You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Frivilligt arbejde inden for Ergoterapi i Cambodja

Oversigt
Projektoversigt
  • PLACERING: Phnom Penh
  • ROLLE: At yde ergoterapi til babyer, børn og voksne med forskellige handicap.
  • Projekttype: Dagscentre
  • INDKVARTERING: Delelejlighed
  • PRISER: Fra 12.400 kr.
  • ROJEKTLÆNGDE: Fra 2 uger
  • STARTDATO: Fleksibel
  • Krav: Mindst 1 års relevante studier

Ergoterapi er ikke en anerkendt profession i Cambodja, så du vil arbejde side om side med uddannede fysioterapeuter og ikke lokale ergoterapeuter.

Ikke desto mindre kan du som professionel ergoterapeut eller ergoterapistuderende i praktik spille en vigtig rolle for de børn og voksne, som du arbejder med.

Vi samarbejder med et center for børn og babyer, et hjem for handicappede børn og voksne samt et center for veteraner.

Din rolle på projektet

Frivillige og studerende som har et års uddannelse arbejder på centret for børn og babyer eller centret for handicappede børn og voksne.

Frivillige med et års uddannelse eller mere kan arbejde på et center for børn og mandlige voksne. Patienterne har forskellige handicap eller HIV. De fleste patienter har aldrig fået en officiel diagnose og flere af dem har aldrig fået rigtig behandling, Det faste personale på centret er meget dedikeret til arbejdet, men der er samtidigt et behov for flere erfarne hænder. Du kan forvente at arbejde selvstændigt.

Tidligere frivillige har etableret et terapirum på centret for handicappede, hvor brugerne kan få ergoterapi og fysioterapi.

På centret for børn og babyer er du med til at behandle mere end 100 børn som har fysiske eller psykiske handicap. Centret er også hjem for forældreløse børn, hvor forældrene er døde eller har efterladt dem. Børnene kommer fra Phnom Penh og de omkringliggende provinser. Børnene er sårbare, og det er derfor vigtigt at du har en positiv og omsorgsfuld indstilling til arbejdet, så børnene kan mærke at du vil hjælpe dem.

Du skal forvente nogle gange at føle dig magtesløs fordi forholdene er så meget anderledes og mange af tingene vi tager for givet herhjemme, bare ikke dur i Cambodia – så den kreative tænkning kommer bestemt på prøve. Det er en kæmpe udfordring, men også en fantastisk måde at lære egne evner og udvikle dem på en anderledes måde.
Marie, frivillig

Fysioterapiafdelingen på centret har udarbejdet skemaer for børnene således at de har mulighed for at bruge tid i fysioterapirummet så ofte de kan. Hvert barn har forskellige behov – nogle lærer at gå, andre har muskulære problemer mens andre skal have deres led masseret jævnligt. Ekstra hjælp fra frivillige tillader flere børn at bruge rummet og få hyppigere behandling.

Frivillig på medicinsk projekt med børn i Cambodja

Fysioterapirummet er veludstyret efter lokale forhold, og der er således måtter, bolde, puder og specialstole til rådighed. Her kan du arbejde med ergoterapi.

Færdiguddannede ergoterapeuter med mindst tre års erfaring som kan arbejde på projektet i mindst 8 uger, arbejder på et center for veteraner i Phnom Penh og Prey Veng. Centrene har siden 1991 arbejdet med landmine-ofre samt patienter med fysiske handicaps.

Du arbejder side om side med en lokal fysioterapeut og hjælper børn og voksne, der har været ofre for landminer, lider af polio, haft meningitis, børn med medfødte hjerneskader som spastisk lammelse og børn med klumpfødder. Afhængig af din viden og erfaring kan du komme til at arbejde med dine egne patienter. Her får du god mulighed for at vise fordelene ved ergoterapi som supplement til fysioterapi.

Centret i Phnom Penh har udendørs træningsområder, hvor patienter blandt andet kan øve sig i at gå på trapper og gå på forskellige former for overflader.

Du arbejder altid mandag til fredag, så du har fri i weekenden til at slappe af eller udforske smukke Cambodja.

Bæredygtige projekter med etiske retningslinjer

I samarbejde med vores lokale partnere har vi udviklet en langsigtet handlingsplan, som addresserer udfordringer og behov i det pågældende land. Vi arbejder sammen om at nå målsætningen for handlingsplanen, og du vil se hvordan dit arbejde er vigtigt for den langsigtede indsats.

På alle vores projekter inden for Medicin & Sundhed bruger vi en sikker og anonym global database til at dokumentere og følge vores frivilliges arbejde på projekterne. Her noterer vi alle oplysninger indsamlet fra outreaches, sundhedskampagner, og anonymiserede patientprofiler, så vi kan følge udviklingen for både områder og den enkelte patient. Vi bruger også dataene til research og publikationer om sundhedsrelaterede emner. 

Det er afgørende, at alle frivillige og studerende på projekter inden for Medicin & Sundhed følger vores etiske retningslinjer og adfærdskodeks. Patienterne kommer altid i første række, og vi sørger for, at du får en grundig introduktion når du ankommer.

Cambodia Medicine & Healthcare Management Plan
Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲