitet og ernæring.

Du arbejder sammen med lokale sygeplejersker, og fokus er på fejlernæring og fødevareusikkerhed i lokalsamfund, samt at lære mødre om sunde madvaner. Du kan også hjælpe til på oplysningskampagner og med at udvikle undervisningsmaterialer.

Din rolle på projektet

Peruvianske kvinder bliver undervist i ernæring

Din præcise rolle vil afhænge af dine spanskkompetencer. Jo bedre spansk du taler, jo større en rolle kan du spille på projektet.

Ernæringsprojektet har tre fokusområder:

For det første tager du på hjemmebesøg hos lokale familier om morgenen og så afholder du workshops om eftermiddagen. Via workshops og læringsaktiviteter hjælper du og vores lokale partnere familier i risikogrupper med at udvikle indtagelse af sunde fødevarer.

I landområderne er du med til at arrangere workshops om ernæring, ligesom du uddeler ernæringsrigtig kost, vitaminer og kosttilskud. De lokale indbyggere har svært ved at skaffe æg og frugt, og det hjælper vores frivillige dem med at få, og det er især vigtigt for børnene. Vi hjælper også familierne med at anlægge små køkkenhaver med grøntsager, som de kan bruge til madlavning.

Sunde indkøb på lokalt marked i Peru

For det andet: Projects Abroad frivillige arbejder i hele området med kapacitetsopbygning og forbedring af forhold. Frivillige på ernæringsprojektet udvider allerede eksisterende medicinske workshops for børn i alderen 10-16 år. Målet er at etablere regelmæssige workshops afholdt af lokale specialister, som har kendskab til lokalsproget, Quechua.

Disse workshops vil henvende sig til højrisiko grupper såsom unge mødre og fattige indbyggere. Workshops om ernæring vil fokusere på mikroernæringsstoffer og vitaminer, god hygiejne, og retningslinjer for god kost for gravide og børn i alle aldre, og især under amning. Sammen med et lokalt sundhedscenter og ernæringsprogrammet sørger vi for, at vores oplysningsmateriale hjælper indbyggerne til at forstå hvordan de kan levere sundere og mere bæredygtigt.

Frivillig på ernæringsprojektet i Peru

For det tredje: Som frivillig på ernæringsprojektet kan du blive involveret i research om ernæring, men dette afhænger af dit erfaringsniveau. Eksempler på arbejdsopgaver kan være at du er med til at identificere børn med specifikke ernæringsproblemer for derefter at udvikle materiale som adresserer netop disse problemer. Frivillige kan også være med til at udvikle statistikker for at måle fremskridt. Eksisterende problemer er typisk mangel på jern, protein og kalk, som blandt andet kan føre til forkrøbling.

Ved at dokumentere arbejdet og udvikle statistik kan Projects Abroad udarbejde en bæredygtig strategi til bekæmpelse af fejlernæring, identificere de bedste metoder til behandling af fejlernæring, og finde ud af hvordan de forskellige tiltag påvirker helbredet.

Det frivillige arbejde foregår i samarbejde med lokale partnere. Lokalsamfundets medvirken er vigtigt for at øge antallet af deltagere og programmets succes.

Du arbejder altid mandag til fredag, så du har fri i weekenden.

Bæredygtige projekter med etiske retningslinjer

I samarbejde med vores lokale partnere har vi udviklet en langsigtet handlingsplan, som addresserer udfordringer og behov i det pågældende land. Vi arbejder sammen om at nå målsætningen for handlingsplanen, og du vil se hvordan dit arbejde er vigtigt for den langsigtede indsats.

På alle vores projekter inden for Medicin & Sundhed bruger vi en sikker og anonym global database til at dokumentere og følge vores frivilliges arbejde på projekterne. Her noterer vi alle oplysninger indsamlet fra outreaches, sundhedskampagner, og anonymiserede patientprofiler, så vi kan følge udviklingen for både områder og den enkelte patient. Vi bruger også dataene til research og publikationer om sundhedsrelaterede emner. 

Det er afgørende, at alle frivillige og studerende på projekter inden for Medicin & Sundhed følger vores etiske retningslinjer og adfærdskodeks. Patienterne kommer altid i første række, og vi sørger for, at du får en grundig introduktion når du ankommer.

Peru Medicine & Healthcare Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲